אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הממונה על הקרינה מטעם המדינה: "הייתי גר בכיף מול אנטנה סלולרית"

43 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

32.
סטיליאן גלברג, מקשקש, הוא לא גר ולא יגור
סטיליאן גלברג, מקשקש, הוא לא גר ולא יגור מול אתר סלולר.                    הקרינה הנמדדת נכונה כל עוד האתר תקין! אתר תקול משדר בעוצמה מירבית! כאן הממונה על הקרינה לוטש עיניים למשרה הבאה במגזר הפרטי: כמו המפקח על הבנקים והמפקח על הביטוח והציבור ניפגע!!!
Corn | 14.06.16
29.
אם הרגולציה האימפוטנטית היתה דואגת לנתק בין תשתית
אם הרגולציה האימפוטנטית היתה דואגת לנתק בין תשתית ההולכה לתוכן, היינו מקבלים פחות אנטנות ופריסה יעילה יותר ומזיקה הרבה פחות. אבל זה מה שקורה במדינה בה ניתנים היתרים גורפים במכרזים שמנוסחים ע"י פקידונים כגון סטיליאן.
Goggles | 14.06.16
28.
דמגוגיה. המרחק בין האנטנות וגם כמות האנטנות נקבעים
דמגוגיה. המרחק בין האנטנות וגם כמות האנטנות נקבעים לפי כמות השיחות שצריך להעביר בו זמנית בתא שטח. אפשר לשים הרבה אנטנות, השאלה איזה. בעיר לא צריך לשים אנטנות חזקות שמתאימות לשמורת טבע, אלא אנטנות קטנות מרובות, ואם אנטנה גדולה, היא צריכה להיות גבוהה משמעותית מסביבתה. אבל כשיש תקן שמרשה כל דבר, אפשר לצפצף על בריאות האנשים, וגם להפעיל טובקטיסטים בשכר כדי שיפיצו שקרים. ארגון הבריאות העולמי כבר הוכיח את הנזק. עכשיו כבר אין לא ידענו. חברות הסלולר חשופות לתביעות ענק אם לא יעשו דבר, וגם המדינה. 
Snow | 14.06.16
27.
העניין הוא שאם רוצים לעשות את זה נכון
העניין הוא שאם רוצים לעשות את זה נכון (וראיתי כבר ישום נכון של ריבוי אנטנות זעירות) אזי צריך לפרוס בכל עיר עשרות אלפי אנטנות קטנות בהספקי שידור של עשיריות הוואט. מה עושות חברות הסלולר? מתקינות אנטנות שנראות קצת יותר קטנות אבל הספקי השידור שלהן זהים לאנטנות הגדולות על התרנים ועל גגות בינינים. הם מוכרים לציבור שעוד אנטנות כאלה מורידות את הקרינה ומי שלא מבין מאמין להן. בפעול רוב רובן של האנטנות החדשות היום מוקמות כדי להוסיף תעבורה, כדי למכור טלויזיה ותקשורת נתונים באמצעות הרשת הסלולרית ולא כדי לשפר את הקליטה בזמן השיחה במכשירים . למשל הדור הרביעי בסלולר, האנטנות הללו שיותקנו בשנים הבאות לא משרתות את השיחות אלא אך ורק את הנתונים. זה לדעתי מיותר לגמרי.  ישראל ישראלי התמכר לסלולרי ואוכל את הקשרים של חברות הסלולר. חושב שיורדת לו הקרינה בסלולרי ובפועל משתמש יותר, נחשף יותר לקרינה מהסלולרי שלו וליותר קרינה מיותר אנטנות בסביבת העבודה והמגורים שלו. 
Amir321 | 14.06.16
24.
אני מזכירה לכם מה קרה במדינה כשסלקום עלתה
אני מזכירה לכם מה קרה במדינה כשסלקום עלתה לאוויר. מנהל סלקום דאז, יעקוב פרי, הגיע מהשב"כ, והפעיל טכניקות שב"כ לבניית אתרים - התקנה של מתקנים מפלצתיים באישון לילה, ע"י אנשים בלתי מזוהים ברכבים בלתי מזוהים. כמו כן דאג לתקן כזה שיאפשר לחברה להציב מה שבא לה איפה שבא לה באיזו עצמה שבא לה. אורנג המשיכה באותה דרך, וככה דברים התנהלו במדינה שלנו. כל זה בחסות השלטון.  סין באמת מתקדמת לעומתינו. הגיע הזמן עכשיו, כשיש באמת הרבה טכנולוגיות חדשות עם קרינה מועטה, לעשות תיקון!  לגשת למוקדי העוול, לפרק אותם ולהקים תשתית מודרנית שלא הורגת את האנשים. 
Snow | 14.06.16
21.
גם סיגריות נחשבו עשרות שנים בטוחות לחלוטין, וראינו
גם סיגריות נחשבו עשרות שנים בטוחות לחלוטין, וראינו אותה התייחסות מזלזלת של גורמי האכיפה לכל מי שהתייחס לכך. התקן הארופאי (שקיים כבר כמה שנים) תוקן והוחמר עקב מחקרים מאוחרים יותר, שלפיהם גם קרינה בלתי מייננת בערכים נמוכים, מסוכנת ביותר לאנשים, במיוחד למבוגרים ולילדים שיותר רגישים. אם אכן ההחמרה של התקן הארופאי מוצדקת, הרי שהקרינה בארץ, במיוחד באותם אלפי מבנים המצויים מול אנטנות קרובות - הרת אסון. הרי גם באירופה קיימות חברות סלולר, גם באירופה אנשים משתמשים בפלאפונים - ועובדה ששם בחרו להחמיר את התקן הישן נושן, שמזמן ברור, שהוא לא מספק ומסוכן. הטענות לפיהן אין פתרונות ביניים מגוחכות. אין צורך לשנות את כל תשתית הסלולר, או להוריד את כל עשרות אלפי האנטנות, אבל בוודאי שאת חלק מהאנטנות, אלא שנמצאות בין בתים ומבנים שגרים בהם באופן קבוע, אותם אנטנות שלא נבנו על תורן גבוה (שאמנם אינו יפה, אך בשל הגובה הרב - אלה אינן מסכנות) - את אלה חייבים להוריד ולמקם מחדש. יחד עם זאת, אל תבנו על זה שזה יקרה בקרוב, בארץ, כמו בתחומים רבים, ישנם עשרות לוביסטים של חברות הסלולר שפועלים על מנת לוודא שהתקן לא יוחמר ויושווה לתקן הארופאי, והתהליכים שמתקיימים תקועים כבר שנים רבות בבתי משפט. חבל שבמקרה הזה אין חברי כנסת שלוקחים את הנושא החשוב הזה ברצינות, ודואגים לטפל בזה, ולדאוג לבריאות הציבור, גם אם במחיר של הפסד כסף לחברות הסלולר.
Clover | 14.06.16
17.
רוצים סקופ? חברות הסלולר מעדיפות שיהיו מעט אנטנות
רוצים סקופ? חברות הסלולר מעדיפות שיהיו מעט אנטנות ולנו רצוי שיהיו מה שיותר... כשיש הרבה מאוד אנטנות קטנות סיבבנו הטלפון שלנו צריך לשדר בעוצמה נמוכה, והפגיעה העיקרית בנו באה מהטלפון שלנו שמכוון באופן אוטומטי את העצמה למרחק מהאנטנה. תארו לכם שיש שתי אנטנות שצריכות לכסות את הטווח שביניהן, אם במקום שהמרחק ביניהן יהיה ק"מ בודד נחליט שהמרחק ביניהן יהיה 2 ק"מ את עוצמת השידור של כל אנטנה נצטרך להגדיל פי 4 כדי לכסות ביעילות את הטווח אם במקום ק"מ נחליט להגדיל את הטווח ל10 ק"מ העוצמה של האנטנה תגדל פי 100. אז מה אתם מעדיפים?
Bucket | 14.06.16
16.
כשמציבים אנטנה נמוכה יחסית מול בניין, כך שאלומת
כשמציבים אנטנה נמוכה יחסית מול בניין, כך שאלומת הקרינה נמצאת מולו, רמת הקרינה היא איומה. אם לבניין קירות זכוכית כמו לבנייני משרדים רבים, העובדים פשוט מטוגנים מקרינה.  אנטנה צריכה להיות גבוהה יותר מכל הבניינים סביבה.  כן אפשר ללמוד מפריז, מברלין, מווינה, אפילו מסין - יש טכנולוגיות שלא חושפות אנשים לקרינה.  זה שלא אכפת למדינה שנמות, זה לא חדש.  אבל היום כבר קיים מחקר של ארגון הבריאות העולמי שמוכיח את הנזקים, לכן מר סטיליאן לא יכול להתחבא מאחורי אף אחד. התביעה תהיה אישית.
Snow | 14.06.16
6.
תנסה להבין לכמה אנשים מסביבך יש כאבי ראש,
תנסה להבין לכמה אנשים מסביבך יש כאבי ראש, נימול בידים, תחושת חום בפנים (גם בעת שימוש בספיקרפון) כמה שניות או דקות לתוך שיחה או גלישה בסלולרי או באלחוטי. אלו השלבים הראשונים של רגישות לקרינה והן נגרמים מההשפעות הביולוגיות של הקרינה הבלתי מייננת.  ואני בכלל לא מדבר על סרטן או תחלואה אחרת שרק עוד כמה שנים נתחיל להבין בכלל כמה היא משמעותית. ובכל זאת, מי שלא משתמש בציוד אלחוטי וסלולרי בדרך כלל נחשף הרבה פחות
Amir321 | 14.06.16
3.
הגישה שאם הקרינה לא מייננת ולא מחממת אז
הגישה שאם הקרינה לא מייננת ולא מחממת אז היא לא מסוכנת, היא נאיבית בכל הקשור לסיכון בחשיפה לקרינה. היום אנחנו יודעים שהסברה כי קרינת מיקרו-רדיו אינה מסרטנת היא שגויה. זאת משום שיש היום כבר מחקרים שמראים על קשר נסיבתי בין שימוש בסלולרי (בפולט הן קרינת רדיו ובמקרים מסוימים הן קרינה בתדרים נמוכים מאוד) לסרטן (מחקר ה NTP 2016, אינטרפון 2011, מחקריו של הרדל ומחקרים נוספים) ועל סמך מחקרים אלו הוכרזה קרינת רדיו כמסרטן אפשרי בבני אדם (IARC 2011). בעקבות מחקר ה NTP מ2016 צפוי שדירוג זה ישתנה בשנה הקרובה וקרינת הרדיו תוגדר "כנראה מסרטן" או "מסרטן ודאי". מעבר לכך הנאיביות עומדת בניגוד למחקרים שמראים על השפעות ונזקים של קרינת רדיו-מיקרוגל ברמות נמוכות מאוד שלא גרמו לחימום ולא לינון. השפעות אלו הן שבירת מחסום דם מוח (סלפורד 2003), שברים ופגיעה בDNA שלא על ידי ינון או חימום (לאי 1996), יצירת רדיקאלים חופשיים (פירדמן 2007), השפעה על פעילות המוח (וולקוב 2011) ועוד.
Amir321 | 14.06.16
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת