אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

סטיבן הוקינג: עלינו לפחד מקפיטליזם, לא מרובוטים

18 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

16.
הקפיטליזם זה הפתרון למדינת ישראל, ככל שהמדינה יותר סוציליסטית היא פחות טובה
ואל תביאו את שוודיה כדוגמה כי להם היו משאבים בשפע בשביל לספק את זה, חכו עוד כמה שנים שיגמר הכסף בקופה. במדינה סוציליסטית אין לאף אחד סיבה להיתיעל, לא בקופות החולים, לא בבתי הספר ולא במשרדי הממשלה. להפך הם רק יחשבו איך להשיג עוד תקציב על חשבון האוצר. כאשר הכל מופרט בסופו של דבר הציבור מקבל את המחיר הזול ביותר שניתן לקבל על מוצר, זאת כיוון שלא קיימת מערכת בזבזנית כמו המדינה שאין בה ניסיון להיתייעל, כיוון שתמיד הכסף יגיע בלי קשר לתוצאה, ולא רק זה יש להם מונופול על התחום(למשל החשמל) ככה שהשליטה היא של מיעוט העובדים על כל המדינה. תבינו אין דבר כזה חינם, הכל מגיע מהמיסים שלכם, החינוך, הבריאות, הקצבאות למינהם, הכל. ואתם מקבלים מוצר פחות טוב וגם יקר יותר ממה שהוא היה בשוק הפתוח.
אדיר | 11.10.15
15.
המכונית המצאה הכי גרועה שקיימת
המכונית היא ההמצאה הכי גרועה שהייתה שגרמה להרס הטבע עם ים של בכירים וכן לזיהום אוויר עצום והרס של צמחיה וחיות בכמות אדירה. כיום כבר המהירות הממוצעת בעיר היא עשר קמ"ש ואנשים עוברים להליכה רגלית, אופניים ורכבות תחתיות. עוד המצאה כזאת ואבדנו.
שלמה יצחקי  | 11.10.15
13.
כאשר המציאו את המכונית הפרטית...
...הרבה סייסים הפכו בין לילה למובטלים. האם זה הזיק או הועיל לאנושות? בוודאי שהועיל, משום שעל כל משרת סייס שנעלמה נוצרו עשרה משרות למכונאי רכב, נהגים, מתדלקים וכן הלאה. התחבורה נעשה הרבה יותר מהירה, נוחה ונגישה לכל שכבות האוכלוסיה. אין שום סיבה להניח שהמצאת רובוטים תהיה שונה במשהו מהמצאת המכונית. כן, משרות מסויימות יעלמו מן העולם, אולם משרות אחרות יצוצו במקומן, ובשורה התחתונה כלל האנושות תהנה מכך.
אורן | 10.10.15
12.
מעט עשירים יותר
לכל התוהים מי יקנה את התוצרת- יהיו פחות יצרנים, שיהיו גדולים יותר. כלומר בסהכ העוגה תהיה קטנה יותר, אבל היא תתחלק בין פחות גופים ענקיים. זו התכנסות אפשרית למגה תאגידים שיחלקו ביניהם את העולם. העשירים ממש יחיו על גבי הירח או במקום מנותק אחר, העניים ירכשו מהם כל מה שיש להם למכור בכל הכסף שיהיה להם. זה לא שזה מה שיקרה, אלא שזה עלול להיות מה שיקרה. אפשר לראות ניצנים של זה בחברות ענק שמשתלטות על תחומים טכנולוגיים, צרכנות, חקלאות (זרעים הם דוגמא נפלאה), רכב, חלל וכו.
גוני | 10.10.15
10.
או במלים אחרות הקפיטליזם מוביל אותנו לניאו-פאודליזם
וכמו שהיה בעבר זה תמיד נגמר באלימות ובעריפת ראשים אלה אם האנשים עסוקים יותר מדי במלחמות ולכן זה בלתי נמנע שהחברה תהפוך לאלימה יותר ומלחמות יהפכו ליותר נפוצות עד שהאנשים יתעוררו וההון יחולק מחדש . יש אימרה - כדי לעשות כסף צריך כסף . המיתוס הקפיליסטי הזה שכל אחד יכול להקים עסק ולשגשג הוא קישקוש בלבוש , רק אנשים חסרי פניות שמוכנים לדרוך על גופות יכולים להצליח מכלום .
שמוליק | 10.10.15
8.
אבטלה טכנולוגית
הוקינג צודק, רובוטים וטכנולוגיה הם רק כלי. אם לא נשתמש בהם כראוי נמצא עצמנו באבטלה טכנולוגית, ביחד עם יתר הרעות החולות של מלחמות והרס סביבתי. זהו מנגנון ההרס העצמי של הקפיטליזם: יותר ויותר אוטומציה, רובוטים, תוכנות ומכונות מחליפות אותנו במקום העבודה, כתוצאה מכך אנו הופכים מובטלים ועניים יותר, מאבדים את כח הקנייה, לעשירים אין מקור הכנסה - וכולם מפסידים. קצב מציאת עבודות חדשות קטן בהרבה מקצב התקדמות הטכנולוגיה והכנסת האוטומציה למקומות העבודה, מה שיוביל לאבטלה טכנולוגית, שכן המכונות כיום מסוגלות לתפקידים יצירתיים ומגוונים יותר מאי פעם, וזה רק הולך ומשתפר. אנחנו צריכים מערכת אחרת במקום המערכת הכספית, אנחנו צריכים מערכת בה משתמשים במכונות ורובוטים כדי להעלות את רמת החיים לכולם - כלכלה מבוססת משאבים. חפשו פרויקט ונוס.
אלעד | 10.10.15
4.
הקפיטליזם לא קשור לפערים ולחורבן הכלכלי
מה בברית המועצות לא היו פערים בין המקורבים לשלטון לכל יתר העם ? הבעיה היא שאין קפיטליזם טהור באף מדינה , למשל בארץ שלא נותנים לכל אחד לייבא את מה שבא לו וככה יוצרים מצב שיש לרוב המוצרים יבואן אחד שקובע איזה מחיר שהוא רוצה. וזה יוצר מעמדות לא שווים. השיטה היא לא הבעיה אלא היישום שלה, אבל זה יותר פופוליסטי להגיד שקפיטליזם הוא הבעיה מאשר ההסבר האמיתי
רועי לוי | 10.10.15
3.
סטף ורטהיימר כהתחלה של התהליך הזה
אני מוקיר את סטף ורטהיימר כיזם, משקיע ומקים מפעלים מפוארים, החלק הרע בתהליך הזה היה מעבר לטכנולוגיות שכללו החלפת כח אדם ברובוטים, הרווחים של המפעלים קפצו משמעותית, אך שכר העובדים (מלבד מס' מנהלים ובעלי מקצועות מפתח) נשאר נמוך ואפילו נמוך מאוד. שביתות העובדים במפעל טורביין ג'ט השייך לסטף ורטהיימר על שכר נמוך מאוד אף שרווחי המפעל עצומים, רק הוכיח שמה שאומר סטיבן הוקינג מתקיים כבר עכשיו.
אשק | 10.10.15
2.
הוא אולי מומחה בחורים שחורים, אבל לא בכלכלה.
כאשר יזם משקיע הון באמצעי ייצור, ואין זה משנה אם מדובר ברובוט סופר-דופר משוכלל או בסתם מקדחה חשמלית, הוא עושה זאת על מנת לייעל את תהליך הייצור. מבחינתו זה נעשה על מנת לשפר את הרווחיות, אולם גם הלקוח נהנה מכך בדמות מוצר זול ואיכותי יותר. אין שום סיבה שעם רובוטים זה יעבוד אחרת. הרי אם תאגיד כלשהו ימציא רובוט שמסוגל לעבד את האדמה ולייצר כמויות גדולות של מזון בכוחות עצמו, הוא עדיין יזדקק לקהל לקוחות על מנת למכור לו את המזון הזה. אם הציבור הרחב יהיה עני מדי מכדי לרכוש את התוצרת הרי שכלל לא יהיה טעם בפרוייקט, והוא בכלל לא ייצא לדרך. זוהי איננה הטכנולוגיה המתפתחת שמביאה לכדי אי-שיוויון הולך וגובר. להפך, מבחינה היסטורית טכנולוגיה דווקא מפחיתה את העוני, משום שהיא מוזילה את מחיר המוצרים ומנגישה אותם לכל שכבות האוכלוסיה.
אורן | 10.10.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת