אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

לאחר 74 שנים: קפה תמר ברחוב שינקין בת"א נסגר

33 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

26.
חבל
גדלתי ברחוב פיארברג הסמוך ובפינת רחוב אחד העם הייתה ספריית "הספר הטוב", שאותה פקדתי יום יום, אם הרשו לי. בגלל קרבת הבית לא יצא לי לשבת הרבה בקפה תמר, אבל הוא היה חלק מחיי ולא עבר יום שלא עברתי לידו, כך או אחרת. אני זוכרת את העץ, שגדל בתוך בית הקפה וכדי לא לכרות אותו, פתחו לו פתח בתקרה והוא הצל במשך שנים על המוסד ההיסטורי הזה. אצטער אם הוא ייעלם מן הנוף, יחד עם חנויות הצעצועים, הנעליים והבגדים של ילדותי. נקווה שהעובדות אכן ימשיכו לקיים אותו, לאחר שיפוצים ושיפורים נדרשים. למגיב שכתב שלמד עם גבי קמינצקי באותה כיתה - אתה בטוח שהמשפחה הייתה בעלת "תמר"? גם אני למדתי עם גבי בבית ספר אחד העם ואני זוכרת שבית הקפה של המשפחה היה "לילית" בשדרות רוטשילד פינת מזא"ה.
שלומית | 23.04.15
14.
קפה תמר
ישבתי שם פעם אחת המקום מוזנח מאד ומלוכלך הקירות מלאו בתפארת העבר שנקלפה ממנו את הקפוצ'ינו קיבלתי רותח ובספל תה .זקנה דמנטית עמדה בסמוך לקופה ,מלצרית הביאה לי נתח עוגת גבינה והטעימה בפני שהעוגה נפלאה וכי כרגע הגיעה מ"אורנה ואלה" בהמשך הרחוב. כמה טוב שהמקום נסגר ומן הראוי שישנה פניו.
יהויכין | 23.04.15
12.
קפה "תמר", בית "דבר"
אט אט נעלמים סימלי החיים השפויים, הטובים והותיקים. היום, כל מה שסולידי וסובלני נחשב לגנאי, לשמאלנות וזה מאד מאכזב. ביום העצמאות ה-67 הייתי מצפה שנשתחרר סוף סוף מכל הדימויים השליליים שלא בצדק ותשרור קצת יותר אחווה ופחות התלהמות נוסח "תן לי שוקולדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדדד!"
אזרחית ותיקה | 23.04.15
11.
קפה תמר
קפה תמר, נוסד עיי" משפחת קמינציקי, והיה מאד פופולארי. בפרט בימי שישי, כל המדרכה, של הרחוב היתה מפוצצת עם אורחי הקפה. בנם של בעלי הקפה למד עימי בכיתה, והמשפחה היתה גרה בסימכות, ברחוב אחד העם. האיזור באותם הזמנים היה מרכז תל אביב, כך שלמעשה היה שוקק עם אורחים יום יום. המשפחה אימצה בזמן המלחמה קרוב משפחה שהצליח להגיע ארצה, והוא היום פרופסור, בטכניון, ואולי יצא לגימלאוות.
איתמר קרת קלטניק | 23.04.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת