אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

דיווח: ראש ממשלת בריטניה לא תקיים הצבעה בפרלמנט על הברקזיט

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
מספר דברים: לא ברור מהיכן אתה שואב את
מספר דברים: לא ברור מהיכן אתה שואב את המידע על כך שהאיחוד נע לכיוון שהוצהר שלא יהיה. בריטניה אמנם בעלת הצמיחה הגבוהה באיחוד כרגע אך היא גם נפגעה הכי קשה במשבר הפיננסי ועדיין התל״ג לראש (GDP per Capita) יותר נמוך ממה שהיה לפני המשבר. חשוב לדייק בעובדות ולא לדקלם משפטים ללא כיסוי.
Magnet | 28.08.16
9.
לפי סקרים רוב אזרחי סקוטלנד לא רוצים לעזוב
לפי סקרים רוב אזרחי סקוטלנד לא רוצים לעזוב את הממלכה . ראש הממשלה שלהם בכול מצב דוחפת את העניין העזיבה ללא קשר לעזיבת האיחוד  למה? כי היא לאומנית שרוצה עצמאות . בוריס ג'ונסון שר חוץ ...   אם הפרלמנט לא יאשר את הברקזיט  חוקי? כן . דמוקרטי ? לא . שבריטניה לעולם לא תעיז לקרוא לעצמה דמוקרטיה כי זה יהיה לצפצף ולשים פס על העם ,
Goggles | 27.08.16
6.
ראשית אני תרנגול ולא תרנגולת . שנית ,
ראשית אני תרנגול ולא תרנגולת . שנית , אני מסכים עם כל הנקודות שציינת כי גם אני בקי בהם . שלישית , ההחלטה של מיי היא החלטה פוליטית ולא יותר . היא הייתה יכולה להחליט אחרת בלי להפר את החוק ובלי שתיפול שערה אחת מראשה . גם אתה ציינת את זה . אני כאוהד מאז ומתמיד של אנגליה ואמריקה ידידותינו הגדולות וגם כדורגל אנגלי וכדוסל אמריקאי , מאחל לראש הממשלה מיי י שתצליח במעשיה ובהחלטותיה . לסיכום , משאל העם למרות הפופולריות שלו הוא לא נחשב ככלי הדמוקרטי  היעיל ביותר לצורך גורלו של עם ויש הרבה דוגמאות לכך. לפעמים נדרש מנהיג גדול משכמו ומעלה להחליט נגד משאל עם ולשחות נגד הזרם . תאר לך ש ב48 היו עושים אצלנו משאל עם אם להכריז מדינה או להמתין . רוב הנציגים בוועד בלאומי(טרום ממשלה) היו נגד ההכרזה . ברחובות התחלקו הדעות פיפטי פיפטי , והכל מהפחד של המעצמות שלא עמדו לצדנו(חוץ מרוסיה הסוביטית) ומהאיום של 7 מדינות ערב לפלוש עם צבאותיהםאם נכריז על מדינה . המאל לא יה עובר (ספקולציה בלבד) אדם אחד מנהיג משכמו ומעלה החליט להכריז נגד הרוחות הנושבות ונגד חבריו בוועד . קוראים דוד בן גוריון והשאר רשום בדברי ההיסטוריה .
Umbrella | 27.08.16
5.
באופן עקרוני אתה צודק אין חולק על כך
באופן עקרוני אתה צודק אין חולק על כך רק שבחיים לפעמים העניינים יותר מסובכים ומורכבים משבתאוריה .  עניין הברקזיט הוא לא כל כך פשוט כפי שאתה מציג אותו ומעל הכל הוא מאוד קריטי לבריטניה כפי שלא היה מאז תום מלחמת העולם השניה  . כבר בשבוע הראשון לאחר ההצבעה שינו רבים מהתומכים את דעתם בפומבי ועברו מ YES ל NO . במקביל קרוב לחצי מהמצביעים נגד הפגינו בטענות שהרוב בעד קטן ביותר בשביל להכריע מהלך דרמטי שכזה עבור בריטניה ודרשו קיום משאל חדש , מה שבצדק לא יקרה . שלישית , מדינת סקוטלנד ששם רוב מוחץ נגד הודיעה שהיא שוקלת פרישה מאנגליה ואחריה גם וולס . זה בכלל מצב שהגברת ראש הממשלה הייתה צריכה לקחת בחשבון . ואחרון חביב , בחוקה הבריטית יש תקנה או חוק שעל הפרלמנט לאשר בהצבעה כל משאל עם על כל נושא בכדי לאשר או לא לאשר אותו ,במקרה הזה אם הפרלמנט יצביע נגד כפי שצפוי אין ברקזיט בצורה החוקית ביותר . כדי להמחיש את הדילמות המסובכות של הנושא מספיק לזכור ששלושת המנהיגים שהובילו את תנועת ההתנתקות בתעמולה אגרסיבית וסוערת , סירבו לקבל על עצמם אחריות לתוצאות המאבק שלהם ולהכנס לנעלי ראש הממשלה הם פשוט נעלמו וברחו מהשטח . מכל האמור לעיל בהחלט היה מקום להביא את הענין בפני הפרלמנט . הגברת מיי כמו קודמה קמרון משחקים את הפייר פליי האנגלי עד הסוף בלי להתחשב בתוצאות שירעו ללא ספק לבריטניה כפי שקורה כבר עכשיו ! 
Umbrella | 27.08.16
4.
יש הרושם שאתה לא כל כך מעורה במה
יש הרושם שאתה לא כל כך מעורה במה שקורה בבריטניה ולכן המקנות שרשמת. כרגע תרזה מיי גרפה אהדה רבה מאחר ולמרות שלא תמכה ההרקזיט, היא הודיעה שמהרגע שהנושא הובא להחלטת הציבור, לא ניתן להחזיר אותו להחלטת פרלמנט. חוקית אמנם זה אפשרי, אך לוגית, משעל העם מייצג יותר את רצון הציבור. העמדה הזו מקובלת על רוב מוחלט של הציבור, תומכי ומתנגדי הברקזיט. בנוסף, ההחלטה להודיע על עזיבה לאחר קביעת אסטרטגיה, גם אהודה על הציבור שלא מעריך כל כך שליפות מהמותן. (לדוגמא, בגרמניה וצרפת צפויות בחירות ואין לבריטניה שום אינטרס להפוך את הברקזיט לנושא בבחירות במדינות אחרות. בהקשר ל״התדרדרות הכלכלית״ למעשה המצב הרבה יותר טוב מאשר נחזה ויש שיפור כלכלי כרגע (באופן ספיציפי ישנם תחומים שחוו ירידה שהחלה מספר חודשים לפני ההצבעה) ובכל מקרה, בריטניה עדיין בעלת הצמיחה הגדולה באיחוד. ולבסוף, נראה שלפחות כרגע, תרזה בלמה את הנטייה של המפלגה הסקוטית העצמאית לחפש עצמאות. בסך הכל הצליחה לא רע בתקופה קצרה וסוערת. במקביל יש סימנים שהאיוחד נע בדיוק לכיוון שהוצהר שלא יהיה (צבא, הגירה, התדרדרות כלכלית).
Popcorn | 27.08.16
1.
קמרון קודמה של תרזה מיי היה פוליטיקאי חכם
קמרון קודמה של תרזה מיי היה פוליטיקאי חכם עד להחלטה שלו על משאל הברקזיט שעלתה לו במשרתו ולבריטניה בהדרדרות כלכלית שהחלה . תרזה מיי ממשיכה באווילות אנגלית טיפוסית (זוכרים את צ'מברלין ?) ולמרות שהיה באפשרותה לגמוז את הברקזיט באופן דמוקרטי בפרלמנט היא החליטה להמשיך עם זה כמו דון קישוט . לאחר שכל העולם בלע את צפרדע הברקזיט כאלו לא בא אל קירבו , נותרה במערכה במרכאות רק בריטניה שגם רבים ממצדדי הברקזיט שבה חזרו בהם לאחר שהבינו שהחסרונות עולים על היתרונות ולכן הם רוצים עכשיו להמשיך באירופה . הקרקור החדש והלא מובן הזה של תרזה מיי הטרייה , שייך כנראה לתחום הפסיכולוגי של התרנגולות שחייבות לשמוע את קירקוריהן לפני שיטילו ביצים . שיבושם לאנגלים !
Umbrella | 27.08.16
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת