אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מעמד הביניים טיפס גבוה מדי: סכנת הזנחת המגדלים החדשים

96 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

95.
טיפול מונע ואחזקת שבר פשוטה יכולים למנוע
טיפול מונע ותחזוקת שבר פשוטה יכולים למנוע נזק כספי ואי נעימות. כל מערכות המים הן לשתייה והן לצורכי כיבוי אש צריכות להיבדק מינימום פעם בשנה, העלות זניחה יחסית לתועלת ולשקט הנפשי. מגדלים בעלי חדרי משאבות להגברת לחץ מי שתייה עם מאגרי מים הם מקור לזיהום מי השתייה בבניין במקרה והמאגר לא מחוטא. החוק מורה על חיטוי פעם בשנה בפועל לא מחטאים בכלל!!! משאבות לכיבוי אש צריכות להיבדק פעם בשבוע לפי התקן לא נבדקות כלל. רשימת המכולת של איך צריך לתחזק בניין ארוכה מהרשום פה ולדעתי יש מקום לחקיקה רצינית בנושא
אלעד | 06.05.15
94.
מגורים ברבי קומות יוקרתיים בתל אביב
ביקרתי באחת הדירות בקומה 10 מתוך 30 בבנין באזור המשולש הלכה איילון. הדירה לכאורה בעלת 160 מ"ר אך בפועל יש כמה כוחים קטנים כולל סלון עם מטבח פתוח. כל כוך מגיע לשטח של 6-7 מ״ר והסלון עם המטבח לכ10-12 מ״ר. להערכתי שטח הדירה הוא כ70 מ״ר. על דירה כזאת משלמים היום כ4 מיליון שקל ועד בית 2400₪ לחודש(יש בריכה) , ארנונה כ900₪ לחודש. אני חושבת שצריך להשתגע לשלם הוצאות כאלו עבור מה שמקבלים ,אבל מה לא עושים נובורישים כדי להראות לחבריהם שיש להם? האוכלוסיה בבנין מהתרשמותי היא גם בעלי בסטות בשוק הכרמל
אני | 28.02.15
93.
ל-67
אני גר במרכז בקומה 16 ואני בטוח שהאמצעים לגילוי וכיבוי אש יגנו עלי בשעת סכנה. יש אמצעי לגילוי אש ,. ליד דלת הכניסה שלי יש דלתות מבודדות מפני אש. בתוך הדירה יש גלאי אש ומתזים. חדר מדרגות מבודד ומאפשר ירידה בזמן אש. בקיצור מבנים גבוהים יש להם את כל האמצעים להתמודד עם בעיות כאלה.
מוטי | 29.01.15
91.
אני לא מבין איך במדינות לא מפותחות יחסית לישראל, כמו רוסיה, התחזוקה של ה"מגדלים" עובדת
בערים הגדולות ברוסיה גם יש בנייה רחבה לגובה, יש הרבה בניינים בני 11 קומות ומעלה. נכון שהתחזוקה שם היא לא הטופ שבטופ, אבל הבניינים עומדים ומתוחזקים שנים, וזאת כאשר יש בהם צינורי חימום שלרוב אין בישראל וואנדליזם מאד חמור. יכול להיות שיש מערכות בתקינה הישראלית שמכבידות מאד על הוצאות התחזוקה, יחד עם כל שאר השירותים שיקרים מאד מעלים מאד את ועד הבית.
מיכאל | 26.01.15
87.
מה שעצוב שזאת רק ההתחלה קחו 10 שנים מהיום
שהשכר לא עולה ועליות התחזוקה עולות? איך בעלי הדירות יממנו את זה, מאיפה? ואז יתחילו תביעות הדדיות בין הדיירים ופה הדרך הכי קלה סכסוכים וכיוצ"ב, הבניינים האלו זה כמו רכבת נוסעים לגובה, שיבושם לכם אבל לדעתי יש להקדים תרופה למכה ולטפל בבעיה .
בנץ | 25.01.15
86.
לפחות מתקינים להם את המערכות האלה
עכשיו לפחות מתקינים את המערכות האלה. עד לא מזמן בנייני קומות לא זכו להתקנה לא של משאבות מים, לא של מערכות כיבוי אש. אנחנו רכשנו לפני 14 שנים דירה בקומה 11 בבניין קומות ונאלצנו בעצמנו לפנות ביוזמתנו לחברת המסנן כדי שיבואו ויתקינו לנו משאבת מים בקומה כי העוצמה של זרם המים הייתה פשוט נוראית.
 | 25.01.15
75.
=ל-69,הארנונה גם ככה לפי מטר.ל -67 פשוט טעות=
67: לבניינים חדשים יש מערכות לכיבוי אש,מפוחים לפינוי עשן,חיבור אוטמטי שמזעיק מכבי אש. אתה יכול לגור בקומות נמוכות במגדל לצורך גישה לסולמות. מה ,בדירות ישנות המצב יותר טוב? כמה דירות ישנות מחזיקות מערכת כיבוי אש? בכמה בתים פרטיים יש מטף?
שלומי | 24.01.15
74.
חייבים לתלקן מידית תקנון הבית משותף למנוע מריבות שכנים מי שלא נוהג כנדרש ישלם,
אין תקנון המסדיר התנהגות דיירים אי שמוש בשטחים ציבןריים למנוע מריבות התנהלות חובבנית ישנה שגרמת לבעיות ראו בארה"ב ארופה לאחר עשרות שנים הנינים ללא שינוי מי שמנסה משלם, מדינה רקובה בכול הקשור להסרת נהלים למנוע ויכוחים.
צביקה | 23.01.15
73.
בוורמן סותם את רחוב מבצע דקל בבנינים שאנשים לא יכלו לצאת מהבית ומהרחוב
בוורמן אחרון שצריך לדבר עובד בלי ראש שם גני ילדים צמוד לבירות מגורים אפילו את השלג שהביא שם צמוד לבנים של 80 דירים כמה מטר משם היה שטח מרוצף לא מתחת לבית דברים קטנים הוא לא מצליח לעשות טוב צריך לקחת ממנו את נהול אזור נוה גן
רוחה | 24.01.15
72.
פרטים לא נכונים בכתבה, אני גרה בבניין בן 32 דירות
אני גרה בבניין בן 32 דירות ב-11 קומות, 2 מעליות, חלק מהחניון מקורה וחלק לא, יש לובי יפה, אין שומר - המחיר אחיד לדירות 4-5 חדרים : 400 ש"ח לחודש. המחיר החודשי עולה כאשר יש בבניין חדר כושר שדורש גם מדריך ועוד יותר כשיש בריכה ויש גם שומר. אז התעריף החודשי עולה למינימום 1000 ש" ח ויותר
רות | 23.01.15
70.
לכל הזועקים - קצת ידע כללי
א. גרתי בבנגקוק, תאילנד. מדינה הרבה יותר ענייה, ופחות צפופה מישראל. חלק גדול מהבניינים שנבנים בבנגקוק ב-15-20 שנה האחרונות הם מגדלים. נכון יש דמי ניהול גבוהים יחסית (300-600 ש"ח), ולרוב הם מגולמים בתוך שכר הדירה (משלמים לבעל הבית שכירות, הוא משלם את דמי הניהול). רמת התחזוקה של הבניינים לא רעה בכלל. תמיד יש שומר + משרד קבלה/אדמיניסטרציה. תמיד יש קרן תחזוקה. לרוב יש בריכה ו/או חדר כושר. כרגע גר במנילה, פיליפינים. מדינה ענייה וצפופה (צפיפות כמו בישראל). בונים פה בעיקר מגדלים. נע בין 15 קומות ל-50 קומות. תמיד יש שומר + משרד קבלה/אדמיניסטרציה. לרוב יש איש/אנשי תחזוקה פנימית. לרוב גם יש בריכה ו/או חדר כושר. אם במדינות הרבה יותר עניות מישראל בונים מגדלים, כי מבינים שאין ברירה יותר טובה לניצול הקרקע עקב הצפיפות, על אחת כמה וכמה בישראל הצפופה, עם גידול האוכלוסיה המהיר, והיכולת הכלכלית הגבוהה.
 | 24.01.15
68.
תרבות השופוני הישראלית חוצה כל גבול
יש סיבה שאוסלו וציריך רוב הבניה נמוכה. גם מינכן ומסטרדם וקופנהגן. והם מלאים בכסף ברמה של פי שתיים מישראל. מצד שני הדירות גדולות ומרווחות ונוחות עם תקרות גבוהות ושיק. פחות שופוני יותר תכלס.דירה במגדל עותה כך וכ ך כסף ועליה צריך להוסיף עלויות תחזוקה ולהוון למחיר 1000 שח כל חודש כפול 12 חודשים כפול 20 שנה (בלי חישוב ריבית כי היא עוקבת מדד.) שזה עוד רבע מיליון דולר.
אלון | 23.01.15
67.
לכל אלה שגרים בקומות הגבוהות - חובה לקרוא !!
לאחרונה הייתה כתבה במקומון בבאר שבע שלא קיים מענה מבחינת אמצעי הצלה ( סולמות וכד' ) של שירותי הכיבוי באזור לדירות מעל קומה 9 . אתם מבינים ? שריפה לכודים בקומה 14 נניח ואין מי שיגיע אליך. אני מנחש שגם בערים נוספות בעיקר בפריפריה ולא אתפלא גם אם במרכז קיימת בעיה חמורה דומה.
 | 23.01.15
66.
ברמת גן כבר רואים
בניינים בני 10 שנים, כל דירה עלתה 2 מיליון שקל - וכבר המעליות נתקעות, האשפה מסריחה , הדיירים המקוריים עוזבים ונכנסים הרבה בשכירות מה שאומר שלרוב הדיירים כבר לא אכפת מהבניין וכו' וכו'... אבל אל תטעו - מי שפרסם את הכתבה הזאת יש לו אינטרס כלכלי - להורים את מחירי הדירות כדי לעשות קופה על חשבון מי שקנה דירה
הילה | 23.01.15
64.
לכל הדיירים יש כסף ותבואו לראות את חדרי המדרגות.
מול כל דלת מעמידים סטנד ועליו בקבוקי ענק של מי עדן, ממולם, ארונית קטנה לנעליים שחלצו ,על מנת לא ללכלך את הסלון, ולידם עגלה שגנבו מהסופר כדי שיוכלו להעלות את השקיות מהאוטו בחניה ,עד למטבח . לפעמים רואים שקית זבל מלאה ועד שמישהו מדירי הבית ירד למטה , הוא מניחה ( סגורה, אלא מה ,יהודים נקיים פיקס ) בחדר המדרגות . מי שרוצה להנות עוד יותר מהנקיון היהודי , שיבקר ב מודיעין עילית, לדוגמה . שם הם משאירים ירקות ואוכל בחדר המדרגות ובמעלית, יענו , מתן בסתר . בנתיים הרקבון פושט בכל והריח מתפשט "באויר הצלול".
גר בחמש קומות  | 23.01.15
63.
קצת סדר: כל התקנים והרגולציה משמעותם אחת ויחידה - עליית מחירי הדיור בישראל
וזה משהו שיש קונצנזוס ציבורי שאנחנו לא רוצים שיקרה, נכון? מבהילים אותנו עם כל מיני ביטויים כמו "מערכות מורכבות ויקרות", אבל, האם באמת אנחנו צריכים גנרטור בבניין? התשובה היא כמובן לא, הפסקת חשמל היא דבר זמני ואם היא לא זמנית אז גם בבתי צמודי קרקע יתקשו להסתדר בלי תאורה וחימום ומקרר. אז אם יש איזה תקן מטופש שחייב התקנה של דבר כזה אז בסדר, התקינו כשבנו ובזה זה נגמר, לא צריך את זה ולכן טוב שזה יוזנח ויתפוגג עם הזמן.
כלכלן | 23.01.15
62.
לא מרחם פה על אף אחד...
א. לא על הקבלנים - שלוקחים כל כך הרבה כסף על כל דירה, שבשבילם לעמוד בתקנים זה בדיחה מבחינת עלות, ושלא יקשקשו אחרת. ב. לא על בעלי הדירות א' - שכרתי פעם דירת שני חדרים בת לפחות 60 שנים בקריות, יודעים מה הייתה אחת השאלות הראשונות שלי? - "כמה משלמים ועד בית?". אין דבר כזה "לא ידעתי שזה יקר" - שואלים ומכניסים לחישוב הכדאיות. ג. לא על בעלי הדירות ב' - לפי הזכור לי - דירה חדשה במגדל לא עולה מתחת ל-1.7 מליון. זה סכום גבוה. לא משנה כמה תשכנעו את עצמכם ש"אלו המחירים היום" - זה סכום גבוה! דירה בבניין בן 15 שנים בקומה 7 מתוך 9 בשכונה ליד תעלה לכם כמה עשרות אחוזים פחות ורוב הסיכויים - יהיו בה חדרים גדולים יותר. נחשו מה? משלמים בה פחות ועד בית...
יגאל | 23.01.15
61.
=בורות=
עלויות: בבניין מתוקתק ומוחזק יוצא 500-700. גם בבנינים נמוכים, ברגע שיש חברת ניהול המחיר קופץ.גם בנינים נמוכים יש מעליות ,ספרינקלרים ,חניון תת קרקעי,מאגר מים וכו' ככה שבבנין נמוך עם חברת ניהול גם משלמים החל 400 וצפונה. גם בבית פרטי יש הוצאות (להם יש בעיית הפריצות) והן כולן נופלות על משפחה אחת ,ככה שבסופו של דבר שעל תחזוקה טובה (של כל בנין) בין אם מגדל,בנין עד 7 קומות,פרטי - צריך לשלם. מי שלא רוצה לשלם,שיעבור לבנין בלי מערכות כיבוי,ללא תחזוקה,ללא בטחון שכל הדיירים משלמים,ניקיון פעמים בשבוע בלבד וכו'
רונן | 23.01.15
60.
תשלום הארנונה עבור הרכוש המשותף - צריך לשנות לפי שטח דירה יחסי
החיוב בארנונה המתייחס לרכוש המשותף מתחלק בין הדיירים ללא התחשבות בגודל הדירה.היינו,העיריות מחלקות את ס"הכ הרכוש המשותף למספר הדירות וכל הדיירים משלמים ארנונה על הרכוש המשותף באופן שווה.לטענתי,כמו שמיסי ועד בית משולמים לפי שטח דירה יחסי - כך צריך לנהוג גם לגבי חיוב ארנונה המתייחס לרכוש המשותף. בתקופה האחרונה העלתי הנושא בפני גורמים שונים.שלחתי מכתבים לראש העיר שלנו וכן למערכות העיתונים ולחבר כנסת מסויים .התשובה מראש העיר היתה כי אני צודק אבל הבעיה היא בכנסת ישראל ובמשרד הפנים.נאמר לי שמזה מספר שנים יש יוזמה מצד ראשי הערים בשרון לקדם הנושא הנ"ל.אבל היות והנושא טרם הגיע לתודעת הציבור וטרם נכנס לתחום החברתי של כל מיני התארגנויות אזרחיות ואין לחץ על הממשלה -הנושא אינו זוכה לתשומת לב מצד הממשלה והמפלגות למיניהן. כמו כן שלחתי מכתבים בנושא למערכות עיתונים והמשותף לכולם,שאינם עונים ואינם מגיבים ואינם מעלים הנושא לתודעה הציבורית. דעתי היא שזהו אחד הדברים החשובים מבחינה חברתית,שיכולה לצמצם ההוצאה החדשית של בעלי הדירות הקטנות בבניין המשותף בסכומים החל מעשרות שקלים בחודש ועד מאות שקלים בחדש בתחום הארנונה שמשלמים לעיריות. מטרתי להביא הנושא לתודעת הציבור הרחב ולעזור בכך למשפחות בעלי הדירות הקטנות,שהינם בדרך כלל זוגות צעירים ומשפחות מעוטות הכנסה.
אברמוביץ רובין | 23.01.15
58.
הבעייה העקרית שאין בעלי מקצוע
הבעייה כיום שאין בישראל בעלי מקצוע כמה נרשמים ללימודים במלט"ש (מכללה לטכנולוגיה שימושית ) בטכניון ללימודי הנדסה יש בעייה להתקבל בשל תנאי סף גבוהים יחסית אבל מהטכניון יוצאים מהנדסים מעולים ולא ידיים עובדות . וייקח עוד הרבה זמן עד שימציאו את הרובוט שיעשה עבודה של אינסטלטור מתקיני מעליות ? מישהו מכיר דורשי עבודה בתחום ? אם המדינה לא תאפשר העסקת עובדים זרים תהיה קריסה של ענף הבינוי שכבר כעת נמצא ברמה נמוכה ומביישת את ישראל. בידוד או לא בידוד , באירופה בקור של מינוס נכנסים לחדר במלון ללא מיזוג ונעים, איטום? הצחקתם אותי , מי שעושה את עבודות האיטום במגדלים זה שיפוצניק (מנהל עבודה השם המסחרי בחברות הבנייה ) שמנהל אריטראים.אז מה הפלא שיש נזילות הקבלנים מבצעים את המינימום הנדרש בהתאם לתקן וברב המקרים בהעדר פיקוח הנדסי העבודות מבוצעות ברשלנות ובאי עמידה בתקנים . שיטת ברנוביץ הישראלית דורשת מקצוענות בעבודה וחוץ מ א. אייל (קבלן שלד מעולה ) עוד לא ראיתי פרוייקט שהשיטה אינה מסכנת חיים כי החיפוי רשלני והאבנים עתידם ליפול. יש לחייב את הקבלנים בפיקוח צמוד במהלך הבנייה שעלותו כ 3000 ₪ לדירה (מת"י בתהליך). כל עוד אין פיקוח הרשלנות נראית לעין המהנדס הקונסטרוקטור של הפרויקט לא תמיד מפקח כי היזם/קבלן לא שילמו לא . יש לאסור על קבלנים לעבוד ללא פיקוח הנדסי של יועצים בכל תחום . כל הכבוד לשחר אזרחי סמנכ"ל הנדסה בחברה היזמית בולווארד. אזרחי מסביר כי דווקא ניסיון העבר לימד אותו כי חייבים להתייחס לנושא כבר בשלב הבנייה וכיום בכל פרויקט שהוא בונה הוא משלב יועץ אחזקה כבר משלב התכנון. "הרעיון לשלב את חברת האחזקה נועד לספק מוצר שלם .
יפית טל | 22.01.15
55.
מגורים במגדלים
לשמחתי אני גר מעל 10 שנים במגדל גבוה מ 20 קומות. בקשר לצורך המתמיד בתחזוקה מקצועית וצמודה, אגיד רק שיש להעסיק אנשי מקצוע מעולים ויש לבדוק אותם בקפדנות. אחוז מסוים מערך הדירה, חייב להיות מוקדש לתחזוקה נאותה. במגדל מגורים יש מערכות מאוד מסובכות ומאוד יקרות. אבל, כשם שאדם משלם על תחזוקת המכונית שלו או המקרר שלו, הוא חייב לשלם גם עבור תחזוקת הבניין שלו. הבעיה שאצלינו אין תקנים ואין גוף מקצועי שירכז את בדיקות התחזוקה. לצערי אגודת תרבות-הדיור מזלזלת בנושא חשוב זה. פניתי אליהם והם אפילו לא הבינו על מה אני מדבר. אולי אחרי הבחירות תיכנס קצת בינה לראשי משרד השיכון.
נעם | 22.01.15
46.
הבעיה היא לא המגדלים אלא היעדר רגולציה
בואו נעשה קצת סדר - הצורך לבנות לגובה לא הולך להיעלם אלא רק יתגבר בשנים הקרובות. ככה זה כאשר מדובר במדינה עם עתודות קרקע נמוכות מאוד וקצב גידול אוכלוסיה גבוה. הבעיה היא לא הבניה לגובה אלא היעדר הבנה של מוסדות התכנון והרשויות לגבי הצורך להקים מנגנוני תחזוקה שמחזיקים את עצמם כלכלית. המשמעות היא להקים קרן תחזוקה שתדע לממן לפחות 50% מעלויות התחזוקה השוטפות וגם תדע לשים כסף בצד להחלפה ותיקון מערכות יקרות אחת לכמה שנים. איך עושים זאת? מבקשים ומקבלים זכויות בניה נוספות לטובת מספר דירות או נכס מסחרי שההכנסה מהשכרה שלהם תהיה מיועדת אך ורק לקרן התחזוקה. לצד זאת, יש לדאוג לתכנון מוקדם שיפחית ככל האפשר בעלויות התחזוקה ואפשר לעשות את זה בחשיבה מוקדמת. לגבי ארנונה - כעת הרשויות מנסות לסחוט את הלימון הזה ולגבות ארנונה גם על שטחים משותפים אלא שזה יחזור אליהם כבומרנג. על הרשויות לחייב רק על שטחי הדירות שהרי הדיירים לא צריכים להיענש על תכנון יוקרתי ובזבזני של שטחים משותפים. משרדי השיכון והפנים ומרכז השלטון המקומי חייבים להיכנס לעניין הזה ולהקים מנגנוני פיקוח ואכיפה שיחייבו כל מבנה מעל 6-9 קומות בקרן תחזוקה סגורה למטרות אלו בלבד. הבעיה בארץ (כמו ברוב הדברים) היא שעד שלא יקרה אסון לא באמת יטפלו בזה.
יורם אסידון | 22.01.15
45.
תשובה ל 8 ו 18
מי שחי על הקשקש וחונק את עצמו כלכלית לא אמור לקנות דירה סופר יקרה שעולה מיליון וחצי שקל. אפשר לקנות דירה לא במגדל ו"אפילו" יד שנייה. כל אחד צריך לחיות על פי רמתו. הבעיה שכל זוג צעיר בארץ שבקושי הספיק לעבוד, קופץ וקונה נכסים שהם הרבה מעל לרמתו. באירופה במגדלים כמו אלה (כמו שיש באם המושבות וכו) חיים רק אנשים שיש להם המון כסף ומעמד, מיליונים בבנק. וגם אז רמת הלובי והאבזור במגדלים שם היא יותר נמוכה. אין שם חיפויי שיש ו3 מעליות מהירות. מגדלים עם חיפויי שיש ולובי כפול יש רק באזורים היוקרתיים ביותר באירופה. לרוב מדובר על לובי רגיל עם צביעה וזהו. איפהשהו כאן יצאנו לגמרי מפרופורציה. ואכן אנשים שקונים כאלה דירות צריכים להבין את ההשלכות, ואי אפשר לבכות אחר כך שאין לך כסף לועד בית/תחזוקה וכו.
משה | 22.01.15
38.
חלק גדול מהמשבר הכלכלי האחרון בארה"ב היה בדיוק בגלל זה
במקומות בהן נפל הנדל"ן (פלורידה, וגאס וכדומה) שגרר אחריו את המפולת הכללית נבעה הנפילה מכך שאנשים קפצו מעל ליכולת בקניית דירות במגדלים (קונדו) ובבתים פרטיים בשכונות סגורות שגם בהן התשלום החודשי ל"ועד" הוא אסטרונומי בגלל תחזוקה גבוהה, שומר וכדומה. אנשים נדרשו לשלם סכום מאוד משמעותי כל חודש, בנוסף על המשכנתא, לתחזוקה של המקומות הציבוריים ושומר ולא עמדו בתשלומים.
אהה | 22.01.15
37.
רק המחשבה על דייר אחד לא אחראי בתוך מגדל כזה...
למשל במקרה של שריפה חס וחלילה, אם המערכות לא מתפקדות כמו שצריך... דיירים בקומות הגבוהות יצטרכו לרוץ במדרגות עם ילדים קטנים וזה יכול לקרות גם בשעת לילה ... אנשים לא חושבים עד הסוף כשעושים את ההשקעה הכספית המשמעותית ביותר בחיים, חיים על הקצה מבחינה כלכלית כי הכל מושקע בדירה (במיוחד בקומות הגבוהות - אירוני), שלא נדע, הדרך לאסון :(
ג | 22.01.15
34.
ראו מה קורה בהוד השרון
תראו מה קורה בהוד השרון - כל מי שיכול בורח מהמגדלים - ולא לשכוח ארננונה ושאר "הפתעות" קטנות. מה לגבי סולם כבאים הידרואלי שיכול לטפל בבנינים גבוהים באזור או שירותי הצלה אחרים שיודעים לטפל ברב קומות של 20 קומות באזור. שירותי הדואר המעולים באזור, תחבורה ושאר "קטנות" בקיצור - קודם "יורים אחר כך חושבים".
הוד השרון | 22.01.15
26.
צר לי לאכזב אבל רוב הבנינים בישראל באשר הם -סלאמס
זה נכון שיותר יקר לתחזק מגדל, אבל גם בנין בן 3 קומות דורש תחזוקה שועד בית של 70או 100 שח לחודש בחיים לא יכסה בברלין גובים דמי תחזוקה ברוב הבנינים בהיקף ממוצע של חצי יורו למ"ר לחודש (250 שח לדירה של 100 מ"ר) רק עבור קרן השיפוצים בגלל זה הבנינים שם ברובם נראים כמו בונבוניירה ומתוחזקים. שם יש כמובן יותר צנרת בגלל חימום מרכזי ומערכות שקשורות , בגלל הקור של החורף
א | 22.01.15
22.
מגדל לגובהה זה כמו רחוב לאורך והעיריה צריכה לתחזק אותו מתשלומי הארנונה.
כביש ברחוב עירוני מקביל לתשתית המעלית במגדל. הדייר צריך לשלם רק את עלות הנסיעה. כמו שיש משאבות להגברת לחץ מים ברחוב צריך להיות גם במגדל על חשבון ובאחריות העיריה והדייר צריך לשלם רק על צריכה במים. ברחוב יש ברזים לכיבוי אש שבאחריות העיריה אז למה שהעיריה לא תהיה אחראית להם במגדל.
ציון | 22.01.15
21.
איך הדברים עובדים בקנדה וארצות הברית
דירה במגדלים כמו שמתוארת פה נקראת דירת קונדו והתשלום החודשי על ההחזקה, למשל פה בטורונטו, אמור להיות לפחות כמה מאות דולרים לחודש. בקנדה למשל יש חוק שמחחיב את חברת הבנייה להמשיך להחזיק את הבניין לאחר האכלוס וא להעביר את הבניין לחברת ניהול שמחזיקה קרן לתיקון מערכות הבניין. התשלום החודשי בדירות קונדו נע בממוצע סביב ה - 500 דולר לחודש בערך, דבר זה מאפשר החלפת מערכות גדולות, שימור מראה הבניין ועוד ועוד. רק כשהגענו לפה הבנו את המשמעות של דמי ניהול וכמה באמת צריך לשלם בשביל תחזוקה נכנונה של בניין.
שלומי פרי | 22.01.15
19.
ברחתי ממגדל כזה - שומר נפשו יתרחק ממגדלים
הכל נכון, חברות החזקה מזניחות את המגדלים, ויש שם מלא מערכות כמו משאבות מים, מעליות, מערכות כיבוי אש שדורשות טיפול שוטף ומקצועי. נכנסתי לפני מספר שנים למגדל כמעט חדש, יפה ומסודר והכל שם הדרדר. ברגע שיש מאות דירות, לא איכפת לאף אחד, "למה אני?". גם אם יש וועד בית טוב, היכולת שלו להיתנהל מול חברת אחזקה מועטה. יש יותר מדי תשתיות מסובכות שצריך כמה מהנדסים כדי לנהל את זה נכון. צריך פיקוח ממשלתי על חברות האחזקה לפחות בתחום של תשתיות חיוניות, כגון חשמל, מעליות, מים, כבאות אש וכו. ועד הבית לא מסוגל לפקח על חברת האחזקה. יש גם מלא בלאי במיוחד כשיש לך במגדל 50% דירות בשכירות, אז הם שוברים ומלכלכים.
שמוליק | 22.01.15
18.
תשובה ל4
אצלנו בגלל גניבות והרס ציוד היה צורך ב50 אש"ח. פחות מאלף שח לדייר... נראה לך ששילמו. רבע מהדיירים שילמו מייד וכל היתר התעכבו לקח חצי שנה לגייס את הכסף. ואם יהיה צורך לגייס יותר כסף נגיד 10 אש"ח זה יכול לקחת שנים. אנשים לא רוצים לשלם. יש כאלה שיודעים רק להתלונן ולהאשים ולא משלמים... בנוגע לחלק השני שאמרת... מי שיש לו נכס במיליון וחצי או שתי מיליון שח והנכס הזה חונק אותו עם תשלומי המשכנתא הלוואות אחרות וכרטיסי אשראי אז כל שקל נוסף להוציא זה קשה.
דורון | 22.01.15
4.
בניין של 25 קומות שווה כ 150 מיליון שקל. מערכות ב 250,000 שקל זה עלות זניחה מאוד:
גם אם פעם בעשר שנים צריך לזרוק לפח את המערכת ולהביא חדשה ב 250,000 שקל, זה יוצא בערך 2,500 שקל לדירה. אם למישהו אין את הכסף הקטן הזה שיקח הלוואה. מי שיש לו נכס במיליון וחצי שקל יכול למשכן אותו לקבל הלוואה ענקית בריבית טובה כי יש לבנק בטחון. אז מה זה 2,500 שקל למשפחה?
מהנדס מכונות | 22.01.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת