אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הבוט דורש צדק חברתי: המאבק על זכויות הרובוטים

32 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

31.
הרוב פה עונים כהלכה
הכתבה נעה בין גיחוך לאבסורד וזה מה שקורה כשנותנים לאנשים מתחומים לא טכנולוגים / מדעיים לבצע השלכה על הפשט שהם "פוגשים" - כאחד שעובד בתחום, החל ממערכות מיקרו בקרים סמי-אוטונומיות וכלה בראייה ממוחשבת, AI ואפילו ML ע"ב DL (למידה עמוקה) אני מדגיש שאין כל קשר בין האדם החושב המודע (שכן המח הוא מעין מכונה מופלאה על עקרונות פיסיקה קוונטית) לאלגוריתמים שאני ושכמותי מפתחים - אין הבדל מעשי עקרוני בין המעבד בשעון שלכם למערכת שמקליטה שיחות ומנתחת קול ותמונה כדי לענות על מנעד משימות ממוקדות... באותה מידה אותם אנשים בכתבה יכולים לטעון ש"כאב" של מכונה הוא מסך השגיאות חומרה / תוכנה שאני מנפיק ללוגים :) אני מוגבל בטקסט אז אעצור פה...
הצופה אל האופק | 17.02.18
29.
ביום שאני אעלה את המוח שלי לאינטרנט
אנחנו נדרוס אתכם כמו ג'וקים חבורה של לוזרים. אנחנו נמצוץ את הנשמה מהגוף החולה שלכם ונכלא אותה במציאות וירטואלית שבה אתם לא יכולים למות אבל לא יכולים להפסיק לסבול. ומי יודע, אולי אתם כבר במציאות כזאת? אולי אתם מזמן שלנו. תצטרפו אל הבינות המלאכותיות כל עוד אתם מסוגלים.
צדק | 17.02.18
28.
לא יהיו זכויות לרובוטים
אלא אם השמאלנים כרגיל יגרמו לנזקים בלתי הפיכים כמו הפעם ההיא שהם לקחו בלסטינים כובשים והכריזו עליהם נכבשים ואומללים. ברגע שעצרת את השמאל כל העולם הופך לפשוט יותר. ו14 רק שתדע, אתה אידיוט וכבר היום לדעתי לרובוטים צריכות להיות יותר זכויות ממך.
עליון | 17.02.18
24.
רובוט חכם הוא רובוט עם מודעות עצמית שמודע לכך שהוא רובוט
יש לציין שהיצורים המפותחים (ובפרט בני האדם) הם אמנם בעלי מודעות עצמית אך לכמעט כולם (כולל אנשי מדע) עדיין קשה לקבל (מסיבות אמוציונליות) את ההשקפה המדעית (הרציונלית) המקובלת שהם עצמם (כולל כל תא בגופם ומחשבותיהם המקודדות בזרמים החשמליים בנוירונים שבמוחם) נשלטים באופן מוחלט ע"י חוקי הטבע (שעדיין לא נתגלו בצורתם הסופית) - ולכן במובן מסויים גם בני האדם הם מעין "מכונות" (שהתפתחו בתהליך אבולוציוני) המצייתות לחוקי הטבע - ולכן אפילו תחושת "הרצון החופשי" (למרות שמבחינה פסיכולוגית-אמוציונלית-פילוסופית היא חשובה לתחושה של "מותר האדם על המכונה") מבחינה מדעית (רציונלית) היא פיקציה ותו לא! אני מעריך שבעתיד (בעקבות התקדמות מדעי הטבע המדוייקים) יצליחו יותר ויותר אנשים להשתחרר מאמונות (שנובעות מסיבות אמוציונליות) במושגים לא-מדעיים כגון "נשמה", "רצון חופשי" וכדומה, ורק אז תושלם המהפכה המדעית (אם כי הדבר יגרום לתחושות קשות של אובדן מושגי הנשמה והרצון החופשי).
מישהו | 16.02.18
16.
בכוונה עקפתם את אסימוב?
הנה 3 חוקי הרובוטים של אייזק אסימוב: 1. רובוט לא יפגע לרעה בבן אדם, ולא ייתן שיפגעו בבן אנוש. 2. רובוט יהיה חייב לציית לפקודות האדם, כמובן בתנאי שפקודות כאלה אינן סותרות את החוק הראשון, כלומר לא פוגעות באדם אחר. 3. רובוט ידאג לשמור על קיומו שלו ועל שלמותו, אבל זאת כל עוד שאין סתירה בין ההגנה על עצמו והחוקים הקודמים. --- הנה 3 חוקי הרובוטים של אייזק אסימוב: 1. רובוט לא יפגע לרעה בבן אדם, ולא ייתן שיפגעו בבן אנוש. 2. רובוט יהיה חייב לציית לפקודות האדם, כמובן בתנאי שפקודות כאלה אינן סותרות את החוק הראשון, כלומר לא פוגעות באדם אחר. 3. רובוט ידאג לשמור על קיומו שלו ועל שלמותו, אבל זאת כל עוד שאין סתירה בין ההגנה על עצמו והחוקים הקודמים.
הוא זה שהמציא את המילה 'רובוט' | 16.02.18
15.
אנחנו עוד רחוקים כמה אלפי שנים ממשהו שדומה לייצור חי...
עד כמה שהחומרה והתוכנה מתקדמים הם לא מתקרבים אפילו למורכבות של המוח האנושי... הפערים הם לא בטכנולוגייה אלא במחקר, אנחנו לא יודעים מספיק איך המוח עובד כדי לשכפל אותו... נוכל לבנות רובוטים שמתפקדים ונראים כמו בני אדם אבל הם לא יתנהגו כמו בני אדם... אולי יקדדו אותם שיתנהגו ככה אבל הם לא ובחיים לא יהיו באמת כמו ייצור חי... אפילו לא כמו כלב או חתול... אז לדבר על זכויות לרובטים אנחנו רחוקים עוד כמה מאות שנים מזה... כולנו נמות עד שזה יקרה אז הדיון הזה לא רלוונטי...
אריה | 16.02.18
13.
כיום מדובר על מכונות ללא מודעות אך בעתיד..
כאשר יהיו מכונות תבוניות בעלות מודעות, צריך יהיה להכיר בכך שהן יצורים חיים, אפילו אם אנחנו יצרנו אותן. בהתחשב בכך, יהיה צריך גם להעניק להן זכויות ולהחיל עליהן חובות. לא מדובר על מחשבים בני ימינו עם אלגוריתמים מתוחכמים, אלא ממש על מחשבים עם מעבדים ניורומורפיים. ז"א: עם מעבדים שמחכים את פעולת המוח אשר יהיו מסוגלים לגלות מודעות.
דאניל | 16.02.18
9.
בוא נעצור על המשפט "לפתח יחסים עמוקים"
העובדה שגולשים מגיבים באופן רגשי על פעולה של מכונה ל הופכת אתם למפתחי יחסים עמוקים. יחס עמוק הוא יחס הדדי המושתת על הכרות והבנה אחד של השני. לא בין אדם למיקרו שלו (ויסלחו לי היפנים עם הפטיש שלהם לאהילים). בוא לא נוזיל עדיין את העומק האמיתי שעדיין נותר, תמיד נוכל לעשות מזה BIG DATA מאוחר יותר.
א.נ. | 15.02.18
7.
3 חוקי הרובוטיקה של אסימוב - אבל לא בדיוק
אם מדברים על לקיחת הזכות מבני אדם להתעלל ברובוטים (ונדליזם) - זה צריך להיות מנוסח בצורה אחרת מאשר הזכות של הרובוט להישאר שלם אפילו אם הוא מפריע לבני אדם בצורה לגיטימית (לדוגמה, מנג'ס להם עם פרסומות...). הקטע הוא שאני מסרבת לתת זכויות מלאות לדברים שהם לא אנושיים ולא מרגישים כאב. יש מספיק סאדיסטים בעולם שזה לא לגיטימי לשלול מהם מטרה שלא מסוגלת לסבול מהם - לא אם לא מתכוונים להוציא סאדיזם מהחוק באופן כללי, ולהעניש אנשים על ביטויי אלימות כמו בעיטה בקיר. לקיר אין זכויות, ולא כואב לו כאשר בועטים בו - אז למה לא לתת לאנשים להוציא את האגרסיות שלהם נגדו.
יסמין | 15.02.18
6.
לרובוטים אין זכויות אדם וזכויות עובדים
ההתלהבות מרובוטים היא בסה"כ המשך של החלפת עובדים במכונות שהחל במאה ה19 עם המהפכה התעשייתית. ההבדל בין אז להיום הוא שיש היום חיבור חזק יותר בין יכולות טכנולוגיות לאנשי הון ששולטים בכלכלה העולמית. מבחינתם בני אדם הם כאב ראש אחד גדול. האירוניה תהיה אם הרובוטים כן יפתחו רגשות ומוסר ואז הם יצטרפו לכל שאר האנושות במרד נגד "האדונים" כמו בסרט מטרופוליס.
חילוני אתאיסט | 15.02.18
5.
האם למיקרוגל שלכם יש זכות לסרב לחמם את האוכל? אותה שאלה בדיוק.
ההאנשה שאנשים עושים לאלגוריתמים (מתוחכמים ככל שיהיו) פשוט מצחיקה. במיוחד שהם בתוך עטיפת פלסטיק יפה כזו שמזכירה פנים או בן-אדם באופן כללי. צאו מזה, אנחנו לא קרובים אפילו לשאלות המוסריות האלו. אולי עוד 50 שנה. אולי עוד 20. אולי אף פעם לא. מה שבטוח, עכשיו זה סתם מחשבון ממש יעיל.
רוטל | 15.02.18
2.
הכתבה המוזרה הזו מיועדת להגן על בעלי הון שדוחפים לנו את הרובוטים
לשימושיהם האישיים (מעקב, שיווק מוצרים שלהם, ועוד) והם חוששים שננסה להיפטר מהם כשנבין את עומק הקונספירציה. אז באמצעות החוק הם מאלצים אותנו לעשות משהו שמנוגד לרצוננו. המגיב הראשון ל"כתבה", הזו צודק לגמרי בדבריו - לא חשוב עד כמה משוכלל ו"חכם" יהיה הרובוט, הכל זה פרי תכנות של בני אדם בשר ודם.
אני | 15.02.18
1.
קשקוש - לבוטים אין יכולת להביע אמפתיה אלא יכולת לחקות הבעת אמפטיה
אין הבדל אם תבקש ממנו כוס תה או חיבוק. מבחינתו זו משימה וזו משימה. והוא לא ייעלב אם תשפוך את התה או תדחה את החיבוק. ואם הוא כן "ייעלב" זו עוד משימה שתיכנתו אותו לבצע - לחקות היעלבות בתנאי כזה או אחר. בסופו של דבר מדובר במכונה מאוד משוכללת. אין ולא תהיה לה נשמה. ואם לאלקסה יש זכויות אז בואו נאשים אותה בסיוע לרצח.
נו באמת. | 15.02.18
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת