אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

איחרתם לפגישה? לא כדאי לכם להתנצל

48 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

48.
זה לא מה שאומרים, זו הצורה שבה אומרים את זה.
אם הסגנון האישי שלך הוא להתנצל בהכנעה, שינוי טרמינולוגיה לא ישפר את המצב. אם אתה אומר "סליחה שאיחרתי, בואו נתחיל" בענייניות ואסרטיביות, אף אחד לא יחשוב שזו חולשה. לא להתנצל כשאתה מאחר לפגישה זו גסות רוח וחוסר כבוד לזמן של אחרים. זמן של אחרים בעבודה זה זמן של החברה, ולכן אם מאחרים בהחלט רצוי להכיר בכך. אם יש סיבה מוצדקת (נתקעתי בשיחה עם המנכ"ל) אפשר לציין אותה בקצרה. אם הסיבה לא קשורה לעבודה (התעכבתי אצל הוטרינר עם הכלב) רק להתנצל שאיחרת ולגשת מייד לעניינים.
מנהלת | 14.09.17
46.
31 קלע בול - אין פה שום חוסר נימוס
הכוונה היא להכיר באחריות, אבל לא בדרך שבה הצד השני יפרש את זה כחולשה, אלא דווקא כחוזק. אני עובדת בעבודה אינטנסיבית מאוד, ועומס המטלות שעל כתפי לא תואם את היקף המשרה או את העובדה שאני, ובכן, אדם אחד. במקום עבודה קודם אחד המנהלים היה מתקשר אלי כל שעתיים לבדוק מה הספקתי. באחד מן הימים החלטתי פשוט להתנצל שלא סיימתי, ולהעביר את הכדור אליו. בפעם הראשונה הוא בלע את התשובה, בפעם השניה הוא כעס וניתק, ובפעם השלישית נבח עלי שהסליחה שלי לא מעניינת אותו, ושאתחיל לעבוד. התשובה המוצעת פה פשוטה וחכמה - "אני יודעת שאתה ממתין ל-X, אני רוצה להוציא את זה בהקדם ולכן מסיימת מטלה ש(הבוס הבכיר ממך) הטיל עלי ומתפנה לכך". אני מציבה את עצמי במצב שמצד אחד מודע למטלות ולעיכוב ש"גרמתי", אך מצד שני מביט קדימה ומראה כיצד הוא מתכנן להביא את התוצר - ולא כעובדת חלשה שלא מצליחה להתמודד עם העומס.
דווקא רעיון נפלא | 13.09.17
44.
מכיר אחד כזה שמתנהג ממש ככה וכולם רק מרכלים מאחורי גבו על כמה הוא אדם נוראי
מאחר ולא מתנצל ואפילו להפך מנסה לגרום לך להרגיש רע שאתה כועס עליו. אבל בסופו של דבר כולם מדברים מאחורי הגב שלו על כמה הוא נוראי. המניפולציות לא עובדות על אף אחד בטווח הארוך אולי יכול להצליח למישהו פעם אחת לכל אדם חדש.
בן אדם | 12.09.17
39.
איך לנצח על ידי מניפולציות. זו הכותרת
אי בקשת סליחה מראה על כוחניות ועוות המציאות. דרך מניפולציה רגשית אתה בעצם אומר: אני בשליטה, אם אחרתי? אז מה? הזמן שלכם לא מעניין אותיי. כי הכל סובב רק סביבי. זו דרך בזוייה להתנהלות בחברה. זה ממש מזכיר לי איש ציבור ידוע וכוחני שמשתמש בשיטות מניפולטיביות שכאלה על הציבור וממשיך לסובב את כולם סביב האצבע הקטנה שלו.
רות | 12.09.17
35.
שיעור חשוב
אכן..כתבה טובה..אמרתי לחבר טוב שהוא יכול לקחת מהחצר שלי ציוד שאני לא צריך יותר..אחרי שלושה ימים שהוא לא בא לקחת..מצאתי כבר פרויקט לציוד הזה..אז לא אמרתי שאני מצטער או מתנצל..פשוט אמרתי לו שמצאתי צורך בציוד הזה ושאני מתכוון שהשתמש בהם..קיבל את זה בשלווה..טוב שלא התפתלתי..זה היה רק גורע מהבשורה
צביקה  | 12.09.17
32.
איזה קשקוש. מינימום נימוס הוא דבר אלמנטרי גם בעבודה.
עוד מעט תגידו שגם אם תקעתי נאד (סליחה) באמצע ישיבה עם המנכ"ל אני לא צריך לבקש סליחה כי הרי גזים זה דבר טבעי ולמה עלי להתנצל על כך שאשתי הכינה אתמול פסוליה לארוחת הערב... בקיצור - תפסיקו לבלבל במוח על שטויות חסרות משמעות.
ליאור | 11.09.17
31.
!כתבה מבריקה
ומי שלא מבין את זה, לא מבין איך העולם עובד ואיך אנשים עובדים. אפשר להיות גם מנומס וגם להפגין בטחון עצמי. זה אפקטיבי מאוד, והאנשים האלה מגיעים הכי רחוק. ואגב מי שסביבם מעריך ואוהב אותם ואפילו לא יודע להסביר למה.. כתבה מרתקת שעשתה לי המון סדר בראש, כי אני בדיוק מאלה שאומרים סליחה על הזמן. המון תודה על הכתבה הזו.
אייל | 11.09.17
26.
מנטליות ישראלית טיפוסית
במנטליות הישראלית, להתנצל מעיד על חולשה, לפיכך צריך להיות קשוח ולעולם לא להתנצל. חוסר נימוס, חוסר תרבות, חוסר יושר, חוסר דרך ארץ, תחמנות, והתבהמות כללית - אלו הערכים עליהם גדלים ילדינו במדינת הערסים ישראל. הרצל, ז׳בוטינסקי ובן-גוריון מתהפכים בקברם!
יוסי | 12.09.17
25.
אני מצטער, אבל אני מבקש לא להתנצל!
אין צורך להתנצל. אין לזה שום אפקט חיובי, והתנצלות היא לא נימוס או "כבוד", במיוחד לא בעולם העבודה. הדרך הנכונה היא להעביר את המסר שאתה מודע לבעיה שנוצרה או שיצרת, אולי עם תוספת של מה ניתן לעשות כדי לתקן אותה, וזהו. עובד הרבה יותר טוב. אנשים מעריכים הרבה יותר את הנכונות העתידית שלך, מאשר את ההתייחסות שלך לעבר. ואני לא מתכוון למצבים בהם צריך להתנצל על רצח עם. למשל: איחרת ב20 דקות לפגישה חשובה? "התעכבתי יותר מדי זמן, יש לנו הרבה על מה לדבר" הצהרה נוכחית + כוונה עתידית. בום. זה נשמע קצת יותר טוב מ: "אני מצטער על האיחור, היה פקק מטורף בכביש הבקעה, לא חשבתי שיקח כ"כ הרבה זמן להגיע ל.." 1. כשאתה מצטער, אתה בכלל מעלה את הנושא בעצמך. 2. עכשיו יש מישהו בחדר שצריך "לסלוח לך", רק כי אתה התנצלת מיוזמתך. 3. תירוצים, הגזמות, תיאורים רגשיים.. לא רלוונטי.
אני  | 12.09.17
21.
חבר'ה, יש משהו בדבריו של הכותב! תקשיבו -
התנצלות הרבה פעמים גורמת לצד השני להיות תוקפני, גם אם הוא ממש לא כזה. גם באופן חייתי לגמרי - אם תסתכלו על מפגש בין שני כלבים, אם כלב אחד בא "שפוף", השני מיד נהיה יותר תקיף. וככה זה גם אצל בני אדם. כלומר, החושים שלנו אומרים שאם מישהו מתנצל, סימן שהוא לא בסדר. ואנחנו נהיים תוקפניים יותר. כך שבאמת רצוי, לפחות ברוב הפעמים, לא להתנצל. הבעיה היחידה בכתבה - שהיא לא מציעה מספיק חלופות ולא מספיק מסבירה מה כן לעשות.
מישי | 11.09.17
12.
ייעוץ פסיכולוגי בשקל וחצי - יועצים חסרי תרבות
יש להבהיר - מי שיתנהג כפי שהיועץ ממליץ - יבולע לו. במדינות כמו ארה"ב, גרמניה, יפאן - הנימוס והזהירות בכבוד השותף, חשובים יותר מהכל. במדינות כאלה, המילה "סליחה" מקדימה חצי מהמשפטים, אפילו בספק לפגיעה בכבוד השותף. אני מתנצל אם פגעתי במישהו.
אמיר | 11.09.17
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת