אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הלם סין

16 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

16.
זה בדיוק סוגי הקשקושים שהביאונו הלום. אין כזה
זה בדיוק סוגי הקשקושים שהביאונו הלום. אין כזה דבר להסב אוכלוסייה אדירה, חלקה הגדול לא מתגורר בערים מרכזיות, לתעשייה עתירת ידע (להבדיל מלעבוד עם או בעזרת טכנולוגיה). אסימטריה בשכר, שליטה מרכזית במשק והתערבות ממשלתית אצל חלק מהשחקנים הופכים את המשחק למכור, בדיוק כמו שקרה.  
Tag | 21.08.16
15.
גלובליזציה אלק
פעם היו מסיעים את העבדים, היום מסיעים את העבודה לעבדים. אם כל העולם היה חופשי, אז היה אפשר לדבר על גלובליזציה ועל רווח הדדי, ועל איזון בשווקי העבודה. אבל המצב הוא שהמדינות ה'חפשיות יחסית' שולחות את העבודה למדינות העבדים, שם העבודה באופן מלאכותי זולה יותר. בהצלחה עם המודל הכלכלי. אף פעם לא יכול לצאת טוב לטווח רחוק מחוסר צדק.
 | 20.03.16
10.
סין שולטת באופן מוחלט על ניוד עובדים
עשרות מליונים סינים, עובדים הרחק ממקום הולדתם ומשפחתם הגרעינית ושבים אליו לביקור פעם או פעמים ספורות בשנה, מה שמקנה לסין יתרון אדיר על כלכלת ארה"ב. במטרה למנוע תסיסה בעתיד, ניתן גם לשער כי ממשלת סין תגביל חדירת רובוטים לתעשיה, כתחליף לעובדים.
אבי | 17.03.16
9.
כמו תוכים האנשים בתגובות מדקלמים מנטרות
אז ככה: בשום מודל בסחר חופשי אין התייחסות לאי שוויון בנכסים ל-פ-נ-י פתיחת השוק לתחרות. שוק חופשי מביא למקסימום רווה כלכלית כשהשחקנים מתחילים מנקודה דומה - משום מה שוכחים את החלק האחרון בתיאוריות. ולכן לא נוצרה ההסתגלות הנ"ל שהרי להמונים אין זמן וכסף לרכוש מקצוע חדש (4 שנים) מכיוון שהמשק הוא בשליטת טייקונים שלא מספקים הכשרה מקצועית על חשובנם (או המדינה אותו דבר דרך מיסים).כי הם בתחרות על נתח שוק, אלא להפך מטרתם להקים מונופול. את הרווח העודף הם מזרימים לוול סטריט ומקימים בועות נדל"ן. ולכל ההיטקיסטים - חלק גדול מהענף חי על הזרמות כסף מנאסד"ק , שכן הוא הודפס בבנק המרכזי... זה גם בועה בחלקה. זה גם למה הצמיחה אנמית כשההייטק בשיאו - או שכנראה שהוא לא באמת משפר יעילות, או שהוא מרושש את הצריכה.
אלון | 17.03.16
7.
זה השטות הכי שטותית שקראתי היום
שמע מר. כתב. להגיד שארצות הברית איבדו את ה-lowtech שלהם לסינים, זה כמו להגיד שהסוסים איבדו את המקום עבודה שלהם למכוניות. חברה כמו בארצות הברית לא צריכה lowtech, עדיף לה hightech ושכר גבוה לכולם. אז נכון, היום יש צירי לידה של אנשים שמאבדים עבודות ייצור שבסין יותר זול לעשות, אבל כל זה לטובה - ולמה? כי הילדים של אותם אנשים לא ילכו למקצועות כאלה(הם לא יהיו קיימים בארצות הברית), בדיוק כמו שעגלונים נעלמו מהעולם. אני בטוח שבתקופה בה נעלמו עבודות העגלונים עלו כל מיני פוליטיקאים הזויים וכתבים הזויים עוד יותר, אבל עברנו את פרעה... צא ולמד. שוק חופשי הוא הדבר הטוב ביותר שיכול לקרות לעולם שלנו ואין בכך שום דבר פסול.
אחד שלא מבין | 17.03.16
5.
יפה! עכשיו, תתארו לעצמכם שבמציאות, נתניהו מחקה את כל מה שקורה באמריקה
ותבינו באיזה צרות אנחנו. למרבה הזוועה, הוא מחקה את הכלכלה האמריקאית ובמקום ליצור קפיטליזם ורווחה כלכלית לכולם, הוא דווקא יוצר בולשביזם. כי מדינת ישראל, לאט לאט הופכת להיות כמו מדינת בולשביקים - כל העם ואחותו, כדי להתפרנס, נאלץ לעבוד בשרות הציבורי. אם זה באופן ישיר, או עקיף דרך קבלן, ובעיקר באופן פוליטי של יצירת ג'ובים כדי לקבל תמיכה בבחירות. והאידיוטים עוד חושבים שהאיש נתניהו מטיב איתם. פחות ופחות עובדים שמחוץ לשרות הציבורי מכניסים מיסים אמיתיים מעבודה יצרנית אמיתית של המגזר הפרטי. הרי כל הפרזיטים ש"עובדים" בשרות הציבורי, משלמים את מיסיהם מהכסף שניתן להם מתוך הקופה הציבורית. האין זו טרגדיה?! מה יהיה על ילדנו? איזה עתיד יש להם בכלכלה הבולשביקית של נתניהו ושות'?!
טרגדיה | 17.03.16
4.
סחר חופשי
סחר חופשי זוהי שיטה להפחתת תופעת המחסור. לעומת זאת סחר מפוקח זוהי שיטה לייצרה ולשליטה במחסור מלאכותי. החלטה על סחר מפוקח היא למעשה מתן הרשאה לקבוצת אנשים לקבוע כמה מוצרים לייצר ובאיזה מחיר. זהו הבסיס למשק מתוכנן. ברגע שענף מסויים מקבל "הגנה" מסחר חופשי מיד מתעוררים ענפים אחרים ורוצים גם הם לקבל את ההטבה. בעלי ההון מבינים שרווחים לא נוצרים מתחרות, יצירת ערך או סיכון אלא מהפעלת האלימות דמוקרטית ומכתיבת חוקים. ואז נוצר מנגנון כוח שסופו השחתה מוחלטת. המדינות שהנהיגו משק מתוכנן קרסו זו אחרי זו. חזרה לשיטות שנעלמו מהעולם משום שהן שיטות גרועות לא אמורה לפתור שום בעיה. שתי השיטות לא מציעות בשורה מיוחדת למסכנים. מסכנים תמיד יהיו. אך בעוד בשיטה האחת יוקר המחייה יורד לכולם, בשיטה השניה מספר מצומצם של אנשים יחזיקו בהון ובכוח פוליטי אדיר.
אריק | 16.03.16
2.
מוזר שבדקו משרות בייצור- למה לא בענפי השירותים?!
ממש מוזר! התמחות ומסחר מגדילה את אפשרויות הצריכה של הפרט- נקודה. וזו עובדה. עוד עובדה היא שככל שמשק יותר מפותח, פירושו שלפחות 70% מהכלכלה היא שירותים (הייצור בארה"ב הוא פחות מ-20% מהתוצר!) ולכן מרבית האוכלוסייה מועסקת בשירותים ולא בייצור! המסקנות של המחקר שקולות לאמירה שההייטק בישראל הוא טעות כי במסגרת התפתחות ההייטק הפסקנו לייצא תפוזים ולייצר טקסטיל....נו באמת!
החלק השפוי | 16.03.16
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת