אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

קומברס: ספינת הדגל טבעה ואיש לא שם לב

47 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

46.
סוף עצוב לאחת החברות הטובות ביותר שהיו כאן
זהו סוף עצוב לאחת החברות הטובות ביותר שהיו כאן, אשר היה לי המזל לגדול בה ולהרגיש בה כמו בבית ביחד עם עוד מאות ואלפים. לכל מי שמדבר על פספוסים ושהחברה לא השכילה למכור את עצמה בזמן או להמציא את עצמה מחדש פשוט לא מכיר את הטרגדיה הזו. החברה היתה טובה לאנשיה ולמשקיעיה וכן השכילה לייצר מוצרים חדשים - גם בתקופות קשות. המשבר של 2006 הוא נקודת המפנה - אובדן המנהיגות והחזון ביחד עם עזיבת קבוצת מנהלים לאורך השנים אשר לא הצליחו להתמודד עם גישת הניהול של דהאן שלא היו לו סנטימנטים לכלום באופן הפוך לחלוטין להתנהלות החברה עד לאותה נקודה גרמו לאובדן זהות של החברה, ייאוש של עובדיה וחוסר אונים. מעניין אם יהיה מי שיבצע חקירה פיננסית של התנהלות החברה על ידי ההנהלה שבאה אחרי קובי. הצליחו להעיף למעלה מ 2 מיליארד דולר ולאבד את הבעלות על וורינט.... עצוב ומכעיס.
ג.זקן | 30.05.16
43.
זה קורה גם לחברות זרות. אסור לנוח על זרי הדפנה.
חברת הענק Northern Telecom לא חזתה את המהפך התשתיתי בין הטלפוניה והאינטרנט - ונעלמה. גם טלרד הישראלית הלכה איתה. IBM ו- Digital לא חזו את מהפכת מחשבי ה- PC . כיום Digital לא קיימת. גם נוקיה לא חזתה את מהפכת הטלפון החכם, ועתה היא בתהליכי הישרדות (או גסיסה). קומברס רק הוסיפה עבירות על חוקי הכלכלה והמסחר.
דני | 25.05.16
42.
על מנת לשרוד חייבים להיות קצת פרנואידיים, ללא תחושת חרדה השאננות עולה
ד"ר אדיג'ס (ואחרים), כתב ספרים בתחום ואחד החשובים שבהם הנו: ניהול לקוי. לצערנו חברות שמגיעות לנפח מסוים ולהכנסה גבוהה, נכנסות לשלב האריסטוקרטי. שלב שבו מנהלים, שוקעים בשאננות יתר (אזור הנוחות) והופכים ללא רלוונטיים, קרי: מתעסקים בשכרם ובהטבות שהם מקבלים ותרומתם הניהולית יורדת. על מנת לשרוד חייבים לשנות ולהשתנות כדי לשמור על ערנות ורעננות המערכת. ישנן חברות שעל בסיס קבוע קולטות ומפטרות חלק מצוות העובדים, אחרות מבצעות שינויים מבניים וכו'. ההסתבכות של קובי אלכסנדר רק העצימה את הזעזוע והשבר.
אחד העם | 25.05.16
41.
הכתבה אינה מדוייקת בלשון המעטה
קומברס השכילה להמציא את עצמה מחדש אחרי התאים הקולים. התא הקולי החל לרדת בהכנסות כבר בשנת 2000. אבל קומברס החלה להוביל את שוק ה SMS וה pre-paid Billing והיו עוד מוצרים איכותיים. שנת 2006 היתה שנת מפנה. פרשת הבקדייטינג שינתה את החברה לחלוטין, זאבי עזב, ואחריו רוב שכבת ההנהלה שהכירה את החברה הטכנולוגייה והשינוי. ההנהלה האמריקאית שהגיעה היתה צריכה להתמקד בלפתור את הבעיות עם הרשויות האמריקאיות והיה חסר לה management attention לביזנס הקיים ופיתוח המוצרים העתידיים. בקיצור אם זאבי, מנשה, איתן , ירון היו נשארים בחברה אין ספק שהיום היא היתה מוצלחת מאוד בשווקים אחרים. היתה חברה חד פעמית, וכל מי שעבד שם בשנים הנכונות מבין זאת לעומק.
אחד שעזב לפני 8 שנים | 25.05.16
39.
יפרחו מאה פרחים אמר מאו צה טונג..
הקונץ הוא לא לאכול את כולם כדי לתת ליריב לשמור על גזרתך וללמד אותך, כדי לקיים סביבה שמרימה ביחד את המוצר, ומוצאת לו כל הזמן וואריאציות ושטחי-מחייה חדשים. היד הנעלמה המהוללת של התחרות מתה כאשר הסביבה מתה. כאשר אתה אוכל את כל סביבתך - אתה הפגר הבא
אבל הוא אכל את כולם! | 25.05.16
34.
אני רואה בצהריים חמודים עם כרטיסים בקבוצות עם חיוכים אוכלים נהנים
אני פעם גם הייתי ככה עם כרטיס של ארוחות במזגן פינג-פונג מכונת אספרסו נישנושים ופינוקים ארוחות עסקיות עד 75 שקלים ע"ח העבודה רק תעביר כרטיס והכל מסודר, קיבלתי עוד אופציות והוקרה על תרומתי לחברה 3 חודשים אחרי שימוע ופיטורין, לקח זמן התאוששתי אני עצמאי מרוויח יותר משכיר בהייטק עובד פחות ומביט על האשליה מהצד, לבוש בפשטות אני נהנה במיוחד ממבטי ההתנשאות של בעלי הכרטיסים שתלויים להם על החגורה של המכנסיים כאילו שתפשו את כל העולם בכף היד, אין מחיר לחופש
דני | 25.05.16
31.
ל 26: הוא רציני לגמרי, ולך יש חור בהשכלה.
IBM לא חזו את שוק המחשבים האישיים. מנהלים ב IBM ראו שחברות כמו אפל עושות כסף ממחשבים אישיים. הם חשבו שאין להם עתיד, אבל שאפשר לעשות שם מכה. בהתאם, הם נתנו לכמה מהנדסים לבנות מחשב מרכיבים סטנדרטיים, ופנו למיקרוסופט שתפתח לו מערכת הפעלה. להפתעתם הגדולה, מה שהם חשבו שיהיה סיבוב קטן על השוק הפך להצלחה גדולה *בזכות* *מיקרוסופט*. מכיוון שהמערכת שלהם לא הייתה ייחודית, צצו אלף ואחד חיקויים, שאכלו לה את השוק, עד ש IBM העדיפה למכור את החטיבה לחברה סינית. לגבי דיגיטל, הייתה להם בשנות התשעים מערכת שהיית שמח לקנות היום. הבעיה שלהם הייתה שהמנכ"ל תפס תחת והחליט שאם המערכת שלו טובה יותר, אז הוא צריך לגבות עליה מחיר גבוה יותר. מה שהוא פספס, וביל גייטס לא, הוא שהגורם המוביל איננו האיכות, אלא המחיר. לכן ביל גייטס הצליח למכור לאורך זמן מערכות שהלכו והשתפרו במחיר שהשוק הסכים לשלם, בעוד המכירות של דיגיטל נפלו דרך הרצפה, והשאר היסטוריה.
יובל | 25.05.16
30.
רק ניהול
ניהול הוא אחד המקצועות המושמצים והלא מוערכים בעולם וכל טוקבקיסט בטוח שהוא יודע יותר טוב מה לעשות ממנכ"ל עם 30 שנות ניסיון. במקרה של קומברס יש תאוות בצע, אי יכולת להתמודד עם התוצאות של הבקטרייד (כמו מרקורי ששילמה קנס וסגרה את זה מהר), היצמדות לטכנולוגיה ומוצר, פוליטיקה קטנה וחברה שמתה כבר כמעט עשור בלי שלאיש אכפת. את כל אלו מנהל טוב צריך לזהות, למנוע ולטפל, בקומברס זה לא קרה. בנוסף, ובלי להעליב אף אחד, בתעשיה ידוע כבר הרבה שנים שכל האנשים האיכותיים עזבו את קומברס לפני 8-10 שנים ומי שנשאר שם סתם בטלן או בינוני שלא יכול למצוא עבודה בחוץ.
דג | 25.05.16
29.
גם יוצאי חלציה של קומברס "סטארהום" ו"ורינט" בדרך למטה
ירושת הניהול הכושל של קומברס עברה לשתי החברות האלה. הקרבת ההון האנושי על מנת להציל את הכסף. הליכה עיוורת אחרי תחזיות הזויות של מחלקת המכירות ואנשי המכירות. חוסר אמון בין העובדים להנהלה. פוליטקה. גלי פיטורים בלי מחשבה ושיקול דעת בהם מפוטרים גם עובדים מוכשרים. ורינט לדוגמא עברה בתוך מספר חודשים מספר גלי פיטורים בהם פוטרו עובדים מעולים, רוב המפוטרים חצו את הכביש לאלביט "נייס" לשעבר. זו דוגמא קלאסית של הנהלה שנכנסת למצב של תבהלת ועושה צעדים ללא מחשבה ושיקול דעת ובצורה זו ירתה לעצמה בראש.
מישהו | 25.05.16
25.
זה קורה למרבית החברות המצליחות
חברה מצליחה כאשר אחד הגורמים בה, השיווק, ההנדסה, הייצור, הפיננסים וכו', מצטיין במיוחד ומושך את כל החברה למעלה. אבל כמו כול דבר טוב בטבע, גם זמנו של אותו הגורם מגיע, ואז, החברה זקוקה לגורם אחר בתוכה שיצטיין בו זמנית, דבר הקורה למעטים בלבד. אין ספק שקובי אלכסנדר היה המנוע והעוגן של קומברס, ומשהסתבך, לא מצאו לו תחליף בזמן. היחסים עם המשקיעים התקלקלו כאשר קומברס לא הצליחה לפרסם דוחות קבילים במשך מספר שנים, גם זה בשל אותם עניינים. כואב הלב...
אבי זהבי | 25.05.16
24.
חברות ענק קונות חברות קטנות כדי להישאר עדכניות
הרי לא תמיד אתה תפתח את "הדבר הבא"...אין מונופול על שכל או על חדשנות - אבל אירגון שמנוהל נכון מצליח למנף את העוצמה העסקית שלו על מנת להישאר עדכני גם בשוק משתנה. חברות ישראליות גוססות עם התחומים שלהם כי אין התקדמות קדימה אלא היצמדות לעבר. מי שלא מתקדם שוקע...חבל
שגיא | 25.05.16
23.
גם לצ'קפוינט ואמדוקס יש יותר מזל משכל
שנים עם אותו מוצר: פייורוול וVPN ארגוני. נכון, היא רכשה כמה חברות קטנות והגדילה את היצע המוצרים אבל בגדול היא מתבססת על אותו מוצר מיושן. לכן חברות כמו פאלו אלטו עקפו אותה בסיבוב והיא עסוקה בלהדביק את הפער במקום להוביל. חבל שאין פה חברות שפורצות לכל הכיוונים ולא מסתפקות בשוק נישתי אחד. אמדוקס זה בכלל סיפור הזוי. מתישהו אורקל או סאפ או כל ענקית אחרת תכנס חזק לשוק והם יצטרכו לרדוף אחרי הזנב של עצמם. 20 שנה עם אותו מוצר???
סטארטאפיסט | 25.05.16
21.
כולם חכמים אחרי מעשה
חוכמה גדולה לשפוט לאחר מעשה. כבוד והוקרה ליזמים שהצליחו למרות הכל להגיע להיכן שהיגיעו. לא ברור לי מה קרה עם 2000 החברות שגם אצלן נמצא בקדייטינג. אבל כן ברור לי שמעט חברות נרדפו בעליהן כך. מעניין. כמי שהיה בחברה בראשית דרכה, מוקיר ומעריך. חברה שעשתה חייל גם עם טעויות. ומי שלא עושה גם לא טועה. אז כל המבקרים, השתדלו לביקורת בונה, כי לא בטוח שאתם עשיתם עשרה אחוזים מהיזמים של קומוורס.
רנ | 25.05.16
16.
מינוי שקרנים ורמאים חלקלקים לראש החברה וחוסר חזון טכנולוגי
כאשר הגיעה לביקור בחורה נחמדה שהזדהתה כסמנכ"ל החדשנות כמעט נפלתי מצחוק. בהרצאה שלה מאוד כעסה על פייסבוק, "הם גונבים לנו הכנסות!". היא גם העלתה מספר רעיונות די מפגרים לאיך ממשיכים וסוחבים את הרעיון שחייבים למכור מערכות ענק לספקי סלולר. הרי כל המומחים שהיו בקומברס לא מסוגלים להוציא מערכת חדשה בלי שאנשי השיווק יגידו מה צריך. העלנו רעיונות של בנייה ותחזוקה של מערכות ענן. עם הידע שהיה בחברה, קומברס הייתה יכולה להיות שם בענן ביחד אם גוגל ואמזון. גם קומברס ידעה לייצר ולתחזק מערכות עם המון מחשבים. אבל ההנהלה חילקה לעצמה אחלה של בונוסים והלקוחות גילו שמערכות ה-סמס של החברה על הפנים. משם הכל החל לקרוס.
דב | 25.05.16
11.
זה לא מדוייק כל כך - חסרה הסיבה המרכזית
זוכרים את הפיגוע במגדלי התאומים? זו היתה נקודת מפנה בכל מה שקשור לנושא הביטחוני. פתאום הבינו בארה"ב שהתא הקולי של הנשיא הוא מתוצרת ישראלית ושסביר להניח שיש בו Backdoor. אז העיפו את המערכות של קומברס ולקחו מסיסקו. אחרי זה גם חברות עיסקיות, בנקים ומוסדות הבינו שהמוסד יושב להן בתוך האירגון והעיפו מערכות ישראליות ובראשן קומברס. חומר למחשבה....
אלזה | 25.05.16
9.
זה קורה גם לחברות זרות. אסור לנוח על זרי הדפנה.
חברת הענק Northern Telecom לא חזתה את המהפך התשתיתי בין הטלפוניה והאינטרנט - ונעלמה. גם טלרד הישראלית הלכה איתה. IBM ו- Digital לא חזו את מהפכת מחשבי ה- PC . כיום Digital לא קיימת. גם נוקיה לא חזתה את מהפכת הטלפון החכם, ועתה היא בתהליכי הישרדות (או גסיסה). קומברס רק הוסיפה עבירות על חוקי הכלכלה והמסחר.
דני | 25.05.16
5.
אם בארזים נפלה שלהבת (אינטל שפיספסה את מעבדי הסלולאר)
אז למה שנתפלא אם זה קורה גם לאזובי הקיר. ומה עוד שבמקרה של אינטל שום מנכ"ל או נשיא לא ברח "לנמיביה". אגב, בתחילת שנות ה90 עסקתי בתחום בארה"ב וניפגשתי עם אנשי קומברס בתערוכה בווגאס. הם היו אז יחסית בתחילת דרכם. מי היה מאמין אז שיגיעו לערך של 10$ מיליארד!!!
 | 25.05.16
4.
זו בעיה של כל החברות בעולם (כולל אמריקה). אי אפשר לדעת מה יהיה הדבר הבא
(המדינה) במקום לעודד חברות גדולות צריך לעודד יזמים קטנים מצד אחד ומצד שני לעודד חברות גדולות לא לעשות אקזיט וללכת למודל מתמשך. החברות הגדולות בחיים לא יצליחו לפתור את הבעיה שהן נהיות לא רלוונטיות כי אם יצליחו זה כאילו הן יצליחו לנצח את הקפיטליזם (כלומר שהן יכולות לחזות מתוך החברה מי האנשים שיצליחו לחדש מחוץ לחברה). באופן עקרוני מי שחושב שהוא יכול ליזום ולהרוויח הרבה איזו סיבה יש לו לעשות את זה מתוך חברה גדולה שתיקח את כל הקרדיט על ההמצאה ולא תשתף אותו ברווחים? כשחברות יעברו למודל קפיטליסטי פנימי אולי זה יצליח.
 | 25.05.16
2.
הפספוס הענק של ה- 100
בעבור חופן שקלים קונברס החלה להידרדר וכך אבד האימון הציבור בקונברס. מהנפילה של קונברס, אפשר להבין את האקזיט הנמהר של חב' ההייטק בארץ, שלא להגיע למצבים של קונברס. קונברס לא ידעה למכור את החב' בשעת השיא שלה, שהתקרב ל- 20 מיליארד $. אכן זה היה אחד הפספוסים מן הגדולים שידעה המדינה ויתכן שגם בעולם.
ראובן | 25.05.16
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת