אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

אנשי הנצח: גוגל רוצה שתחיו 500 שנה. מה ייצא לה מזה?

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

12.
ל-11. תודה על התגובה. בתאי גזע האמת היא שלא התכוונתי רק ל IPSC. זכור לפני זמן מה
כשחקרתי מעט על אוסטאופורוזיס שישנן גישות המציעות הזרקה ישירה של תאי גזע מסוג מסוים לתוך (כמדומני המאמר שקראתי דיבר על מח העצם) הגוף והם אמורים לחדש את המערכת המטופלת. לפי מה שידוע לי נערכים גם מחקרים (ואפילו כבר היום מוצעים טיפולים נסיוניים (וכנראה שרלטניים) בארצות העולם השני/שלישי) שבודקים השפעה של החדרת תאים כאלו במערכות הכלליות של הגוף. האם כל אלו גם נכנסים תחת ההגדרה של איברים ספציפיים שכושלים? (מה שאגב מזכיר לי, יש גם את הדבר הזה:http://www.technologyreview.com/news/527146/can-compounds-in-young-blood-fix-aging/ ) אתה צודק לגמרי בנוגע לסרטן (וזו הסיבה שכרגע טיפול בהורמונים הוא בעייתי), אבל האם זו בעיה אינהרנטית שלא ניתן להתגבר עליה בעזרת מחקר נוסף? תודה. נ.ב פתאום נזכרתי במערכון של מיטשל ווב: https://www.youtube.com/watch?v=8zvDXlliI_8
9 | 15.03.15
11.
ל9, תאי גזע הם לא קסם
לאדם יש פול מסויים של תאי גזע שנשארים באופן טבעי בגוף והכמות שלהם ומצבם זה משהו שמשתנה לאורך החיים, אחד הטיפולים שהזכרתי בתגובה הקודמת היא לתת טיפולים אנטיאוקסידנטים עוד ברחם מה שמעשיר את כמות ואיכות תאי הגזע בגוף. אם אתה מדבר על תאי IPSC שהם תאי עור שהונדסו בחזרה לתאי גזע, הם יוכלו בתיאוריה לשמש להחלפת איברים בשילוב עם חומרים סינתטיים וטכנולוגיות הנדסת רקמות ב3D, אבל לא מדובר פה על פיתרון אמיתי לזקנה, אלא בעיקר לאנשים שמתים בטרם עת מכשל איברים. המכשולים העיקריים בהקשר של זקנה הם נזקים חמצוניים, תהליכים דלקתיים, וסרטן. שלושתם קשורים האחד למשנהו. להזכירך שלושה מהפתרונות הזולים והפשוטים ביותר להארכת תוחלת החיים ושיפור משמעותי באיכותם הם הפסקת עישון, 30 דקות פעילות גופנית, ושמירה על משקל גוף תקין ותזונה נכונה. ובכל זאת 25% מהאוכלוסיה מעשנים, 20% סובלים מהשמנה ורבים אינם מבצעים פעילות גופנית. אנשים מחפשים פתרונות קסם.
ד"ר רשע | 13.03.15
10.
קודם כל, התארכות תוכלת החיים משמעה התארכות כל קבוצות הגיל,
אז גם הילדות, הנעורים, והבגרות יתארכו. שנית, האדמה איננה המקום היחיד בו אדם יכול לחיות. או שהילודה פשוט תמשיך לרדת. שלישית, זה לא יקרה תוך דור אחד או שניים (כפי שמישהו כבר ציין פה). רביעית, לא נראה לי, שזה יגיע לחמש מאות שנים, שלוש מאות ומשהו, אולי, אבל זאת כבר דעה. אה, וגם הטכנולוגיה תמשיך להתפתח. דרך אגב, האנשים שעובדים במקצועות הלא אמיתיים מרוויחים יותר.
 | 12.03.15
5.
מונופול!
גורביץ הוא מונופול בתחום הקשקשנות הטכנופובית! אין עוד טור בעיתונות הכתובה שמצליח ללהג שטויות בחן כה רב! יש לפרק אותו (את הטור, לא את יוסי עצמו) ויפה שעה אחת קודם. דרך אגב, תארו לכם שמישהו באמת היה מוצא תרופה למחלות ומאפשר לאנשים לחיות שנים רבות יותר. נכון שזה נחמד שהתגובה של הדו"ח הטכנופובי היא שזה בגלל שזקנים הם יותר שמרנים ואפשר שקר-כלשהו עליהם?
הדו"ח הטכנופובי | 11.03.15
4.
בתקופת הדוקטורט שלי לפני שנתיים
עבדתי במעבדה מובילה שמתמחה במיטוכונדריה ונזקי חמצון בתאים, אחד הגורמים המובילים להזדקנות. למיטב ידיעתי, בשקלול כל מגבלות הידע, הטכנולוגיה והרגולציה שקיימים כיום, היכולת להאריך חיים (ולהבטיח איכות חיים ושנים בריאות) בטווחים כאלה אינה אפשרית לאנשים שכבר נולדו. אם לא נכנסים לעסקי מניפולציות גנטיות, אז גם טיפולים שמתחילים דור קודם (כשהאדם עדיין נמצא באשכים\שחלות של הוריו, הנזקים מתחילים עוד שם) יכולים להבטיח בין עשור לשלושה לעומת קבוצת ביקורת (בעכברים וחולדות עם אקסטרפולציה לאדם). וגם אם לוקחים בחשבון מניפולציות גנטיות, מה שלא יקרה בעשורים הקרובים, בעיקר מבחינה רגולטורית, לאינטראקציה עם הסביבה יש השפעה עצומה על איכות ותוחלת החיים. תזונה, סטרס, תהליכים דלקתיים, חשיפה לזיהום\קרינה, ופעילות גופנית משפיעים יותר מהגנים, כפי שהוכח במחקרי תאומים זהים שבוצעו על זוגות תאומים שאחד מהם הקפיד על בריאותו והשני לא.
ד"ר רשע | 12.03.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת