אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

חשיפה: כך תתנהל תוכנית הפיטורים הענקית באינטל

32 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

29.
מעכשיו יהיו הרבה יותר תגים ירוקים חדשים
לא כיף להיות ירוק. כשנגמרה התקופה ששכרו אותי, הביאו עו"ד עם מלא מסמכים שאחתום ואמשיך להיות עובד סוג ב' לעוד כמה חודשים ואולי יום אחד אני אקבל תג כחול. העדפתי ללכת למיקרוסופט, עוד 2 דק' הליכה מהרכבת, כל השאר עדיף.
תג ירוק לשעבר ועכשיו מיקרוסופט | 26.04.16
28.
הערכת עובדים באינטל
כמי שעבד בעבר באינטל שנים רבות. תהליך הערכת העובדים באינטל הוא היסודי ביותר בשוק. התהליך מאפשר לקדם במהירות ולתגמל בהתאם את המוכשרים שבין העובדים הצעירים. בחברות היי טק ישראליות אין הערכת עובדים אמיתית. אין קידום לפי הישגים, תפוקה או כשרון. מי שלא יודע להלחם על התנאים שלו נתקע. בנוסף אין באינטל מכסת פיטורים כמו שהיה בזמנו במיקרוסופט. תהליך הערכת העובדים משמש בד"כ על מנת לזהות בעית התאמה וליצור פעולת תיקון. אבל ... בדרגים הגבוהים יותר התהליך הופך להיות יותר ויותר פוליטי. מנהלים מסוימים מקצים סביבם קבוצת מקורבים. המנהלים דואגים לקדם את המקורבים בדירוג והמקורבים מקפידים לפאר את שמו של המנהל ולטייח כל סימן לפאשלות ניהוליות. עובדים שלא זכו להכנס לקבוצת המקורבים נתקעים עם הערכות ממוצעות. כל זה פחות רלוונטי למצב הנוכחי בו פשוט הוחלט לקצץ. הבחירה לקצץ לפי הערכות עובדים היא סבירה אבל לא מושלמת, ישנם תחומים שלמים שאינטל צריכה לקצץ ולא להסתפק בדילול רוחבי.
א | 26.04.16
23.
כאחד שעבד באינטל וברח משם
אני חושב שהם צריכים לנהל את הפיטורים בצורה הבאה : לשאול כל עובד את השאלות הבאות : 1.האם עבדת ב 5 שנים האחרונות על פרוייקט שהביא לאינטל ולא שקל אחד ? 2.במידה וכן, האם תרמת לפרוייקט זה מבחינת פיתוח כלשהו - בין אם בתוכנה\חומרה\ייצור\שיווק\ניהול צוות (שתרם לפרוייקט ). לגבי 2, אם לדוגמא ניהלת צוות "אסטרטייגת שיווק המוצר, שלעולם לא יצא לשוק, בשנת 2098, אז התשובה היא לא. כך יכולו לקצץ הרבה יותר מ 10% והתפוקה רק תעלה פאקינג סנייק פיט המקום הזה ....
חי בסרט | 26.04.16
22.
צריך לעצור אותם בחוק !! האמת מבפנים, כנסו.
הרווחים כל הזמן עולים אתם מוזמנים לבדוק אפילו עם ירידת מכירות המחשבים האישיים באחוזים גדולים כל שנה. קשה לי להאמין שאם מישהו יתבע שזורקים אותו ללא סיבה לא יקבל פצוי הרבה יותר גדול מבית משפט. ועוד דבר מה עם אלה שנשארים? עובדים כמו חמורים כל פעם יותר ויותר ולהם אין פצוי !! כל מהלך פיטורים כזה צריך להעלות להם את המשכורת ב 10 אחוז לפחות. אבל שוב רק חוקים חדשים ימנעו את ההפקרות הזאת. שולחים הביתה אנשים שעבדו 18 שנה כי בהעלאת שכר האחרונה הוא קיבל 50 מניות במקום 65 ....בושה וחרפה. ככה אתם מודדים אנשים ?! אחד שקיבל 300 דולר יותר ממישהו אז הוא זוכה לעבוד והשני צריך לעוף הבייתה ? הוא כבר לא עובד טוב ?! צריך לסגור אתכם. אין לכם זכות קיום אם זה היחס שלכם לאנשים שלכם. הרי כל אלה שנשארים יודעים שזה יבוא אליהם בשנה הבאה. ואם לא יהיו הבדלים במשכורת לפי מה תבדילו ? גובה ? מוצא ? שיוך עדתי ? צבע עיניים ? ......
זיסו | 26.04.16
20.
אינטל מקום העבודה הגרוע ביותר בו עבדתי
אינטל היא מקום עבודה גרוע - היא חברה שמתנהגת רע במודע לעובדיה - תג כחול מול תג ירוק. focal שנתי שמטרתו לברור את אלו המיועדים לפיטורין - השיטה בנויה על כך שכל שנה יש לפטר כמות מסויימת של עובדים - ולכן, למה לעובד ללמד משהו אחר? הדבר נקרא job security. את\ה חייבים לבנות נישות שרק את\ה יודעים לטפל בהן. בעומס העבודה היומיומי כמעט ואין זמן ללמוד מספרים או מקורות שלוקח חודשים ללמוד אותם. ולכן, הרבה מאוד נישות עובדים חכמים, מלמדים את קצה הקרחון ואת המידי ושומרים לעצמם ידע בדיוק בגלל תרגילי ה- focal. ה- focal הוא המצאה אמריקאית, לחברות אמריקאיות לא הולם את רוח הצוות הישראלי. חברות ישראליות מתפקדות לא רע בכלל בלי focal ובלי לאיים על העובדים איום מוסווה בפטורין. אינטל הרוויחה מיליארדים ברבעון האחרון - לא קרה שום דבר מהותי שמחייב לשלוח 10% מהעובדים הביתה. העניין שההנהלה הבכירה מקבלת אופציות במיליונים - וכל פתוח עתידי, טכנולוגיה עתידית יבשילו אולי בעוד 4-5 שנים. בשביל להבין ששליחת 10% מהעובדים הביתה וזה יקטין את הוצאות השכר של העובדים כבר בראשון בחודש לא צריך מנהל ב-10M$. גם מזכירה עם טבלת אקסל ושכר שנתי של 40K$ היתה מקבלת את אותה המסקנה. העניין, על כן, טוב שהצעירים יבינו את החסרון של השיטה האמריקאית כפי שהיא מועתקת לישראל - אפס סולידריות לעובדים. כל שנה 5-10% מכם ישלחו הביתה על מנת לשמור על מורא. לסכום: לא היה לי מקום רע לעבוד בו כמו אינטל.
 | 26.04.16
19.
קצה הקרחון לא כל הנוצץ זהב הוא
כדאי להבין בדיוק מה מתרחש ומה התרופה. מדיניות הFOCAL-REVIEW היא הצגה וחיסול חשבונות תשובתי לכתבה שלך מתחלקת ל3 חלק ראשון מורטי היה מהנדס בכיר בקוואלקום. אלא מאי? פוטר משם. ולמה? כי היהירות שלו גרמה לקוואלקום נזק. ומה הנזק אהה 810 SNAPDRAGON צריכת הספק גבוהה, התעלמות מבעיות טכניות כך שלבסוף הפסידו את סמסונג. עקב כך היה קיצוץ גדול שאף איים על סגירה מוחלטת של קוואלקום ישראל. לפניו היה ד"ר SANJAY JAH. מדען בכיר בקוואלקום עבר למוטורולה השאיר איי חורבות וחיסל את מוטורולה ומוטורולה ישראל. זה קצה הקרחון. ושי הרבה קרחונים כאלו שעושים הרס . חטא ההיבריס. תרבות ההיטק הישראלית בחברות תאגידיות הנה סכין בגב. רעש וצילצולים רוח ופוזה. רוע וההיפך מעבודת צוות. חיסולי חשבונות ב REVIEW או FOCAL. צרות עין. ולבסוף כלום. הכל מונע שם מאגו. דיונים על כלום ומיילים לכל תפוצת נאטו על שטויות. תרבות של HR ופוזה. שום דבר טוב רק הרס של הבריאות. שידרוג ישראלי לרעה של תהליך אמריקאי. האמת יש הרבה שומן ויש הרבה מה לקצץ. ממנהלים וHR . חלק שני לגב לבעיה המוצגת בכתבה יש פתרון פשוט והוא צריך להגיע מן הממשלה והרגולטור. חברות הייטק מדווחות שכר לחשב האוצר כי יש פקיד שומה. הדיווח מודד גם חתך גילים הרי נתוני העובד ידועים. מעבר לכך הוא מודד שינויים וכן ניתן לדעת היכן נמצא אותו עובד. האם פוטר ומובטל וכולי. לפיכך כלומר לפי ממוצע הגיל והסטטיסטיקה יושת מס חברות בהתאם. ארגון שחתך הגילאים שבו עם מגמה של הצערה מגמת מס החברות תעלה באותו גרדיאנט ואף יותר. מדוע פתרון אגרסיבי שכזה שכן אם לא ניתן לאכוף את חוק שוויון ההזדמנויות לכל גיל . הרי זה משחק מכור לא יקלטו מהנדס מוכשר מבוגר עתיר נסיון מוכח. יגידו לו בנימוס אין משרה ההולמת כישורך. אובר קווליפייד. לא יציעו לו שכר כלל. ימחקו אותו. לכן השיטה היא רגולטורית כל הנתונים ידועים. צריך לדעת להשתמש בהם. לבדוק את השינוי בזמן ואת סטטיסטיקת הגיל הממוצע. למעשה אף ניתן לחשב מן הנתונים את כל הפרמטרים הקשורים להתפלגות גילאי העובדים בחברה והם ממוצע ושונות וכך לדעת בדיוק אף איזה מס להשית. בכלל בהייטק הישראלי יש הליך שנקרא בדיקת נאותות מקצועית REVIEW - FOCAL . כאשר יש הליך כזה ניתן לבצע חיסול ממוקד למהנדס. ממוכשר ותורם לכשלון באחת. לכן במשרד התמ"ת צריכה להיות לשכה לפניות שבה מהנדסים שפוטרו בשל קנוניה יוכלו להביא סמך הפוך. מעבר להליך המשפטי ניתן להעזר בזה כשיקלול להשתת מס חברות על אפליה גילית. אז מה לעשות?! לטפל ברמת רגולציה. והיבט הכללי. שוק ההייטק הישראלי הוא זירת לודרים. בזירה הגלדיאטורים המבוגרים נלחמים בצעירים. שוק אשר בו הקשרים והתחכים מאפילים על הידע והתרומה. על האמת הטכנית. האגו והקליקות. הכל נכון. מבחוץ זה נוצץ אך רחוק כשנות אור מן המציאות. מהנדס עם נסיון הוא כיין נושן ומחירו יקר. בארץ אין משכילים להבין זאת אלא בתעשיות הבטחון כאמור. שם בהיי טק ינסו לחפות על כשל הנדסי ברמת האגו. חלק שלישי תביעה כנגד חיסול ממוקד באינטל בבדיקת נאותות עובד FOCAL 5. ביה"ד האזורי לעבודה ביטל זמנית את פיטוריו של עובד ותיק ע"י מעביד פרטי[1] תמצית הפסק: ביה"ד אכף על אינטל להשיב לעבודה עובד שפוטר הן בחוסר תום לב והן שלושה חודשים לפני המועד למימוש אופציות בשווי של 600,000 ש"ח.
הייטקיסט  | 26.04.16
7.
כצפוי, התנאים לפיטורים ממש הם די קיצוניים, סתם התקשורת עשתה מהומה
IR זה דירוג קיצוני מאד וניתן רק לבודדים שהם באמת בעייתיים. כנראה שמי שיפוטר הם אלה שמזמן היו צריכים ללכת ופשוט לא הבינו רמזים, בחברות אחרות כבר היו מעיפים אותם, אבל אינטל נתנו להם למשוך את זה עד עכשיו. מכאן ועד "קיצוצי ענק" - נסחפתם לגמרי, והלחצתם לחינם את כולם לרגל פסח. בחו"ל - כן, פה בארץ קשה לי להאמין שיהיו יותר מעשרות בודדות, השאר יבוא מפרישה מרצון שזה בעיקר אנשים שמאמינים (או יודעים) שהם יצליחו למצוא מקום אחר בקלות.
 | 25.04.16
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת