12. ל-2, שטח הפנים זה הנפח,(ביחס ישיר אליו). אם שטח הפנים של המרובע גדול יותר, גם הנפח שלו גדול יותר, על מנת שהנפח הייה שווה, הגובע צריך להיות שונה, מה שהופך סיר מרובע למסוכן יותר, כי הוא נמוך יותר לאותו נפח. ניקולס | 20.12.15 (ל"ת)
11. קל לייצר מחבת עגול או סיר (מתיחה-עמוקה) מבנה מרובע גורר ליצירת עודפי חומר ועוותים בלתי כלכלי לחלוטין | 19.12.15 (ל"ת)
8. תשובה ל- 1 פתרון פשוט של בעיית מינימום בחשבון דיפרנציאלי מוכיח שהצורה העגולה היא החסכונית (והקומפקטית) ביותר. שמשון | 19.12.15 (ל"ת)
7. הוא התכוון שפינה ישרה צריכה חיזוקים ולכן להיות עבה יותר לעמוד בעומס המבני של הכלי. פינה עגולה מעבירה עומסים ולכן היא פשוטה יותר ליצור ועמידה יותר. זה כמו שפעם השתמשו בקשתות בתקרה ולא בתקרות ישרות. יובל | 19.12.15 (ל"ת)
5. כלים עגולים מסיבה אחת בלבד יותר קל ליצר אותם עגולים. ובעבר הטכנולוגיה אפשרה רק יצור כלים עגולים. שאר היתרונות והחסרונות שצוינו כמובן קימים אבל לא היו סיבה אלא תוצאה. | 19.12.15 (ל"ת)
4. עוד סיבה: מכסה עגול לא יכול ליפול לתוך הסיר מכסה מרובע יכול, כי האלכסון של הסיר יותר ארוך מהצלע של המכסה. | 19.12.15 (ל"ת)
3. מחיר חומרי הגלם הוא בסביבות 5% ממחיר רוב המוצרים המיוצרים ביצור המוני לכן עלויות חומרי הגלם בדרך כלל אינן מהוות שיקול בתכנון המוצר, ולכן אינן מהוות שיקול בתכנון סיר עגול או ריבועי. כל שאר הטיעונים לעיל נכונים - פחות חומר לאותו נפח כלי, פיזור חום אחיד, נוחות ערבוב, הצטברות לכלוך. . . שמשון | 19.12.15 (ל"ת)
2. ל1. זה פשוט שני מיכלים בנפח זהה, אחד גלילי ואחד תיבה. שטח הפנים של התיבה יותר גדול משל הגליל. קח נפח קבוע וצור שני כלים באותו גובה. חשב את שטח הפנים של 5 הפאות של התיבה והשווה לשטח הפנים של הגליל (מלבן אחד ומעגל). שטח הפנים של הגליל קטן משל התיבה לאותו נפח. כלומר פחות חומר גלם ליצור. | 18.12.15 (ל"ת)
למה מחבתות אינן מרובעות?
12 תגובות לכתיבת תגובה