אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ד"ר גיל בפמן בועט במוסכמות: "הממשלה מפחיתה את החוב שלה על חשבון הציבור"

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
הכותב הוא או קוסם או לא כלכלן
היום החזר החוב קרן + ריבית עומד על 30 אחוז מהכנסות המיסים. אתה מבין - 30 אחוז !!!!! צמצום החוב היום, יאפשר השקעה של הכספים שנחסכו בכל אותם דברים שהזכרת. הגדלת החוב זה קסמים, מראות, ומסך עשן. זה לחיות היום, כדי שהילדים והנכדים שלנו ייצטרכו לשלם את החשבון, בריבית דריבית. ובקשר ל"הר המט"ח" - זה מצב זמני. הוא התחיל כשארה"ב החליטה לעבור לריבית אפס, וייסתיים כשהריבית בארה"ב תחזור לטווח של 2-3 אחוז. ואז - יהיה לבנק ישראל רזרבות כדי למתן את הפיחות האכזרי שיהיה לשקל. הפיחות לא יימנע, אבל עקומת הפיחות תהייה פחות תלותה. (ואז גם יראו שלבנק ישראל יש פתאום רווח של מיליארדי שקלים)
המגיב | 24.05.17
5.
הקטנת החוב היא הדבר הכי טוב...
...שהממשלה הזאת עשתה. כן, יש כאן בועת נדל"ן, וכן, זה הולך להיגמר רע. אבל בניגוד לממשלות ארה"ב ואירופה שלא מפסיקות לבזבז, אם יש להן כסף ואם אין, הממשלה שלנו לפחות ניצלה את ימי הבועה על מנת להפחית את החוב. כך אם ניקלע למיתון והכנסות המדינה ממסים יתמוטטו לפתע, הדבר לא יביא את מדינת ישראל לחדלות פירעון כמו יוון.
אורן | 23.05.17
4.
לאליהו
שימוש ביתרות המטח לשמושים תקציבים אסור כפי שכתוב (קניות מטח ע"י בנק ישראל לא נחשבות הזרמת כלומר הדפסה של מטבע מקומי שהוא תהליך אינפלציוני בפני עצמו)כלומר שימוש ביתרות לא רלונטי להצעתך.באיחוד האירופי עושים מאמצי על להקטין את הגרעון באופן מעשי לעומת ארה"ב שרק מדברים על זה שעור ראשון במבוא לכלכלה נאמר שאין ארוחות חינם ושום "הנדסאות פיננסית" לא תפתור בעיות ראליות אלא לזמן קצר .החוב הציבורי של ישראל גדל משנה לשנה יחסית לתוצר אומנם יורד בקצב מתון או מואץ (תלוי במדיניות הממשלה)כל קובעי ה=rating למיניהם טוענים שהחוב הציבורי בישראל עדין גבוה (לאור מצבה הגיאו פוליטי שלנו שבכל יום אנו יכולים לעמוד במצב של הצורך בהגדלת הגרעון )ואתה מדבר על לקיחת הלואות בתנאים נוחים(כלומר ריבית נמוכה)תוך שמירת יחס חוב תלג הנוכחי
שמעון | 23.05.17
2.
לשמעון: אף אדם שפוי לא מציע להגדיל את החוב
מדיניות ששברה את כלכלות המערב, שצברו בעשור חוב שיקח 50 שנה להוריד. אבל הקטנת החוב לצד הגדלת היתרון - הביאה למצב שבו יתרות המטבע (שנועדו למנוע זעזועי מטבע) עומדים על מעל 50% מהחוב, וזה לא סביר בכלל - כי הריבית שמקבלים עליהם נמוכה מהריבית שהמדינה משלמת. לכן המדינה צריכה להעביר את רוב יתרות המטבע - למסלולים רווחיים יותר, בדיוק כפי שעשו מדינות אחרות בעלות יתרות מטבע גבוהות. לגבי המשך הקטנת החוב - יש לזכור שהמהלך מוגבל בהיקפו. חצי מהחוב שנותר הוא חוב בתנאים מועדפים לפנסיות ולביטוח הלאומי - כדי שהפנסיות יאוזנו עם מרכיב סולידי, ושישית בחוב חיצוני - כדי לשמר יכולת לגייס חוב בשווקים בינלאומיים, כך שמקסימום פוטנציאל ההפחתה של החוב - הוא ל40% מהתוצר, וגם זה - על חשבון המרכיב הסולידי בפנסיות - שיעבור לאג"חים אחרים. בהתחשב בכך שהחוב יורד בקצב ממוצע של 2% בשנה - פוטנציאל זה ימוצה תוך עשור, ולכן יש לשקול - לעבור לירידה מתונה יותר של 1% בשנה, וכך למנוע עליית סיכון מהירה יחסית בפנסיות.
אליהו, חיפה | 23.05.17
1.
הצחקת אותי
כלכלן נכבד שאלה לי אליך מי מממן את הממשלה לא כל אזרחי הארץ?אה כן וממשלות ארה"ב וגרמניה . ככל שהחוב קטן כך גם החזרי הריבית עבור החוב כך שלממשלה נותר יותר כסף להשקיע באזרחיה(תשתיות חינוך בריאות וכו)זכורים לי היטב ימי ארידור העליזים בהם לא נעשה חשבון ליחס חוב]תל"ג ויכול להיות ואם תרצה תזכר איך זה נגמר להזכירך בפשיטת רגל ויד ("סיוע דחוף ומיוחד ממשלת ארה"ב)אני מבין שדברים שוליים כמו גאוה ועמוד שדרה לאומיים לא מדאיגים אותך במיוחד?
שמעון | 23.05.17
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת