אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הממשלה היוונית צודקת: לא להיכנע, הנושים דורשים יותר מדי

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
למירית : מה שאת מתארת לא קשור למקרה הנ"ל
אכן לפעמים (נדירות מאוד) הנושה הוא הבעייתי. פה זה לא המקרה. יוון לקחה ה-מ-ו-ן הלוואות (כשבסיס ההלוואה עומד על מידע שקרי שהם מסרו). אין פה שום "מתחילים מחוב קטן", לא היו פה "ריביות פיגורים, הצמדות וקנסות" בכמות שניפחה את החוב "מעבר לכל פרופורציות", והעסק לא נגרר כל כך הרבה שנים. למעשה, המצב הפוך. חלק מהחובות נמחקו !!, וחלק הומרו בהלוואות מאוד נוחות לזמן ארוך. יוון עברה ליורו בשנת 2001. גודל הברוך התגלה לכולם ב - 2008 !!!. זה זמן קצר מדי מכדי להגיע לחוב של פי כמה מהתל"ג השנתי (מי שיודע את המכפלה, מוזמן להאיר/להעיר). את הכסף, יוון השקיעה בחלקו בתשתיות, אבל חלק גדול מאוד הלך ל"שום מקום". ביוון היו כמות ענקית של אנשים שיצאו לפנסיה בגיל 50 !!!. זה נחמד מאוד, אבל גם יקר מאוד. מישהו משלם את זה. זה תמיד נחמד וכיף להאשים את הנושים, אבל רק תזכרי שהרוב נולד ממידע שקרי שיוון מסרה בזמן קבלת ההלוואות (המידע השקרי הוא זה שאיפשר את קבלתם ליורו, ובכך גם להלוואות שנפתחו בפניהם).
מ1. | 18.06.15
5.
מי שרוצה ללמוד קצת על החוב של יוון...
שיסתכל בסדרה "קפיטלזם" של ערוץ 1 - פרק 6 . לתגובה מספר 4 - ברק. לפעמים הנושה הוא האשם בחוב. מתחילים בחוב קטן ואז מנפחים בריביות פיגורים, הצמדות וקנסות. כלומר החוב מתנפח מעבר לכל פרופורציה ואז אני כבר לא כל כך בטוחה שהצדק נמצא עם הנושה. כאשר מדובר על כך שהנושים הם בסך הכל הבנק המרכזי של האיחוד האירופי וקרן המטבע - ברור שאם היה רצון טוב ופרגמטיות ניתן היה להגיע להסדר חוב. לא יכול להיות שממשלה ריבונית אין לה שום כוח וכל המדינה נשלטת על ידי בנקים. אנחנו לא רוצים להיות אגדה של דמוקרטיה - אלא דמוקרטיה (שלטון העם ).
מירית | 17.06.15
4.
אבא שלי לימד אותי שחובות צריך להחזיר !
ביטויים כמו: "הנושים דורשים יותר מדי" או "יוון צודקת" פשוט מקוממים, ולא יאומן שהם באים מכלכלן זוכה פרס נובל. נושים צריכים לקבל את כל הכסף שלהם. נקודה. מי שרוצה מהם הנחה צריך לזחול על הרצפה, להוציא לשון וללקק להם את הנעליים, וגם אז אף אחד לא "חייב" להם כלום. תזכרו את זה
ברק | 17.06.15
3.
ל-1: סיפור יפה. עכשיו תסביר מה הקשר ליוון.
יוון נמצאת בחובות מול הבנקים הגרמניים בגלל הלוואה שלקחה. היא לא לקחה את ההלוואה בשביל לשלם פנסיות ענק, ואף אחד לא העניק לה אותה בשביל לשלם את הפנסיות. תבדוק את העובדות שלך. ובכלל, מאיפה לקחת את השטות הזאת שאם מדינה אחת לא יודעת להתנהל כלכלית, מדינה אחרת צריכה לשלם את המחיר? איזו מדינה בדיוק נושאת על גבה את צפון קוריאה, אם כבר נתת את הדוגמה הזאת? מדינת ישראל משלמת פנסיות ענק ותשלומים למגזרים לא-יצרניים. מי סוחב את המחיר של זה על הגב שלו חוץ מאזרחי ישראל? בפעם הבאה אל תסתפק בקביעות כמו "ברור ש". תוסיף עוד שלושה סימני קריאה ובכלל זה יהיה אמת משמיים.
גיל | 16.06.15
2.
נטישת הון ואנשים מוכשרים זה לאו דווקא רע
מדינות שהשיטה בהן גרועה צריכות טלטלה כדי לתקן את השיטה, ונטישת ההון והאנשים המוכשרים עוזרת להביא את הטלטלה. זה ידוע שאנשים וארגונים לא משתנים לפני שניסו את כל האפשרויות האחרות. בנוסף, מדינות שהשיטה בהן טובה צריכות לשגשג ולהפוך למודל לחיקוי, ולהיפך. גם מבחינה זו, זה טוב שיוון תידרדר.
ערן | 16.06.15
1.
כששטיגליץ יהיה גדול הוא יהיה כמו יוסי יונה
קומוניסטים ושמאלנים לוקים בכמה מחלות חשוכות מרפא וזה לא משנה אם יש להם פרס נובל או הם פרופסורים סוג ד' באוניברסיטה סוג ב'. אם מדינה משלמת פנסיות ענק לאנשים בני 50 שמפסיקים לעבוד ומרמה בשיטתיות בחשבונות הלאומיים שלה עד כדי פשיטת רגל, ברור שמדינה אחרת שבה הכלכלה יותר מסודרת צריכה לשלם את החשבון. כך היה בגרמניה המזרחית, כך יהיה בקובה כאשר אובמה וחבר מרעיו, לתרועות השטיגליצים, יוציאו אותה מההתמוטטות הכלכלית ואולי בסןף גם דרום קוריאה תשלם בשביל חטאי הצפון. לזה קוראים "צדק חברתי". אחד מתבטל, מרמה ועושה בלגן והשני לומד, מתאמץ, עובד קשה ומשלם בשביל הראשון
אבינועם עוקבי | 16.06.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת