אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ישנים 8 שעות בלילה "לפי הספר"? קומו שעה אחת קודם

17 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
ההמלצה שלי אליכם
מספר השעות המומלץ הוא נתון סטטיסטי שאין הרבה מה לעשות איתו מצאו את מספר השעות שטוב עבורכם. ואז תבדקו בו. לכו לישון כל יום בערך באותה השעה וקומו באותה השעה (עד כמה שניתן). אני הולכת לישון ב-11 בלילה וקמה בשש וחצי . במהלך היום מנסה לקחת עוד תנומה או שתיים של עשר דקות כל אחת. ככה אני מרגישה אנרגטית לאורך כל היום. בעבר- כשיכולתי לישון יותר, או שחרפתי בצהריים שעתיים- הרגשתי מנומנת וכבדה כל הזמן.
טלי | 22.10.15
9.
מחזור שינה תקין - כ1.5 שעות. שבע וחצי שעות זה האידיאל...
במהלך לילה כשאתם ישנים, הגוף עובר בפועל כמה מחזורי שינה, כשכל מחזור בנוי משלבים של שינה קלה, שינה עמוקה ושנת REM (חלום). כל מחזור הוא בערך כשעה וחצי, כשלאחר מכן מתחיל מחזור חדש. זה הסיבה למה חלומות של אנשים לפעמים נדמים כאילו הם "נעשים משונים באמצע" - המוח "טוען" זכרונות שונים בכל שלב של REM, ויש כמה כאלה בלילה (השלבים הראשונים של כל מחזור שינה הם סוג של 'הכנה' לקראת שלב הREM, שהוא הקצר מבין כולם בפועל - רק 10-15 דקות כל פעם, עם אשליה של רצף מתמשך). שלבי השינה שהם לא שלבי הREM חשובים בגלל שבמהלכם הגוף מתקן ומצמיח מחדש רקמות, בונה שרירים ועצמות, ומחזק את המערכת החיסונית, ושלבי הREM חיוניים לתפקוד המוח והזיכרון. בכל מקרה, על בסיס של כמות מכובדת של מחקרים שונים לאורך השנים, האידיאל להשכמה טובה זה להתעורר אחרי שלב REM - במילים אחרות, בשלב הבא של ה"שינה הקלה", שפחות או יותר נקרא ככה כי זה השלב שפשוט הכי קל להתעורר בו. אנשים שמתעוררים בשלב ה"עמוק" של מחזור שינה יקומו עם תחושת תשישות (זה בגלל שהגוף נכנס בשלב הזה למצב מיוחד מבחינה ניורולוגית כדי להתחיל אח"כ את שלב הREM, והגוף חייב לצאת מזה בשביל להתעורר - מרגישים גמורים מעייפות כי הגוף באמת משקיע אנרגיה ומתאמץ כדי 'להפסיק באמצע', אפילו שזה לא מורגש תוך כדי). עוד משהו, לפי עוד מחקרים , הגוף חייב לפחות 4 מחזורי שינה כדי לתפקד כמו שצריך ביום שאחרי - 6 שעות במילים אחרות. TL;DR/הפואנטה: המפתח לשינה טובה - כוונו שעון להתעורר קצת אחרי 6 שעות (4 מחזורי מינימום) או שבע וחצי שעות (5 מחזורים), בשביל להתעורר במצב של "שינה קלה", טובים ורעננים. 8 שעות כבר שם אתכם בשלב העמוק של מחזור השינה הבא - תתעוררו גמורים - ויותר שעות ככל הנראה לא באמת תורם הרבה, ואולי אפילו לא בריא. מקור: ספרות מקצועית + שנים של הצלחה אישית בהסדרת שינה.
סתם אדם | 22.10.15
1.
יש לי כמה סודות לגלות לחוקרים
1. לאנשים שונים יש צרכי שינה שונים... 2. אפילו לאותו אדם בגילאים שונים, יש צרכי והרגלי שינה שונים... 3. שני אנשים שישנים "אותו מספר שעות", לא בהכרח ישנים אותה איכות/עומק של שינה... 4. יש חוקרים שיואילו לאנושות הרבה יותר אם יבלו את חייהם בשינה במקום במחקר.
יניב | 22.10.15
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת