אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כלכליסט מציג: כך ייראה עולם הטכנולוגיה ב–2015

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
תחזית לא רעה, אבל הולכת בעיקר אחרי הטרנד ללא הבנה מעמיקה של חלק מהתחומים.
גוגל גלאס, למשל. אתם לא היחידים שכשלו בתחזית שלהם. אבל מי שמנוסה מספיק במוצרים, ראה כבר בתחילת 2014 שהשקת גוגל גלאס נידונה לכשלון: היו מעט מדי משתמשים יותר משנה לאחר ההשקה הכאילו לא-רשמית, והתמחור לא השתפר מטעמים המציאות. המוצר הזה פשוט לא הגיע לבשלות וגם לא יגיע. לא רק הוא, גם מוצרים רבים אחרים בתחום ה-Wearables. יקח לפחות עוד דור אחד עד שנראה מוצר אחד לפחות בשימוש המוני. אני בהחלט לא כולל את ה-Fitbit ודומיו שם - הם הוכיחו עניין רב אבל לא מעבר לכך. חד משמעית זו לא תהיה השנה שבה יוכרע גורל השעון החכם. בין השאר, הוא תלוי מאוד ב-eco-system מסביב (הטלפון, מערכת הבידור הביתית, חיישנים כמו Nest) וביכולת של המותגים להוציא מוצר שיש לו ערך אמיתי עבור קהל רחב. אם הכל תלוי במכירות ב-2015, אפשר להודיע חגיגית שהרעיון נכשל כי המכירות תהיינה די דלות, לא מתקרב למשהו כמו טאבלט או סלולרי. אולי אפילו פחות מצעצוע כמו Fitbit. איחוד מערכות ההפעלה: לא נראה קפיצה משמעותית מהשנה שעברה, מהסיבה שמדובר בשינויים שפשוט לוקחים זמן. חלק מהתעשיות הרלוונטיות - כמו תעשיית הרכב - הן תעשיות ישנות שלא מאמצות שינויים מעין אלו מהר. הסמארטפונים מסין לא יעלו כיתה מעבר למה שעשו ב-2014. הסיבה היא המיתוג. ל-HTC זה לקח כמה שנים כדי להימנות בין היצרניות המובילות בשורה אחת עם שחקניות כמו סמסונג ואפל. אל תצפו שזה יקרה בשנה אחת. זה בכלל לא ענין של ״איכות״ שכבר קיימת אלא עניין של בניית מותג ושל מכירות (sales channel). גם בכמה חודשים לא בונים משהו כזה. אפשר להמשיך לחפור אבל אעצור כאן. מקווה שהנקודה ברורה.
עוקב | 23.12.14
2.
חלק נכון
1) - נכון, החברות שואפות לאחד את מערכות ההפעלה שלהן, למרות שב 2015 זה יהיה יותר ברמת ה POC מאשר עובדה שכולם ירגישו, זה כנראה יקרה בצורה יותר משמעותית ב 2016 2) נכון, לא נשלם על אפליקציות קטנות, אבל המגמה היותר ברורה (שהתחילה כבר לפני שנתיים) היא שכל חבילות התוכנה (office, adobe, וכד׳) עוברות למודל של רשיונות, עם תשלום חודשי/שנתי. 3) מפיך לאוזי אלוהים. באמת שכבר נמאס מהאייפדים. 4) אני מניח שאם אפל לא יצליחו להלהיב את הקהל עם שעון חכם, אז אף אחד לא יצליח. 5) מגמת ה- AR תתגבר, אבל אני מניח שעד שהיא תפרוץ לחיי היום-יום ייקח עוד שנתיים שלוש. 6) הם כבר פה. עדיין יש הרבה פראיירים (כמה שאני שונא את המילה הזו) שקונים סלולרי ״פרימיום״ של סמסונג / אפל / LG / Sony , במחיר של 800-1200$ לחתיכה, אבל הרבה יותר אנשים הבינו כבר שזה לא משתלם. גם לנובו שקנתה את מוטורולה תתייצב עם ליין של מוצרים מעולים מוזלים. לגבי התחזיות של שנה שעברה: הביטקוין לא יתמסד, מיקרוסופט עושה כל מיני שטויות. זה לא מפריע לה כי היא לא מפסידה על זה כסף, היא פשוט הוסיפה פיצ׳ר שאפשר לשלם דרכו גם בביטקוין. זה לא מה שיחיה את הביטקוין. המסרים המיידיים אכן אכלו בתעבורה של פייסבוק. אמנם היא שמרה (ואף הגדילה) את בסיס המשתמשים ע״י קנייתה של וואטסאפ, אך אין לה דרך למכור פרסומות, להציג פוסטים, לכוון טראפיק ולמשוך משתמשים נוספים. בנוסף גובר מידי יום מספר המשתמשים שעובר לאפליקציות אלטרנטיביות (בעיקר טלגראם) מה שכן, אינסטגראם (גם היא של פייסבוק) הפכה להיות הרבה יותר משמעותית עם מספר משמשים פעילים שרק ממשיך לצמוח.
צ | 23.12.14
1.
כרומבוקים לא יכולים להריץ ווינדוס.
סוף פסוק. זה כמעט בלית אפשר. יש להם תחליף ביוס יחודי, והחברות לא משחררות דרייברים. בשונה מחזרתם של הנוטבןקים,שזו תחזית שיכולה להתממש הנכונה משום התחזקותם של מעבדי סלרון, הכרומבוקים ישארו מוצר נישה בלבד, מכיוון שרק אנשים שממש לא צריכים שום דברחוץ מהאינטרנט ישתמשו בהם, או גיקים שיכולים להפיק גם מהם את המירב (התקנת לינוקס, למשל).
כתבי טכנופוביה | 23.12.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת