אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הסכנה הממשית הצפויה מהחוק החדש למתגרשים

37 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

36.
חוק גרוע מלא בסיסמאות הפעם מירב מיכאלי התאהבה בסיסמאות ריקות מתוכן
זה חוק גרוע שיפגע בילדים. הורים שנפרדים יפה ממילא יפרדו יפה. והורים סחטנים/מניפולטיבים ישתמשו בחוק בכדי להתנער מאחריות ולא לקדם את עניין הילדים. פשוט סימסאות חסרות תוכן בחוק יחידות הסיוע פועלות לאט ולא עוזרות במקרה שאחד ההורים מחליט לגרור את כל המשפחה למאבק זה אבוד כי אין להם סמכות החלטה.
עו"ד לדיני משפחה | 08.06.15
29.
החוק לעידוד רציחת נשים המעוניינות להתגרש.
גם ככה נחנו סוג ב' מבחינת הרבנות. כל פסיכופת נקמן יכול להכות אותנו, להשאיר אותנו עגונות כל החיים, או סתם לדרוש "שלום בית" בזמן שהוא מכה אותנו. מה החטא שלנו? שאנחנו יהודיות אזרחיות ישראל והעזנו להתחתן. לא משנה איך התחתנו, בסוף צריך לעבור ברבנות. למה? כי אנחנו יהודיות. כמה נשים עוד יאבדו את חייהן בגלל החוק הזה?
 | 07.06.15
27.
חוק מצוין למתגרשים , חוק נורא לעוכרי הדין המנוולים
חוק חשוב ביותר שימנע את ההסלמה הנוראית שגורמים עורכי הדין לצדדים. אולי סוף סוף הצדדים ילכו ישירות לגישור ולא למלחמות שחוץ לבזבז את הכסף שאין להם ולהרוס את עצמם והילדים לא מועילות לאף אחד (כמובן חוץ מלכסי של עוכרי הדין)
רות | 07.06.15
26.
להתרחק מהרבנות כמו מאש. אפשר לחיות יחד בלי להיכנס לשלטון החשוך של הרבנים.
יש הסדרי ממון והתחייבויות משפטיות אחרות ולא צריך לתת לסוג האנשים הללו דריסת רגל לשלוט בחיינו. אפשר לקחת משכנתא כל אחד בנפרד - לא חייבים חותמת נישואין. כשאותנו שואלים אם אנו נשואים אנו אומרים: "אנחנו מחוייבים". הרבה יותר כיף לנו שאנו ביחד כי רוצים וכל אחד יכול ללכת אם בא לו, ואם הוא נשאר זה אומר שבאמת אנו רוצים להיות ביחד ולא בגלל איזה חתימת חוזה משפטי או רחמנא לצילן רבני. נכון שזה לא מתאים לכולם אבל זה מתאים בהחלט למי שמצא את המיועד שלו באמת ובתמים ולא מכל מיני אילוצים של לחצי חברה ומשפחה ושצריך להתחתן כי זה הנורמה ועוד כל מיני תירוצים משונים. אם אי אפשר לסמוך על בן הזוג אז לא היה צריך מלכתחילה להיכנס לקשר הזה. צורת חיים משותפת זו מאלצת להיות הרבה יותר קפדן בבחירת בן הזוג שלך. ואם יש בן זוג מניאק שחושדים שהוא יכול להיות מניאק, אז ניתן לבצע הסכם ממון שמסדיר כל דבר במקרה שמשהו משתבש חו"ח והכל ברור ואין אף צד מנצל ודורש רעה. כל אחד יודע עם מה הוא מגיע ועם מה ילך במקרה שיוחלט להפריד את החבילה. והעיקר להתרחק מרבנים צבועים ומושחתים. הרבנים הרוויחו ביושר את הסלידה שלנו מהם ואנו אלו שעושים להם דה-לגיטימציה ולא הם אלו שישלטו בחיינו. הם הפכו את הדת למסחרה מכוערת והבריחו אותנו מלהתקרב אליהם.
מצפון | 07.06.15
23.
אם בן הזוג מתעלל נפשית ומסית את הילדים ומבריח כספים בינתיים?
אנשים לא מגיעים להתגרש כי הכל היה נחמד ורק צריך לדבר על הדברים מול מגשר. יש מקרים שבהם צריך כמה שיותר מהר ולטובת כולם לאפשר הפרדה וגירושים. החוק הזה פוגע בצד החלש. הצד החזק ממילא יודע לדאוג לעצמו ויש לו משאבים והזמן בצד שלו. זה בסך הכל ישמש ככלי נוסף לגברים שממילא בכוחם לקבוע אם יתנו גט או יכלאו את פרודתם בנישואים על הנייר כנשק יום הדין בשביל לסגור הסכם שנוח להם, לסחוט מהן ויתורים או סתם כדי להתעלל בהם כחלק מההתעללות הכללית שלהם באישה שלהם. למה לעכב מצב שבו אדם מבקש להשתחרר מנישואים? בשביל להבין אם יש באמת סיכוי לגישור, מספיק שבוע. מדוע 85 ימים?
די לחלם | 07.06.15
20.
מצב דומה בפינלנד בלי התוספות הישראליות
כאשר רק אחד מבני הזוג רוצה להתגרש עליו להגיש בקשת גירושין לבית המשפט. הגירושין נכנסים לתוקף לאחר שישה חודשים במידה והוא אינו מושך את הבקשה. מעבר לקח המדינה לא מתערבת ובמידה ובן הזוג מסרב לשלם מזונות בתקופת ההמתנה המדינה תשלם.
אביבון | 07.06.15
14.
באיטליה מחכים שלוש שנים עד לאישור גירושים מבית המשפט !
באיטליה מהיום שהוגשה בקשה לגירושים לבית המשפט אז מחכים שלוש שנים עד לאישור הגירושים וזאת כדי למנוע סחטנות בגירושים וגם לאפשר לזוג להגיע לגישור ובגלל זה זוגות מתחתנים בצרפת או באנגליה או שבכלל לא מתחתנים. לדעתי מי שהתחתן ברבנות וברגע שיש לאשה את הכתובה ביד אז שום דבר לא יעזור והחוק החדש לא שווה כלום והוא רק מעיק על המתגרשים ובעיקר על הילדים.
שוקו | 07.06.15
13.
חוק מזיק. כמי שאך התגרשה - ומה אם בן הזוג מבריח כספים ומשנה מצב בינתיים?
ומה עם מזונות לילדים בתק' הביניים? הדבר הנכון הוא לבטל את מרוץ הסמכויות. זו הסיבה העיקרית בגללה מוגשות בקשות שהיו יכלות להפתר בגישור. (ולקבוע שהליך בבית דין דתי יתכן רק כ2 בני הזוג מסכימים.)
עדי | 07.06.15
11.
גם ככה השופטים לא רוצים להכריע
השופטים כמעט תמיד מסרבים להכריע בין בני הזוג, גם כאשר ברור שהפערים אינם ניתנים לגישור, אלא במקרים קיצוניים של בעל מכה, או בעית התמכרות של אחד מבני הזוג. בשאר המקרים השופטים שולחים את הצדדים שוב ושוב לגישור, ונמנעים מלנקוט עמדה. בית משפט אמור להיות זה שמכריע בסכסוכים שאנשים אינם מצליחים לישב בעצמם. הוא אמור להעזר בחוות דעת של עובדים סוציאלים, אבל הוא זה שצריך להכריע. כל השיטות האחרות רק יקלו על הצד שמנסה למשוך ולהתעמר ומסרב להגיע לפשרה הגיונית.
צ | 07.06.15
7.
יישוב מחלוקות בין בני זוג בהליכי גישור
כן , אם קיים הליכי גישור בפלילי ,הגיע הזמן גם להתקדם בהליכי גירושין בדיני משפחה כאמור לעיל להפנות בני זוג להליכי גישור כאמור ? המשפט הישראלי הנו רב גוני והפרשנות שלו גם ולכן טוב שאין חוקה מקובעת . יישוב סיכסוכים מחוץ לכותלי בית המשפט זה הכרחי ביותר ! החיסכון בשעות שיפוט דבר מבורך שלעצמו .
המתמחה  | 07.06.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת