אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"לא מן הנמנע שמחירי הנפט יצנחו ל-50 דולר לחבית"

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
שכחו לבדוק את מחיר הפקת נפט מפצלים
הפקת נפט מפצלים זה תהליך יקר. להבדיל מבארות נפט עמוקות במיוחד. אם קדחת לעומק כי מחיר של 100 דולר לחבית הצדיק זאת, הפסדת חד פעמית על מחיר הקדיחה הגבוה, אבל הנפט שאתה מפיק ביום-יום לא עולה לך יותר מאשר נפט מבאר רדודה. לעומת זאת הפקת הנפט מאדמה עולה יקר מאד. אם המחיר ייפול, המפיקים יפשטו רגל, לכן מה שיקרה זה שהמפיקים "ייתישרו" עם אופק והמחיר ייקבע ע"י ויסות ההפקה, ממש כמו ויסות השאיבה. המפיקים חלשים ביחס לשואבים. אופק יכולים להגדיל מלאים ולשבור את המפיקים עם דלק זול שישבור את המפיקים (שיפסידו כסף, בזמן שאופק רק תצמצם רווחים, אבל תמשיך להרוויח)
שוואו המקופח מקופ"ח | 20.11.14
4.
לדעתי ההפך המוחלט עומד להתרחש
מניסיוני, כל המומחים למיניהם פשוט עושים אקסטרפולציה של המצב הנוכחי אל תוך העתיד, ומנסים לנחש את ההשלכות. אולם לנוכח הדפסת הכסף המאסיבית המתרחשת ברחבי העולם, והלחצים האינפלציוניים שהבנקים המרכזיים מייצרים עם הריבית האפסית, יותר סביר שנראה התפרצות אינפלציונית, ועלייה של מחיר הנפט חזרה מעל למאה דולר, וזאת מבלי לקצץ בתפוקה.
אורן | 20.11.14
2.
ל-1 הפצלי שמן זה לא כזה ייתרון.
מי שיודע מה זה תעשיית פצלי שמן, יודע איזה נזק אדיר מחוללת התעשייה זו. היא פשוט מחריבה אדמות אם תעשה השוואה יותר גרוע מכל המחצבות בישראל גם יחד= שזה אולי תעשיית פצלי שמן אחת קטנטנה. ובארה"ב וקנדה, לא חסר אדמות בטונדרה הארקטית ומישורי אלסקה. התעשייה זו פשוט תהליך של הפרדת אדמה מהמנירלים שלה, לוקחת אדמה עדיפות לרטובה וקפואה כמו הטונדרה ואלסקה, כי שם יש אחוז גבוה של חומר דליק באדמה. מחממים אותה ומוסיפים מים, עם תהליכים כימיים. אבל שורה התחתונה היא פשוט מחריבה וצורכת כמויות אדירות וממש אדירות של מים ואדמה.. שווה ערך של להפוך את כל הנגב לאדמה מזוהמת ומצולקת ומסרטנת תוך חודשיים בערך.
יותם | 20.11.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת