אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מבוא לטיפשות כלכלית

15 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

13.
כמה שטויות מגאון כלכלי
הבעיה היחידה של הכלכלה העולמית היא רצונם של יחידים לצבור הון בלתי נתפס וכוח ושררה והם מוכנים לדרוך על כל אחד שעומד בדרכם בדרך לשם. כי לצערי למרות שסוציאליזם זה אסון, הקפיטליזם במתכונתו הנוכחית היא שקר מכוער, אין שום רצון לבנות כלכלה רק לייצר עניים, ולהפוך את אלה שיש להם חיים סבירים לעניים גם כן, ע"י האשמה שהם לא מבזבזים מספיק למרות שרוב מדינות המערב מעמד הביניים נמצא במצב של חסכון שלילי - כלומר חיים על חשבון העתיד. ברגע שמוצרי היסוד יוזלו (כן יוזלו לא יתייקרו) אז ורק אז ירגישו כל השכבות כולל העניים את היכולת לצרוך מוצרי "מותרות" עבורם ויגרמו לשגשוג כלכלי - אבל העובדה שנדל"ן יקר בצורה לא סבירה גורמת למיליוני אנשים להיות עניים בתחומים אחרים.
אוסי | 27.12.14
11.
אין ביקוש כי לאנשים אין כסף. הכסף מרוכז בחזירון העליון
קבוצה קטנה צוברת הון ולא מוציאה כספים בכמות שתניע את הכלכלה. הכסף לא מגיע למעמד הביניים או למעמד הפועלים - שהם אילו שאחראים על מרבית הצריכה. הפיתרון צריך להיות הרמה של מיסוי על רווחים גבוהים (מישהו אמר אינטל? גוגל?) וקביעה בחוק מה היחס בין השכר הגבוה ביותר בחברה - לשכר הנמוך ביותר. מי שרוצה שכר של 300,000 ש"ח בחודש, שישלם לעובדים שלו יותר מ 5000. זה נכון לישראל ולכל העולם.
 | 25.12.14
10.
שטיגליץ מדבר שטויות.
לו באמת ניתן היה להיחלץ ממיתון על ידי הזרמת ביקושים ממשלתיים, ממומנים על ידי חוב, הייתם חושבים ממשלות שהעולם כבר מזמן היו עולות על הטריק הזה, ולעולם לא היינו חווים יותר מיתון. הבעיה היא שביקושים ממשלתיים לא באמת עוזרים. ראינו את זה בחבילת ה"סטימולוס" של ברק אובמה בראשית כהונתו, אשר הזרימה כטריליון דולר של ביקושים ממשלתיים למשק האמריקאי ולא השיגה שום תוצאה. ראינו את זה גם בעשרים שנות תמריצים ממשלתיים ביפן, שנכשלו בזה אחר זה. הסיבה בגללה תמריץ ממשלתי אינו עוזר, היא בגלל שהממשלות לעולם אינן יודעות במה להשקיע את הכסף. להבדיל מן השוק הפרטי, אשר משתמש בכספו שלו ולכן נזהר מאוד היכן הוא משקיע, הממשלות משקיעות כסף של מישהו אחר (במקרה זה של הילדים והנכדים שלנו, שיצטרכו לשלם על כך בעתיד דרך המיסים שלהם), ולכן תמיד נוהגות בחוסר אכפתיות, ופעמים רבות הכסף מגיע לכיסם של מקורבים (עיין ערך חברת "סולינדרה"). כמו כן תמריץ ממשלתי הוא זמני, ואינו מייצג ביקושים אמיתיים וארוכי טווח, ולפיכך הוא נוטה לעוות את המשק ולהפנות אותו לאפיקים בלתי נחוצים. כלכלנים כמו שיטגליץ אשר מטיפים למדיניות של תמריצים פיסקאליים מדברים בראש ובראשונה מתוך נטייתם הפוליטית. הם מאמינים שזוהי הדרך להביא לחלוקה מחדש של ההון ולהעברתו השרירותית מכיסם של העשירים לכיסם של העניים (סוציאליזם). אין להם שום הוכחה שזה עוזר במשהו לכלכלה.
אורן | 25.12.14
9.
לא הבנת מירית
הביקושים לא אמורים לבוא מהאזרח, שגם אין לו כסף וגם מפחד להוציא את מה שיש לו (או ללוות כדי לצרוך). הביקושים צריכים לבוא מהמדינה. המדינה צריכה להשקיע כסף בפרויקטים חדשים (נניח תשתיות). פרויקטים אלה ייצרו ביקושים (בדוגמה שלנו, קבלנים, עובדים של הקבלנים, מזון לעובדים, כלי עבודה, עורכי דין וכיו"ב) מה שימשוך את הכלכלה למעלה. אולי במקום תשתיות, המדינה תתחיל להשקיע בבניית בתי מגורים (כך נשיג שתי מטרות...). עכשיו השאלה מהיכן לממן את זה. דרך אחת היא להדפיס כסף (ביג נו נו - אינפלציה). דרך אחרת היא להטיל מיסים (ביג נו נו - הקטנת הכנסה פנויה,צריכה פרטית והשקעות). דרך שלישית היא העברת תקציבים לפרויקטים (הפתרון העדיף) או הגדלת הגירעון (פחות טוב, אבל לא נורא מאוד אם לא מגזימים). מתי זה עבד? קחי למשל את גרמניה של פוסט מלחמת העולם הראשונה. המצב הכלכלי היה גרוע (התמוטטות טוטאלית). איך יצאו מזה? התחילו להשקיע בהכנות למלחמה, ייצור נשק פרויקטי שיקום וכיו"ב. התוצאה היתה, כזכור, רעה לעולם, בכלל, וליהודים, בפרט, אבל עד למלחמת העולם השנייה, גרמניה הפכה ממדינה שבורה לאחת הכלכלות המובילות דאז.
 | 25.12.14
6.
זו לא הבעיה
הבעיה נעוצה באופן בו אנו מגדירים כלכלה טובה המדד הוא צמיחה וזו הטעות כלכלה טובה צריכה להימדד לא לפי צמיחה כי אם לפי איך שהיא מטיבה עם החברה שלנו לדוגמא נניח שמחר מישהוא ממציא מכונית הנוסעת על מיים כל הכלכלה שלנו תקרוס מאות חברות יפשטו רגל והתמג יתרסק אבל לרובנו יהיה יותר טוב..... המדדים מבוססים על רעיונות שאבד כלהם הקלח הגיע הזמן להגדיר כלכלה טובה במונחים של איכות חיים ולא רק עושר ואיכות החיים היא מדד ישיר לחלוקת העושר בחברה במדינות שאין מעמד ביניים יש אלימות יש פשע
עמנואל | 25.12.14
2.
זה האדם, טיפש!
לא יאומן כמה טיפש יכול להיות האדם. דוחפים אותנו לצרכנות אין קץ ללא כל צורך אמיתי. גורמים לנו להאמין שיש לנו צורך ובכך מעודדים אותנו לרצות עוד ועוד. הבעיה של הכלכלה שלנו היא צבירת הון! חוסר תחרות! ולא רק שאי-עידוד עסקים קטנים אלא דיכוי! אף אחד לא שם במדינה הזו על עסקים קטנים, הכל הולך לכיוון רשתות ענק שמרכזות את כל הקופה!!!
צרכנות ללא גבולות | 25.12.14
1.
הבעיה בישראל - לא יהיה ביקוש עם מיסוי עקיף כל כך גבוה
להוריד דחוף ודראסטית את המע"מ. ליישם מע"מ דיפרנציאלי - ואז המחירים ירדו ויהיה ביקוש. פקידי האוצר יודעים לעשות רק דבר אחד להעלות את המיסים - עד שניחנק. מספיק עם זה!!! אתם הורגים אותנו, והורגים את הכלכלה. צריך להוריד מע"מ, מכס, ארנונה, מיסי קניה על רכב. ומספיק עם ההתמכרות הזאת למיסים עקיפים, לכו למרכז גמילה.
מירית | 25.12.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת