אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מלכודת ה-AI: הכתבה שהרובוטים לא רוצים שתקראו

29 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

29.
אני מתפלא שאף אחד לא הזכיר את "חוק פרקינסון"
החוק קובע שלמעשה ""העבודה מתרחבת באופן כזה, שהיא מנצלת את כל הזמן המצוי לשם ביצועה", או במילים אחרות, מה שאנחנו עושים כיום במהלך 8-9 שעות במשרד נוכל לעשות גם תוך 4 שעות אם רק נרצה, אבל מכיוון שאנחנו "חייבים" לשבת במשרד שליש מהיום, אז אנחנו מבזבזים זמן ניכר בפעולות לא יצרניות כמו להכין קפה, ריכולים, לקרוא חדשות במהלך היום וכמובן אבן הזמן השואבת "פייסבוק". למי שמעוניין לקרוא בנושא: https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7%95%D7%A7_%D7%A4%D7%A8%D7%A7%D7%99%D7%A0%D7%A1%D7%95%D7%9F
נאור | 13.07.15
28.
ל-27 מ-26
השאלה בפיסקה הראשונה שלך נענית בבירור ב-3 השורות הראשונות של תגובתי מס' 18. להגיד "לא מקבל את זה" אפשר גם על הטענה 2+2=4. למציאות המעשית לא אכפת מה אתה מקבל ומה לא. בהמשך המשפט, אתה רק חוזר על טענתך מתגובה 23, אשר לה עניתי בפירוט רב בתגובה 26. אסכם כאן: החברה, כך לשיטתך, מקבלת החלטות לטובת העובדים. לעניות דעתי, המציאות מראה את ההיפך הגמור לכל אורך 30 השנים האחרונות, לכל הפחות. ואין סיבה להניח שזה ישתנה בעתיד הקרוב. מאחר וכל שנותר לי לעשות הוא להפנותך לקריאה חוזרת של תגובותיי, ומאחר שהתוצאה של הפניה זו היא ברורה וידועה מראש, הריני מוותר בזאת על המשך הויכוח.
אור | 09.07.15
27.
תשובה ל 26
מה בעצם אתה אומר, שאם למנהלי התאגידים הגדולים תהיה אפשרות לבחור בין פועלים אנושיים שמתעייפים, טועים, וצריכים אוכל מנוחה וקרנות פנסיה, ובין רובוטים שאינם מתעייפים, מבצעים את העבודה הרבה יותר ביעילות ובלי טעויות, וגם יותר בזול, הם יעדיפו את הפועלים האנושיים ?? מה הם מזוכיסטים ? "לתאגידים אין שום אינטרס שהחברה תספק את צרכי העובדים" סליחה, לא מקבל את זה, כאשר החברה תוכל לייצר בזול בעזרת רובוטים ואוטומציה כל מוצר שהיא צריכה, לא תהיה שום סיבה הגיונית שאנשים יצאו לעבוד ולא יוכלו לקבל בלי זאת את כל מה שהם צריכים. הטיעונים שלך לא שכנעו אותי.
משה | 09.07.15
26.
מ-18 ל-23
"מדוע שצרכי העובדים לא יסופקו ע"י החברה ?" משום שבפועל, מי שמחליט איך יסופקו צרכי העובדים זה לא העובדים או החברה (כלומר, הממשלה), אלא התאגידים, ואריהם נוהה כל המשק. לתאגידים אין שום אינטרס שהחברה תספק את צרכי העובדים. בעולם מושלם (או לפחות טיפה טוב יותר), מי שמחליט הוא הממשלה. אבל אנחנו לא שם. למה זה לא נימוק מספיק רציני בשבילך? "אם המדינה תוכל לייצר (בעזרת הרובוטים) כל מוצר צריכה שבני אדם זקוקים לו, ביגוד אוכל וכל שאר הדברים, מדוע שהם לא יסופקו לאוכלוסיה ?" כי לא המדינה מייצרת. התאגידים מייצרים. אפילו באותו עולם מושלם שאנחנו לא חיים בו, הממשלה אחראית לאספקת הצרכים הבסיסיים ברמה הלאומית, כגון תשתיות חשמל, מים, תקשורת, בטחון. שים לב שכיום יש הפרטה זוחלת (מה זוחלת, רצה) של רוב התחומים הנ"ל. ואנחנו לא הולכים לכיוון הלאמה אלא הפרטה. הממשלה לא הולכת לייצר לך כלום בעתיד הנראה לעין, בטח לא "כל מוצר צריכה שבני אדם זקוקים לו". "מדוע להכריח אנשים לצאת לעבוד כשאין בכך שום צורך ? זה לא הגיוני וזה לא יקרה." קורה גם קורה, היום, והסברתי זאת היטב בדוגמא על מכסת שעות העבודה היומית. שאל את עצמך: 'כמה שעות אני עובד ביום?' ואז שאל את עצמך: 'האם יכולתי לתת אותו הספק בפחות שעות?' - מובטחני שהתשובה היא כן. אז למה אתה עובד את השעות הבלתי-נדרשות? כי מכריחים אותך (אמנם לא באיומי אקדח, אבל מכריחים בכל-זאת). מש"ל. והאם זה הגיוני? זה אולי לא הוגן ולא הגון, אבל הגיוני לחלוטין.
אור | 08.07.15
23.
תשובה למגיב 18, הטיעונים שלך חלשים ולא מנומקים
התשובה שלך לא רצינית, מדוע שצרכי העובדים לא יסופקו ע"י החברה ? יש לך איזה נימוק רציני לכך ? אם המדינה תוכל לייצר (בעזרת הרובוטים) כל מוצר צריכה שבני אדם זקוקים לו, ביגוד אוכל וכל שאר הדברים, מדוע שהם לא יסופקו לאוכלוסיה ? מדוע להכריח אנשים לצאת לעבוד כשאין בכך שום צורך ? זה לא הגיוני וזה לא יקרה.
משה | 08.07.15
18.
ל-8 ול-11 מ-6
טענה אחת היא שעם התקדמות האוטומציה, אכן יהיה פחות ופחות צורך בעובדים אנושיים (לפחות למטלות השגרתיות והפשוטות). פה כמדומני שאנו מסכימים. הטענה העיקרית שהעליתי נוגעת למה שיקרה לאותם עובדים שלא יהיה בהם צורך. משום מה אתם חושבים שצרכיהם יסופקו ע"י החברה. לטענתי, לא היא. וכן, בהחלט אפשר להסתכל על המצב היום ולהשליך לעוד 35 שנה. הבה נדון לדוגמא במכסת שעות עבודה יומית: למה 8 שעות? לא, ברצינות: למה דווקא 8? למה לא 11.5? למה לא 4.75? התשובה היא כי זה מה שהתאים לעידן התעשייתי, שבו מכורח צירוף המקרים של ההיסטוריה, גם קמו מפעלים תעשייתיים שדורשים שגרת עבודה, וגם קמו ארגוני עובדים בעלי אינטרס ברווחת העובדים. ולראיה, כיום כאשר העבודה המאורגנת נחלשת, רואים בבירור סיפוח זוחל של שעות הפנאי אל שעות העבודה. בהתחלה זה היה "השלמה" של חצי שעה הפסקת צהריים, שהעלה את המכסה הסטנדרטית ל-8.5 שעות; אח"כ באו תירוצים שונים ומשונים שלא זה המקום למנותם, אבל בעקבותיהם, אנו עובדים מכסה סטנדרטית של 9.5 שעות. תחשבו רגע כמה שעות ביום אתם מקדישים לעבודה בפועל - כולל שעות נסיעה - ואז תחשבו על שגרת העבודה שלכם, ותגידו לי אם אתם באמת ובתמים לא מסוגלים להפיק אותו הספק בפחות שעות עבודה - כי השעה הראשונה מוקדשת להתארגנות, בשעתיים האחרונות כולם כבר עייפים... יש גם מחקרים בנושא שמראים שמעבר למכסה מסוימת, ההספק יורד כתוצאה משחיקה. עכשיו, בואו נכניס אוטומציה למשוואה. נניח שהאוטומציה חוסכת רבע מהעבודה. אם לממשלה לא יהיה עניין בדבר ולתאגידים תהיה יד חופשית, די ברור מה יקרה; אבל אם הממשלה תעשה מה שהיא אמורה לעשות - קרי, למשול - אז היא יכולה לקבוע בחוק שמכסת העבודה היומית תרד ב-25% (למשל ל-6 שעות), ושכר המינימום יועלה ב-25%. מה יקרה? לתאגידים לא יהיו הוצאות נוספות (למעט הסתגלות), והעובד ירויח זמן פנוי, ויותר עובדים יועסקו (כי המפעל יצטרך 4 עובדים ל-24 שעות, במקום 3 כעת). השאלה היא איך לחלק את רווחי האוטמציה בין התאגידים לבין העובדים, וזו החלטה פוליטית לחלוטין. ול-11: אתה אומר: "איך בדיוק אפשר לעבוד 4 שעות? גם אם א' יחליט שאין שום סיבה שנעבוד הרבה וייתן לנו לעבוד רק 4 שעות, תיהיה בטוח שב' יבין את זה, יציע לנו שכר פי 1.5 מא' אם נעבוד 8 שעות, וירוויח כפול מא'. " אתה מתייחס למצב העתידי, אז בוא נהוון את זה. לגבי היום, למה לא תשאל את זה ככה: "איך בדיוק אפשר לעבוד 8 שעות? גם אם א' יחליט שאין שום סיבה שנעבוד הרבה וייתן לנו לעבוד רק 8 שעות, תיהיה בטוח שב' יבין את זה, יציע לנו שכר פי 1.5 מא' אם נעבוד 16 שעות, וירוויח כפול מא'. " עכשיו תענה לעצמך למה המצב הזה לא מתקיים היום. התשובה היא שבמקומות מסוימים זה אכן מתקיים, אבל לרוב נאכפים חוקי העבודה שקובעים תשלום שעות נוספות וכד', וכך זה לא קורה הרבה מאוד.
אור | 07.07.15
15.
אני זוכר איך לפני 40 שנה התלהבתי מהסדרה בשחור לבן מסע בין כוכבים
ואני זוכר איך אימי ז"ל כעסה על "השטויות" שאני צופה בהן וזה סתם יקלקל אותי. ואז כמה עשרות שנים אח"כ רכשתי לה את אזניית ה Bluetooth וצחקנו על איך אנשים נראים כאילו הם מדברים עם עצמם או עם רוחות ושדים.הזכרתי לה את הסדרה ואת "השטויות" שהיו בה. שורה תחתונה : אין דבר כזה סרט מדע בידיוני, הכל סרטים דקומנטריים. והמציאות תעלה על כל דימיון
 | 07.07.15
13.
בינה מלאכותית ברמה אנושית מסוכנת יותר מנשק גרעיני
וכמו שפצצה גרעינית נחשבת לנשק לא חוקי המשמש להשמדה המונית ומחייב פיקוח והגבלות בינלאומיות, כך גם בינה מלאכותית ברמה גבוהה. יישות רובוטית בעלת מודעות עצמית תפעל לעצמאות והכחדת המין האנושי וסיום השליטה בהם. צריך להביא את הנושא להצבעה במועצת הביטחון בתקווה שגופים שמפתחים בינה מלכותית יפסיקו את הפיתוח המתקדם בנושא ויהיו כפופים להגבלות ולחוקים בעניין. באם ארגוני פשע וטרור יפתחו בינה מלאכותית ללא שליטה ופיקוח, לפחות ייקח להם הרבה יותר שנים וגם יהיו מנגנונים חוקיים להתמודד עם זה טוב יותר.
אייל | 07.07.15
12.
תגדירו בינה...
האם לבני אדם יש בינה? השאלה היא לא כמה המחשב חכם(כי חכמה זה מה שהאדם יכול להעניק לו)אלא מה המטרה של האדם שילמד אותו. או במילים אחרות: בני האדם הם כמו מחשבונים לאלוהים, שניתנה להם ״בינה״, והנה הם מהללים אותו, ורואים ב״בינה״ כעילוי על שאר הבריאות, איך עוד אינטלגנציה בעולם יכולה להצטייר כנזק? חוץ מזה: אנחנו גם ככה בגיהנום. די עם האגו, אם צריך להחליף אותנו משהו טוב יותר - אני בעד.
רייטמן | 07.07.15
11.
למגיב מספר 6
אני לא חי בסרט אלא אתה (ואתה חי בסרט גרוע ממש). איך בדיוק אפשר לעבוד 4 שעות? גם אם א' יחליט שאין שום סיבה שנעבוד הרבה וייתן לנו לעבוד רק 4 שעות, תיהיה בטוח שב' יבין את זה, יציע לנו שכר פי 1.5 מא' אם נעבוד 8 שעות, וירוויח כפול מא'. מה גם שעדיין לא הגענו לטכנולוגיית ההחלפה הנדרשת. רובוט עדיין לא יכול להחליף עורך דין ולגרום לו לעבוד 4 שעות. גם לא רופא או מתכנת ואפילו לא בטוח שזגג או קופאי. רק עוד 100 שנה רובוטים יחליפו אותנו בהכל, ככה שאפילו לעבוד רק 4 שעות ביום יהיה מיותר (ואפילו מזיק). לא משנה מה בעלי התאגיד ירצו, הרובוטים יחליפו אותנו עוד מעט. ותיהיה סמוך ובטוח שהם יחליפו אותנו לחלוטין *כי זה מה שבעלי התאגיד יירצו*. למה לתאגיד לשלם שכר לקופאי אם רובוט יכול להחליף אותו? או מנקה? או פחח? או מתקן מכוניות? ולמה שאני אשלם הון לעורך דין אם אני יכול להתקין תוכנה ברבע מחיר שתעשה עבודה יותר טובה? אפילו יהיו תוכנות רובטיות שיפיקו תוכנות לפי דרישה (כי המתכנתים של התוכנות הרובוטיות ירוויחו הון אז ישתלם להם לעשות את זה). עוד 100 שנה לא לעבוד יהיה הרצון האנושי הבסיסי.
רן כהן | 07.07.15
8.
שאלה למגיב 6, תסביר בבקשה את ההיגיון...
אל תדבר על המצב היום, כיום אין לנו עדיין רובוטים שמסוגלים לבצע כל עבודה שבן אנוש מבצע, אבל בוא נדבר על מה שיקרה בעוד נגיד 35 שנה, כשרובוטים יוכלו לבצע כל עבודה שפועל אנושי מבצע בצורה הרבה יותר יעילה בלי תלונות ובלי להתעייף, איזה אינטרס יהיה אז לתאגידים הגדולים שלך לשלם לפועל אנושי כאשר יש להם רובוט שמבצע את אותה עבודה בדיוק, יותר ביעילות ויותר בזול ?
משה | 07.07.15
6.
למגיב 2, ול-Ran Cohen מהפייסבוק:
אתם חיים בסרט יותר דמיוני מה שתואר בכתבה. בסרט שלכם, מי שמחליט לאן ינותבו הכספים (שנחסכו ע"י רובוטים) הוא הממשלה. כבר היום יכולים כולנו להסתפק בכיף ב-4 שעות עבודה ביום, ולהעסיק יותר אנשים בשכר ראוי. והממשלה - כל ממשלה - יכולה לעשות את זה. אבל זה לא קורה. למה? כי מי שמחליט זה בעלי השליטה בתאגידים. ולהם אין שום אינטרס שהאדם הפשוט יישב בבית וינוח. תאגידים משקיעים מאמץ בפיתוח עובדים רובוטיים לא כדי לשחרר את שאר האדם ממטלותיו ולאפשר לו להנות מהחיים, להרחיב אופקים, להיות מעורב פוליטית וחברתית... והממשלה משתפת פעולה עם הגישה הזו - ולפעמים ניתן לחשוד שאפילו מתוך הסכמה מכוונת. אמרתי את זה מספיק בעדינות?
אור | 07.07.15
4.
"האם אלהים קיים"? "עכשיו - כן"
כשהייתי ילד קראתי סיפור מד"ב על היום שבו מצליחים לחבר את כל המחשבים בעולם למחשב על אחד. באותו יום ניגש האפיפיור למחשב העל ושואל: "האם אלהים קיים"? "עכשיו - כן" באה התשובה. כולם מחווירים והטכנאי הראשי רץ לנתק את המתג, ואז "ותצא אש מן השמים ותאכלהו". מצטער, לא זוכר את שם מחבר הסיפור.
סיפור מד"ב עתיק | 07.07.15
3.
אנשים לא עובדים סתם מתוך שיעמום...
מי לא רוצה לזכות בלוטו ולצאת לפנסיה מוקדמת ? זהו הרי החלום של כל אחד. כאשר רובוטים יצרו את כל מה שאנחנו צריכים, מוצרי מזון, ביגוד, וכל שאר הדברים, לא יהיה מבחינת המדינה שום צורך אמיתי שאנשים יצאו לעבוד. לרבים זה נראה אולי הזוי אבל אין שום סיבה שזה לא יקרה, אנחנו נשב בבית, ננוח או נתעסק בתחביבים שלנו, והרובוטים יעבדו במקומנו (ואנחנו נקבל כאמור קיצבה חודשית שמנה מהממשלה, שתעדיף שרובוטים יעילים יבצעו את העבודה ולא אנשים שמתעייפים ונתונים למצבי רוח).
המשך לתגובה 2 | 07.07.15
2.
החשש מרובוטים שיקחו את מקומות העבודה זו סתם שטות
נכון, בסופו של דבר רובוטים יוכלו לבצע כל עבודה ומטלה שאדם מבצע (אפילו כתיבת תוכנה ועריכת מעגלים חשמליים) אך כיום אנשים עובדים בכדי לייצר תוצרת, מוצרים... כאשר יהיו רובוטים שיעבדו וייצרו את אותה תוצרת בדיוק ובאותה היעילות לא תהיה שום סיבה שאנשים יצאו לעבוד, הם יוכלו להישאר לנוח בבית ולקבל כסף מהממשלה. לא יהיה למדינה שום אינטרס לדרבן אנשים לעבוד. החיים הטובים.
משה | 07.07.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת