אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

האמת העגומה על כלכלת ארה”ב מתחילה להיחשף

67 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

58.
ל - 56
כי גובה המשכורת של הסמנמנכלים למיניהם הוא כזה שתוספת השכר שלהם לא מגיעה לכלכלה, אלא הולכת גם היא ל"השקעות" - קרי - הרצת מניות. בניגוד לממשלה - שתעסיק אנשים נוספים, ותספק להם שכר שבתורו ישמש לקניית מוצרים ו/או שירותים, שבתורם יניעו את הכלכלה. אם תוסיף עוד 100 אלף שקל (בשנה) למישהו שמקבל מליון שקל (בשנה), הכסף הזה לא יגיע לכלכלה, הוא ישמש להרצת מניות, וניפוח בועות. לעומת זאת - אם תתן ל 100 אנשים שמרוויחים 4000 שקל עוד אלף שקל לכל אחד - 70-100 אחוז מהסכום הזה ישמשו לקניית שירותים ומוצרים. ותוצאה טובה עוד יותר תתקבל אם תעסיק עוד שני עובדים סוציאליים, שאז - הוספת עוד משרות למשק, ואפשרת לעוד אנשים להכנס למערכת הכלכלית. ו - זה שנותנים כסף חינם לבנקים - זו לא שאלה אם זה טוב או רע - זו פשוט עובדה - זה מה שקורה כבר 6 שנים רצופות במערב, ומעל 20 שנים רצופות ביפן. זה לא עניין של דיכוטומיה - זה עניין של מציאות. ההגיון המעוות הוא לא שלי, אלא של ה"כלכלנים" למיניהם. ובעצם - העובדה שאתנה לא מבין את ההבדל בין תוספת שכר שיש לה תועלת לכלל הכלכלה, לתוספת שכר שאין בה תועלת לכלל הכלכלה, מעידה במשהו על הבנתך הכלכלית הכללית.
 | 05.04.15
57.
ל - 56 - ג.
כי גובה המשכורת של הסמנמנכלים למיניהם הוא כזה שתוספת השכר שלהם לא מגיעה לכלכלה, אלא הולכת גם היא ל"השקעות" - קרי - הרצת מניות. בניגוד לממשלה - שתעסיק אנשים נוספים, ותספק להם שכר שבתורו ישמש לקניית מוצרים ו/או שירותים, שבתורם יניעו את הכלכלה. אם תוסיף עוד 100 אלף שקל (בשנה) למישהו שמקבל מליון שקל (בשנה), הכסף הזה לא יגיע לכלכלה, הוא ישמש להרצת מניות, וניפוח בועות. לעומת זאת - אם תתן ל 100 אנשים שמרוויחים 4000 שקל עוד אלף שקל לכל אחד - 70-100 אחוז מהסכום הזה ישמשו לקניית שירותים ומוצרים. ותוצאה טובה עוד יותר תתקבל אם תעסיק עוד שני עובדים סוציאליים, שאז - הוספת עוד משרות למשק, ואפשרת לעוד אנשים להכנס למערכת הכלכלית.
 | 05.04.15
56.
לזה מ-5 (ו-53):
א. מי אמר שלהדפיס כסף ולתת לבנקים זה טוב? אתה זה עם הדיכוטומיה של בנקים או ממשלה. אני מאמין שגלעד לא רוצה להדפיס כסף בכלל, ולא לתת לזה או לזה. ב. אולי תתן לי את כל הכסף שלך? זה גם יישפך מיד להוצאות, אני מבטיח. ג. אתה פשוט קורע. גם כשבנקים נותנים כסף ל"סמנמנכלים" כדבריך זה משכורות. אז למה משכורות של המדינה זה טוב ומשכורות של בנקים זה רע? (אני אומר את זה רק כדי להוכיח את ההיגיון המעוות שלך. שוב, לא צריך להדפיס כסף כלל.)
באטמן | 05.04.15
55.
אנשים שגרמו נזק של דולר בודד לכלכלה נכנסו לכלא. ובנקאים?
אפשר להתווכח על מדיניות כלכלית מכאן ועד להודעה חדשה. האמת היא שכל שיטה כלכלית עובדת מצויין, השאלה רק למי. אבל יש כאן אבסורד שאין כדוגמתו. כמה אנשים מאלה שחתומים על המשבר הכלכלי נכנסו לכלא? עזבו כלא. כמה פוטרו? עזבו פוטרו. כמה *לא קיבלו בונוס*? https://www.youtube.com/watch?v=dlRzbBEAVFE
גיל | 05.04.15
53.
לגלעד - 44 -
בטח, כסף לבנקים המסחריים זה יותר טוב. ברור. הם הרי מניעים את הכלכלה. פחחחחחחחחחחחחחחחחח. הם כבר שנים רק מריצים מניות, ולא מעבירים אגורה שחוקה להנעת הכלכלה. אז - כן !!! לממשלה !!! כל כסף שמגיע לממשלה, נשפך מיד בחזרה כמשכורות, וכהוצאות. לא משנה באיזו דרך. אבל - נשפך בחזרה בצורה שמניעה את הכלכלה. הממשלה לא מנהלת תהליכים של הרצת מניות. הממשלה לא עסוקה הינדוס בונוסים למנכלים, סמנכלים, סמנמנכלים וחבריהם. אז כן. בבחירה בין כסף חינם לבנקים המסחריים, לכסף חינם לממשלה - הבחירה הנכונה היא כסף חינם למשלה.
זה מ 5 | 05.04.15
52.
על פי השוואת נתוני התעסוקה לאלו של 2004, נראה שהמצב היום בשל להעלאת של הריבית:
באמצע שנת 2004 : מספר המשרות המלאות היה אז 107 מיליון, ומשרות חלקיות 25 מיליון. כיום המשרות המלאות בסביבות 113.5 מיליון, ומשרות חלקיות 27.5 מיליון. מדובר בגידול של 6% במספר המשרות המלאות, וגידול של 10% במספר המשרות החלקיות. בשקלול שלהם (כאשר משרה חלקית "תורמת" פחות), יוצא שבארה"ב יש כ 6.5% יותר מועסקים היום ביחס לאמצע 2004. הריבוי הטבעי בארה"ב איטי, אך אין ספק שהאוכלוסיה גדלה מאז. ככל הנראה ביחס לגודל האוכלוסיה נראה שמספר המשרות היום דומה מאוד למה שהיה באמצע 2004 . לכן מעניין לראות מה ביצע הפד באמצע 2004 , וזה מה שהוא עשה: 1) הפד התחיל להעלות ריבית 2) זאת למרות שהריבית היתה מלכתחילה גבוהה יותר מעכשיו, 1% ולא 0% 3) העלאות הריבית בוצעו בקצב מהיר, של 2% בשנה.
טוביה | 04.04.15
51.
גלעד אלפר חיכה לנתון אחד לא מחמיא כדי להכניס
איפה היית שנה שלמה כשהנתונים היו מעולים בכל התחומים, נראה שחיכית לחודש הנוכחי שבו הנתונים היו לא משהו עם סטייה קלה למטה, רק כדי להכניס את השטויות שלך על קריסה ומצב עגום לכאורה. אז חדשות בשבילך, כלכלת ארה''ב לא תיפול גם בעוד 400 שנה. העושר שלה פנימי וההון האנושי שלה מדהים. ולכל הסוציאליסטים שכמותך שמחכים לנפילת הקפיטליזם נכונה אכזבה כי זה לא יקרה בקרוב. ד''ש לסטלין .
בן  | 04.04.15
49.
בסוף 2013 היו נתונים של 80 עד 140 אלפי משרות בחודש, אחרי רבעון זה כבר היה 220 עד 300
המסקנה מכך היא שאלו נתונים תנודתיים, ועלינו לבחון את כל המחצית הראשונה של 2015 ובשביל זה יש להמתין. עם זאת ברור שיתכן וזאת כן תחילתה של מגמה, כי עם דולר חזק המפריע ליצואנים וחוסר כדאיות להשקיע בפצלי שמן חדשים (בגלל מחיר הנפט שירד) אנחנו אמורים לראות צמיחה איטית יותר בכוח העבודה האמריקאי. אבל עדיין מדובר על גידול בתעסוקה שזה דבר חיובי.
משה | 04.04.15
46.
18 מהיכן המצאת 40% מס על שכר של $60K?
אם כבר אז בן 23% ל- 33% לשכר גבוה יותר ואם אתה רווק הכולל מס פדרלי ושל המדינה. ואם אתה נושא במשכנתה יש קיזוז על הריבית. הוסף למשוואה ילדים ועלויות רפואיות אם הם חורגות מהמינימום המוכר מראש והמס יורד מטה. יחד עם מחיר מזון נמוכים מאלו של ישראל (ביצים אורגניות 2.5$ לעומת 5$ בארץ, בשר איכותי זול יותר וגם הירקות והפירות במחיר שווה לכל נפש ומכוניות במחיר שווה ערך לזה של מכונית בת 4 שנים בארץ) ותקבל תמונה נכונה. היכן הנתונים הללו לעומת הנתונים של עלות המחיה בארץ? ועוד לא הכנסתי למשוואה את ההנהגה הרקובה שלנו ו-100 אלף המפלגות.
 | 04.04.15
45.
צריך לאפשר לתבהליך דיפלציוני להיווצר
היום יוקר המחייה בארה"ב גבוהה מעל ומעבר לשכר הממוצע שתקוע במקום מאז שנות השבעים(במונחים ראליים) בתחילה לא הייתה לזה השפעה על הכלכלה כי עם המהפכה הפמיניסטית הרבה נשים הצטרפו למעגל העבודה וכך המשפחה הממוצעה הרוויחה יותר לחודש(אל נשכח שעד אז הנשים ברובן היו בבית) אך עם הזמן יוקר המחיה עלתה בהתאם לכמות הכסף החדשה שהייתה בידי האזרח הפשוט. בהמשך הצטרף האשראי הזמין מיידי במתקונת של כרטיסי אשראי (עד שנות ה - 70 לא היה לציבור כמעט שום אשראי זמין ומיידי) שהוסיף עוד הכנסה פיקטיבית למשפחה הממוצעת אך כל זה הסתיים. מקורות כספיים של המשפחה הממוצעת אזלו. מרווח הרווח של החברות הוא עצום אם אפל מסוגלים להזיק 140 מילייארד בקופה ומיקרוסופט 80 מיליארד יש שם מקום להורדת מחירים ללא צורך לפטר עובדים. כך גם מחירי הבתים . בית שהיום עולה 500,000 לפני עשור עלה רק 200,000 אוניברסיאות שעלו 10000 היום עולים 50000 לשנה אבל כולם מפחדים מדיפלציה שעשויה לפגוע בבנקים ובחברות העשירות אך מחירים נמוכים יאפשרו לאזר הפשוט לצאת שנית למסע קניות
א | 04.04.15
44.
תגובות
1. אלה נתוני חודש אחד שכוללים תיקונים משמעותיים למטה של שני החודשים הקודמים, ומצטרפים לנתוני צמיחה שכבר חצי שנה צונחים, ועוד שלל נתוני מאקרו קודרים. שיפור באבטלה? אפילו הפד לא קונה את השטויות האלה – משרות חלקיות עלובות וצניחה בשיעור ההשתתפות. 3. אם השקעות ממשלתיות היו כל כך מוצלחות אז ארה"ב הייתה ברה"מ וברה"מ הייתה ארה"ב. מוזר שישראלי שאמור לדעת כמה רע ממשלות מתפקדות רוצה לרשום את הרעל הזה כתרופה. 4. אני גם בכלל קפיטליסט. רק שלא ידעתי שדעה מצריכה גילוי נאות. איך זה עם פשיסטים? גם כן צריכים גילוי נאות? 5. יש לך את אותה בעיה של מספר 3. אתה חי בכוכב הממשלות הטובות. רק שאתה הזוי אפילו יותר. כסף בחינם לממשלה? 8. אלה נתוני חודש אחד שכוללים תיקונים משמעותיים למטה של שני החודשים הקודמים, ומצטרפים לנתוני צמיחה שכבר חצי שנה צונחים, ועוד שלל נתוני מאקרו קודרים שמתפרסמים בתכיפות הולכת וגוברת כבר כמה חודשים. 9. לצערי זה אפילו לא רפובליקני. גם הם בסה"כ דמוקרט-לייט. אם כבר זה ליברטריאני. 12. נחיה ונראה. הדוט קום היה פגז אפילו בפברואר 2000. 16. לך תקרא קצת מקורות בחו"ל 17. טיעון מבריק 18. לא ברור לי מאיפה הנתונים אבל אולי אתה מתבלבל בין עשירים כמו וורן באפט לבין מיליוני בעלי עסקים קטנים וסתם אנשים שמרוויחים טוב. אלה הרוב הענק ואותם דופקים כמעט כמו בישראל (תלוי כמובן באיזה מדינה מבין ה-50 הם חיים). שלא לדבר על מס חברות גבוה מאוד. 19. וגם מריחים טוב 23. לא הבנת את הכתבה 25. וואלה 26. קרא שוב את הכתבה. 27. יותר פשוט לעשות default, אמיתי ורשמי או דרך אינפלציה. 30. הרבה זמן כבר לא קראו לי ילד 33. אהה אהה 34. so solid the people responsible for this great recovery were just kicked out of congress
גלעד | 04.04.15
40.
ל24: תדייק - השמאל רע לכלכלה אבל טוב לאיכות חיים של רוב האזרחים
"טוב לכלכלה" זאת מכבסת מילים לטוב לכלכלנים - טוב לנתונים כמו "צמיחה" שאין ביניהם שום קשר לרמת איכות חיים של בני אדם, במקרה הטוב זה טוב למאיון העליון. מה שכן אני הייתי מעדיף קפיטליזם הגון שבו יש סיכוי לאנשים מוכשרים וגאונים לעלות למעלה ולהתחרות לעומת המצב היום - סוציאליזם קואופרטיבי - רק החברה שהספיקו להגיע לפני עשורים לאותו מועדון בנקים - הוא היחיד שמקבל גישה למדפסת הכסף של בנק מרכזי - בישראל הבנקים היחידים שיש להם גישה לריבית %0.1 של בנק ישראל, אפילו הממשלה מלווה מהבנקים הפרטיים. זה הגורל של כל קפטליזם חסר גבולות - להפוך לסוציאליזם המנצחים - בדיוק כמו משחק מונופול כשאתה מנצח - ניצחת, לא מתחילים את המשחק מחדש - אתה והדורות הבאים שלך חיים כי אתם קניתם את רוב המשאבים - זה מה שקורה כשקונים את מערכת הכסף עצמה. אם אין שום מהפיכה גורל המפסידים ובניהם להיות צמיתים כמו בעידן הפיאודלי.
אלכס | 04.04.15
35.
נתונים של חודש אחד אינם מעידים על כלום, בוודאי כשהם באים אחרי רצף של כמעט 60 חודשים של מגמת
שיפור בנתוני התעסוקה (סה"כ משרות Non-Farm) וירידה בשיעור האבטלה. הגרעון המסחרי של ארה"ב הוא ברכה להתאוששות של יפן, אירופה וישראל - מדינות שרוצות לייצא כמה שיותר לארה"ב ולכן נהנות כשארה"ב מיבאת הרבה. אין ספק שהריבית בארה"ב לא יכולה עדיין לחזור לרמה של 4% עד 5.25% כפי שיש במצב של כלכלה תקינה. אך אין סיבה להחזיק אותה על 0% שזה סופר-מצב-חירום. הרי יש השלכות שליליות למדיניות כזאת, למשל ניפוח בועות בבורסה ובנדל"ן.
דני | 04.04.15
26.
הנה האמת והיא הפוכה לחלוטין
12 חודשים רצופים של יצירת כ 3 מליון מקומות עבודה, צמצום הגרעון, עליה בשכר לשעת עבודה, אבטחה של פחות מ 6% . הדולר הוא מטבע השולט בעולם, ארצות הברית המעצמה המובילה ללא עוררין, מי היה מאמין שכך נהיה ב 2015. הכותב המתין לחודש אחד שבו היו נתונים יחסית חלשים ומהם בנה תיזה תוך שהוא מתעלם ממה שקורה חודשים ארוכים. כל מי שציפה להמוטטות המטבע, לנסיקת הזהב, לחדלות פריון התבדה, כדאי גם להוות הוגנים. נכון שהמצב כעת מסובך כי העלאת ריבית מחוייבת המציאות אבל גם היא תגיע ותעבור בשלום. לכותב הייתי מציע לנתח על סמך נתוני מספר שנים ולא להמתין לסנונית אחת ולהחליט שהגיע אביב
אלון | 03.04.15
23.
הכותב מדבר שטויות. הבעיה היא שכל הכסף הולך לאלפיון העליון.
הכותב מדבר במונחים שלמד בתואר הראשון שלו, שהם רלוונטים לשנות השבעים. התנאים השתנו לחלוטין ולכן הניתוח שלו מוטעה לחלוטין. וההרחבה הכמותית היתה ההעברה הגדולה ביותר של ההון מהציבור לעשירים. הנשיא וכל הפוליטיקאים האמריקאים נשלטים על ידי הכסף הגדול ובעיקר על ידי הבנקים שממשיכים לעשות ככל העולה על רוחם בלי לספק טיפת ערך. הבעיה היא לא מגזר ציבורי גדול אלא שאין כסף במחזור כי הכל נמצא בבנקים ובמקלטי מס.
כלכלן | 03.04.15
22.
חחחחח אני אוהב איך שפתאום משחקים אותה ראש קטן
אזרחים אמריקאיים מדברים על זה כבר שנים. השקל העלוב שלנו לא רחוק מהמצב של הדולר. זאת הסיבה שאנחנו מרוויחים את אותו הדבבר כבר שנים והשקל שאנחנו מרוויחים קונה פחות ופחות, כי הוא שווה פחות ופחות ולא כי המחירים "עולים" זה גם סוג של כיבוס..הקטע הכי הזוי זה שמתבצעות עסקאות יומיומיות בין בנקים המרכזיים שלנו ושל ארהל"ב בסכומי עתק שכל המטרה של העסקאות האלה היא יצוב המטבעות אחד מול השני וחיזוק האשליה לגבי שניהם ועידוד יצואנים.
 | 03.04.15
13.
קל יותר להדפיס כסף מאשר לרסן את הגופים הכלכליים המוסדיים
"הפתרון לבעיות האלה אמור להיות ברור - קיצוץ אגרסיבי בתקציב הפדרלי, הורדת מסים והפסקת ההתערבות הממשלתית במשק." - לא נכון ! פתרון כזה גורם להגברת הקפיטליזם. העשירים יתעשרו יותר ומעמד הביניים ימשיך להידחק כלפי מטה, יקנה פחות, ויתרום להאטת הכלכלה. לגופים המוסדיים יהיה קל יותר להתעשר ולהפעיל לחץ על הממשלה להגביר את המיסוי על ההכנסה הפרטית כדי לממן את התקציב הממשלתי. אובמה בחר בהרחבה כמותית (הדפסת כסף) מכיוון שזה קל יותר מאשר להתמודד מול ענקי המשק. אובמה אינו יכול להעביר חקיקה להגדלת המיסים שמשלמים הגופים המוסדיים, ואינו יכול להעביר חקיקה שתקל על גופים קטנים להתחרות בגופים מוסדיים. המצב זהה למצב בישראל - הקפיטליזם הגיע למימדים מפלצתיים.
שמשון - פ"ת | 03.04.15
11.
לגמרי נכון וכדי מאוד להערך בהתאם
התיאור בכתבה של מצב הכלכלה בארה"ב כל כך נכון ונאמן למציאות שזה מפחיד, ורק מי שעינייו בראשו יתעורר לנוכח המציאות העגומה ויבצע התאמות בטווח המיידי לפני שיהיה מאוחר. כל הסימנים בשטח מראים שיש בעיה אמיתית ומי שמעוניין להמשיך לטבול ראשו בחול ישלם מחיר יקר. סימנים בולטים אפשר לזהות בצורה ברורה ברחובותה הראשיות של מנהטן, לב ליבה של הכלכלה הקמעונאית. מאות אלפי מטרים רבועים של שטחי מסחר במיקומים הכי מרכזיים בלב העיר עומדים ריקים מזה שנתיים שלוש ואף ארבע שנים ויותר. בשלושים השנים האחרונות כל שטח מסחר שכזה היה נחטף הרבה לפני שפורסם או נמסר לחברת תיוך לצורך השכרה. היום הכל עומד שומם ואין מי שישקיע בעסקים חדשים, להיפך מאז תחילת השנה 2015 עוד ועוד חנויות סגרו ובעיקר פשטו רגל. והכל נובע מדבר אחד - הציבור האמריקאי כבר הפסיק להאמין שהמצב יתאושש ויחזור לקדמותו, למעשה הביטחון האישי נמצא הירידה תלולה וכל הסימנים מראים שלפנינו מיתון חריף הרבה יותר חריף מ-2008.
אביב | 03.04.15
7.
לא צריך להיות כלכלן בכיר כדי לנבא את אשר נכתב בכתבה - אבי, ז''ל, שהשכלתו היה בסך
הכל בית ספר לחניכים, אך הייתה לו חכמה וראיית מקרו אינטואיטיבית, החסרה להרבה פרופסורים בכירים לכלכלה, לימדני שהכלכלה הנכונה היא לבזבז רק תשעה יח' כסף מתוך כל עשרה שיש בידך ברגע מסוים. לא כסף שיהיה לך, אולי, מח, אלא, מזה שמחזיקים ביד מוחשית. תשאלו את הטייקונים - הם אינם מבזבזים אפילו אגורה אחת משלהם. רק את של האחרים . ולשם כך הקפיטלזים המציא את ההמצאות הגאוניות כמו חברות בע''מ, בורסה, ועוד כלים של שליטה על כספים של אחרים תוך כדי מיגון מחלט על מה שלהם.
אבי | 03.04.15
6.
כמה שגיאות (שלא לאמר שטויות) במאמר אחד
ואסביר- הבנקים המרכזיים מחלקים כסף חינם לבנקים המסחריים, תוך השערה/כוונה/הנחה שהבנקים המסחריים יתנו הלוואות לכלכלה היצרנית, ובכך יביאו להנעת הכלכלה. מה עושים הבנקים המסחריים עם הכסף שקיבלו (ומקבלים) בחינם ? מריצים איתו מניות. הרצת מניות מניבה רווחים מהירים (על הנייר). מאותם רווחים (מדומיינים - על הנייר), מחלקים הבנקים המסחריים בונוסים למנכל, לסמנכל, לסמנמנכל, ואפילו לסמנמנמנמנמנמנמנמנמנמנמנכל. אפילו סנט שחוק אחד לא מגיע לכלכלה היצרנית. את הסכיו שנתנו הבנקים המרכזיים בחינם לבנקים המסחריים, היו יכולים לתת בחינם לממשלות. מה היו עושות הממשלות אם הכסף הזה, במידה והיו מקבלות כסף בחינם ? היו בונות תשתיות חדשות, מתחזקות תשתיות קיימות, מקימות כיתות לימוד, משקיעות במחקר ופיתוח - או במילים אחרות ---- מעסיקות אנשים ---- !!!! אנשים שעובדים, מקבלים משכורת. אנשים שמקבלים משכורת קונים דברים. כשאנשים קונים דברים יש ביקוש, והמחיר עולה, ואיתו גם האינפלציה. סביר להניח שאם אני ראיתי את התהליך הזה, גם בבנקים המרכזיים ראו אותו. סביר גם להניח שהם ראו שזה מה שקורה, כבר בחודשים הראשונים של ה"הקלה הכמותית". עצם זה שהם ממשיכים לתת כסף לבנקים המסחריים, שבתורם, מריצים מניות, ולא מזיזים במילימטר את הכלכלה, מעיד על כך שהכלכלה ו/או האינפלציה לא מעניינת את הבנקים המרכזיים. מעיד על כל שכל מה שמעניין את הבנקים המרכזיים, זה לנפח את כיסי חבריהם הבנקאים.
 | 03.04.15
5.
כמה שגיאות (שלא לאמר שטויות) במאמר אחד
ואסביר- הבנקים המרכזיים מחלקים כסף חינם לבנקים המסחריים, תוך השערה/כוונה/הנחה שהבנקים המסחריים יתנו הלוואות לכלכלה היצרנית, ובכך יביאו להנעת הכלכלה. מה עושים הבנקים המסחריים עם הכסף שקיבלו (ומקבלים) בחינם ? מריצים איתו מניות. הרצת מניות מניבה רווחים מהירים (על הנייר). מאותם רווחים (מדומיינים - על הנייר), מחלקים הבנקים המסחריים בונוסים למנכל, לסמנכל, לסמנמנכל, ואפילו לסמנמנמנמנמנמנמנמנמנמנמנכל. אפילו סנט שחוק אחד לא מגיע לכלכלה היצרנית. את הסכיו שנתנו הבנקים המרכזיים בחינם לבנקים המסחריים, היו יכולים לתת בחינם לממשלות. מה היו עושות הממשלות אם הכסף הזה, במידה והיו מקבלות כסף בחינם ? היו בונות תשתיות חדשות, מתחזקות תשתיות קיימות, מקימות כיתות לימוד, משקיעות במחקר ופיתוח - או במילים אחרות ---- מעסיקות אנשים ---- !!!! אנשים שעובדים, מקבלים משכורת. אנשים שמקבלים משכורת קונים דברים. כשאנשים קונים דברים יש ביקוש, והמחיר עולה, ואיתו גם האינפלציה. סביר להניח שאם אני ראיתי את התהליך הזה, גם בבנקים המרכזיים ראו אותו. סביר גם להניח שהם ראו שזה מה שקורה, כבר בחודשים הראשונים של ה"הקלה הכמותית". עצם זה שהם ממשיכים לתת כסף לבנקים המסחריים, שבתורם, מריצים מניות, ולא מזיזים במילימטר את הכלכלה, מעיד על כך שהכלכלה ו/או האינפלציה לא מעניינת את הבנקים המרכזיים. מעיד על כל שכל מה שמעניין את הבנקים המרכזיים, זה לנפח את כיסי חבריהם הבנקאים.
 | 03.04.15
3.
גלעד אלפר - הפיתרון הוא בדיוק הפוך ממה שאתה כותב
אתה כתבת, גלעד, שהפיתרון הוא: "קיצוץ אגרסיבי בתקציב הפדרלי, הורדת מסים והפסקת ההתערבות הממשלתית במשק". אבל הפיתרון הוא דווקא להעלות מיסים על המאיון העליון, ובכסף הזה להגדיל את התקציב הפדרלי ולבצע השקעות ממשלתיות בתשתיות של תחבורה, ובריאות, ומדע ועוד. וההשקעות הממשלתיות הללו ייצרו הרבה מקומות עבודה איכותיים. והעובדים באותם מקומות עבודה ישתכרו היטב, וכך יוכלו לרכוש את צרכיהם ברווחה. וזה בתורו ייצור עוד מקומות עבודה והמעל של הצמיחה והרווחה יימשך. ובנוסף, מה שגרם את המשבר של 2008 היההמגזר הפרטי, כאשר הממשלה לא פיקחה על ענף הפיננסים ואפשרה את הכשלים שהביא למשבר. לכן מה שצריך זה דווקה להגדיל את הפיקוח הממשלתי על המגזר הפרטי. בדיוק הפוך מדבריך גלעד.
עדי | 03.04.15
1.
קשקוש. מזכיר את הביקורת על לפיד והאשמתו בצמיחה שלילית ברבעון של צוק איתן. רבעון אח"כ היה 7% צמיחה.
נתונים של חודש אחד אינם מעידים על כלום, בוודאי כשהם באים אחרי רצף של כמעט 60 חודשים של מגמת שיפור בנתוני התעסוקה (סה"כ משרות Non-Farm) וירידה בשיעור האבטלה. הגרעון המסחרי של ארה"ב הוא ברכה להתאוששות של יפן, אירופה וישראל - מדינות שרוצות לייצא כמה שיותר לארה"ב ולכן נהנות כשארה"ב מיבאת הרבה. אין ספק שהריבית בארה"ב לא יכולה עדיין לחזור לרמה של 4% עד 5.25% כפי שיש במצב של כלכלה תקינה. אך אין סיבה להחזיק אותה על 0% שזה סופר-מצב-חירום. הרי יש השלכות שליליות למדיניות כזאת, למשל ניפוח בועות בבורסה ובנדל"ן.
גדי | 03.04.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת