אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הפועלים, לאומי ומזרחי טפחות בדרך החוצה מתפעול הגמל

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
מגיב 6 - כדאי שתכיר את העובדות
היקף הנכסים המנוהל בשוק הגמל עומד על כ- 380 מיליארד ש"ח. אלה הגופים שמנהלים 75% מסך הנכסים: פסגות, מיטב-דש, אלטשולר-שחם,כלל, אקסלנס (מקבוצת הפניקס), הראל, ילין-לפידות, מנורה-מבטחים, מגדל-מקפת, הלמן-אלדובי, מורים ולגננות (הסתד' המורים) למי מהם אין יכולת תפעול עצמית?
מנהל תפעול בבית השקעות | 20.09.15
6.
למגיב 4, יש כאן קצת Issue והוא יעלה לעמיתים כסף...
כמו שהבנקים צריכים להתעסק בשירותי בנקאות, מסחר ומשמורת כך גם הגופים המוסדיים צריכים להתעסק בניהול השקעות. תפעול השקעות הנה פעילות עתירת השקעות במחשוב וצרכנית כוח אדם כבדה. לצערי ומידע אישי לגופים המוסדיים אין את הידע והמומחיות הנדרשים לתפעול המורכב של עמיתים בקופ"ג וקה"ל. עבור הבנקים השארת התפעול הייתה פתרון נהדר לכוח אדם פנוי ובחלק מן הבנקים אמצעי לכבול את הגופים המוסדיים לעבודה רק בתוך הבנק (בטוענה שהבנק אינו יודע לתפעל מה שלא במשמורת אצלו). מכאן שכל גוף פרטי שירכוש את התפעול יעלה מחירים ונחזור מהר מאוד את ה- 0.07% ואפילו גבוה מכך ולצערנו הגופים המוסדיים יאלצו לשלם והם יגלגלו זאת על העמיתים באמצעות פגיעה בשירות ועלייה בדמי הניהול. הפתרון הנכון הוא ביטול תשלום העמלות בתוך הקופות כפי שקיים בקרנות הנאמנות או הכרח של גוף מנהל לפרסם את תוצאות מכרז העמלות בשילוב פעילות התפעול כך שבחר בהצעה הטובה ביותר עבור העמיתים. הבנקים אגב ישמחו לצאת מהעסק, הם נפתרים מכוח אדם ומפעילות שלא מניבה עבורם רווח בכלל, כך שיוכלו להתחרות במגרש האמיתי: מסחר ומשמורת.
כלכלן שמבין | 17.09.15
4.
non issue
קצת היסטוריה רבותי: הבנקים אולצו ואף מכרו את קופות הגמל במהלך השנים 2006-7 לגופים חוץ בנקאיים - חברות ביטוח ובתי השקעות. במסגרת עסקת המכירה המשיכו הבנקים להעניק שירותי תפעול לאותן קופות שקודם היו בבעלותם מתוך תפיסת עולם שלרוכשים אין את היכולת והאמצעים להקים מערכת תפעול. בחלוף השנים לחברות הביטוח ולבתי ההשקעות ישנן מערכות מתקדמות לתפעול של פוליסות ביטוח, קרנות פנסיה ניהול השקעות וכיוצא באלה. בהינף זנב טלה הם נערכים לתפעל בעצמם את קופות הגמל וקרנות ההשתלמות. אז מה הפניקה? הגיע הזמן שבנקים יעסקו בבנקאות ולא בזוטות.
כלכלן | 17.09.15
3.
סיכון הפנסיה והחוסכים
מדוע הבנקים שותקים ? כי אין רווח בפעילות וישמחו לוותר עליה, האוצר ככ נחוש לבצע רפורמות ולצמצם פעילות הבנקים ועיוור לכך שפוגע בחוסכים. אווירת הלשנוא את הבנקים איבדה כיוון ומביאה נזק לאזרח. מערכת התפעול הקיימת משרתת חברות רבות ומתוקף כך נמצאת בבקרה מתמדת מצידם בנוסף לבקרה ההדוקה על בנקים בכלל. בנוסף אף גורם עסקי לא יהיה מעוניין בפעילות ללא רווח כפי שהיא היום ולכן התוצאה תהיה של התייקרות השירות בד בבד עם ירידת הרמה שלו- והעלות הכפולה תושט על החוסכים
נ | 17.09.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת