אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

שוויץ המדינה היקרה ביותר בעולם; ישראל במקום ה-22

40 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

31.
ארה"ב
לאנשים עם הכנסה נמוכה ארה"ב זה המקום הכי קל לשרוד. אין מה להשוות בכלל לישראל עניים בקושי שורדים, כל פעם אני רואה שטויות שכותבים כאן על סטודיו בסאן פרנסיסקו ב-$2000, זה לא לאדם הממוצע שחי כאן, רוב ארה"ב דירת חדר זה $500 לחודש, סאן פרנסיסקו זה מקום לעשירים לא לאחד העם. הדברים הבסיסיים כגון אוכל, מגורים, תחבורה, חינוך ורפואה ארה"ב זה בדיחה. הממשלה כאן סוציאליסטית ברמות לא הגיוניות, בעלי הכנסות נמוכות $30,000 ומטה עם ילדים זכאים למעל $7,000 מס הכנסה שלילי. הביטוחי בריאות כאן למנועי יכולת $40
בונדי | 18.01.15
30.
לכשיבוא המשיח
- אם היית על אי בודד עם מיליארד דולר, אז היית מזמין בטלפון לווייני מטוס מנהלים, וגם ייכטה מפוארת עם ג'קוזי ובר משקאות מהמם, ואז כל החברים יעמדו בתור לבקר אתכם, אממה, אנחנו נשארים בארץ, אנחנו נשארים, אנחנו נשארים בארץ, עד מאה ועשרים, ומה עם פרויקט ונוס? - ...היינו בסרט הזה, הקומוניזם כשל, פרוייקט ונוס יעבוד אך ורק במרחב וירטואלי אידאלי, שם תגידו לא לבנקים, לא לכסף, לא למעמדות חברתיים, לא לפוליטיקאים, לא לצבא, לא למשטרה, לא לבתי כלא, לא לבתי משפט, ובכל זאת, אם לא עכשיו אימתי? לכשיבוא המשיח, לא?
Sassi6 | 19.01.15
29.
רמת חיים
איך הייתם מחשבים את יוקר המחייה אם הייתם תקועים על אי בודד וכל מה שהיה לכם זאת מזוודה עם מיליון דולר? לא היה לכם מוצרים לקנות ולא היו שירותים לצרוך. היה לכם הרבה מאוד כסף ששווה בתכלס כלום. אם לא היו שם מים נקיים, אוכל ומחסה, רמת החיים שלכם הייתה מזעזעת, והסיכויים שלכם בכלל לשרוד היו קלושים. אנחנו לא צריכים למדוד את רמת החיים לפי מדד יוקר מחיה כזה או אחר. בשביל רמת חיים גבוהה אנחנו צריכים משאבים, לא כסף. אנחנו יכולים היום לעבור לכלכלה מבוססת משאבים למשל כמו שפרויקט ונוס מציע
שגיא | 18.01.15
28.
איך הייתם מחשבים את יוקר המחיה עבור-
אם הייתם תקועים על אי בודד וכל מה שהיה לכם זאת מזוודה עם מיליון דולר, מה היה יוקר המחיה שם? אין מצרכים לקנות ואין שירותים לרכוש, יש לכם המון כסף אבל הוא שווה כלום. אם אין שם מים נקיים, אוכל ומחסה, הסיכויים שלכם בכלל לשרוד היו קלושים. אנחנו לא צריכים לבדוק את רמת החיים שלנו לפי מדד יוקר מחיה כזה או אחר. מה שאנחנו צריכים בשביל רמת חיים גבוהה אלו משאבים, לא כסף. אנחנו צריכים כלכלה שמבוססת משאבים למשל כמו שפרויקט ונוס מציע
שגיא | 18.01.15
23.
מה זה משנה איפה הכי יקר...פה יקר לנו וזה מה שמשנה!
שכר המינימום יועלה ל5000 ש"ח עד 17 בשלוש פעימות זה לעג לרש!. בדיחה על חשבון הציבור או יותר נכון יקירה בפרצוף הייתי מעדיף ששכר המינימום ישאר בעינו והמחירים ירדו מה שקורה עכשיו זה שהמחירים רק עולים ועולים וכאשר שכר המינימום יעמוד על 5000 ש"ח נהיה אפילו במצב גרוע יותר כי את העלת שכר המינימום יגלגלו עלינו חזרה. מי שחושב שאנשחנו הולכים לעתיד טוב יותר טועה מכאן רק יעשה גרוע יותר.
 | 18.01.15
19.
סקר לא מציאותי, זה תלוי איזה סל מוצרים ושירותים מודדים
זה סל לא מציאותי כי לא ניתן להשוות את סל המוצרים אחד לאחד בין מדינות קצה כהודו וארה"ב או הודו ושוויץ, מפני שסגנון החיים שונה לחלוטין. ניתן להשוות את הסל בין ארה"ב וישראל, אבל גם אז זה תלוי מי אתה איך אתה חי מה מצב בריאותך, איפה אתה גר בתוך המדינות, כמה ילדים יש לך וכד'. כאחד שגר בהודו ובעבר גר בארה"ב, אני יכול להעיד שמי שמחפש חיים מערביים בהודו ישלם עליהם יותר מאשר בארה"ב וגם יותר מאשר בישראל. מוצרי מזון מיובאים כמו בשר, גבינות ומוצרי סופר עולים לפחות פי 2 בממוצע בהודו מאשר בארה"ב. חינוך מערבי (בי"ס בריטי.אמריקאי פרטי) עולה בהודו ב30% יותר מארה"ב. אינטרנט פה יותר יקר מבארה"ב ושירותי פלאפון יקרים פה יותר מבארץ (לא מארה"ב). על דירה בניו דלהי, אני משלם בדיוק כמו שאני משלם בצפון הישן של תל אביב פר מטר רבוע, ויזורים הטובים של מומבאי המחיר למטר רבוע הוא כמו בניו יורק. יש פה המון עלויות שהסקר לא לוקח בחשבון כמו פילטרים למיים פילטרים לאוויר, שומרים לבית ונהג צמוד שאף מערבי או אדם עשיר לא חי בלעדיהם (אמנם זולים אבל אף אחד לא מחזיק כאלו בישראל) מה שזול פה משמעותית מבארה"ב זה פירות וירקות, תחבורה, מסעדות מלונות מעולים, מטפלת מבשלת, מסאז'יסט ומורים ליוגה ולשפות. בארה"ב מיסי הרכוש גבוהים יותר, יש עלויות נוספות מקומיות בפרברים כמו פינוי שלג וגינון, ואם אתה מעל גיל 45 חשבון הבריאות שלך תופס כמעט 15% מההכנסה, בניגוד גמור לארץ או להודו.
אסף | 18.01.15
12.
האם זה מותאם לשכר החציוני או הממוצע?
למה, יקר פה תחת, והשכר בזבל. בהשוואה לשוויץ, שוודיה, נורווגיה או סינגפור, שנחשבות יקרות רצח, אבל השכר שם גבוה ומאפשר מחיה ראויה, שלא לדבר על התנאים המופלגים שנותנת המדינה. דוגמא טובה לזה תהיה שבשוודיה הנשים מקבלים שנה וחצי (!) חופשת הריון והמובטלים מקבלים דמי אבטלה 4 (!) שנים. המע"מ שם אולי גבוה יותר והמחירים פסיכים (למעשה, הם לא גבוהים משמעותית מפה), אבל תנאי המחיה טובים יותר ואפילו מהגרים חיים סביר ולא נכלאים בכלא במדבר.
שדגשדג | 18.01.15
11.
2 צודק
מישהו לקח בחשבון את השכר הממוצע במדינות האלו ? מה כח הקניה , מה רמת החיסכון. והכי חשוב - מה רמת החיים של עשירונים מקבילים ... מעמד ביניים וביינוני גבוה בישראל הוא מהשחוקים ונשחקים בעולם. איכות החיים שלהם - שעות עבודה, הכנסה פנויה, תחביבים, טיולים, חופשות, זמן עם ילדים, איכות הדירה (או הבית) , איכות השכונה, כל אלו די בטוח שנמוכים בישראל בהשוואה להרבה מאד מדינות שהיינו רוצים להדמות להן. פה יכול לחיות טוב רק איש עשיר מאד. בחו"ל בהרבה מקומות גם מעמד ביינוני חי טוב מאד.
ח | 18.01.15
1.
המסקנה: איפה שיקר יותר לחיות בדרך כלל טוב יותר לחיות
תסתכלו בעצמכם שמלבד וונצואלה בכל המדינות עם יוקר מחיה גבוה בדרך כלל אנשים רוצים לחיות ומרוב המדינות בהן יוקר המחיה נמוך האנשים רוצים לברוח. הבעיה היא לא יוקר המחיה אלא גובה המשכורות ובעיקר החציון. אם יקר אבל רוב האנשים מרוויחים מספיק בשביל להתקיים בכבוד זה בסדר. הבעיה בישראל היא שהמשכורות נמוכות בעיקר בגלל מיסוי גבוה שהולך לבטחון ולתמיכה כלכלית באנשים חסרי אחריות.
הקורא המתמיד | 18.01.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת