אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"חברה לא צריכה להיות משפחה": כשמכריחים אתכם לעשות "כיף" בעבודה

77 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

77.
זה הדבר הכי הכרחי בעבודה בלי זה אין מוטיבציה לעבודה.
מי שאומר שלא יש לו כנראה חרדה חברתית. הטבע של האדם זה להיות ביחד ולהכיר כמה שיותר אנשים. מכיר אנשים שהיו לבד כל החיים ואמרו לא סובלים את זה. ברגע שהם הכירו חברים בעבודה פתאום הם השתנו ב 180 מעלות. עוד דבר לסיום בנאדם שכל הזמן מסתכל על הרע ומה שלא טוב החיים שלו יהיו סבל וגם הוא ימשוך אנרגיות שליליות שימשכו דברים רעים. בנאדם שמסתכל על הטוב אוטומטית ירגיש יותר טוב יקום עם חיוך. מחשבות חיוביות מביאות איתן הצלחה בכל תחום בחיים. הורדתי 45 קילו הלכתי להתחרות בפיתוח גוף. הרווחתי 5600 נטו כיום אני מרוויח 15 נטו מנהל מחסן עם קצת אמונה ומחשבות טובות אפשר לעשות הכל בחיים. היה לי ocd, חרדה חברתית, פסיכולוגים, פסיכאטרים, לקחתי כדורים. תחשבו רע יהיה רע. תחשבו טוב יהיה טוב.
ציון | 21.04.23
76.
שני סוגי אירועים\ימי כיף בעבודה
הסוג הראשון והמדובר יותר (וגם המאוס יותר, לדעתי) - יום או יותר שמאורגן ע"י HR. מדובר ב"אנשי" (נשות בד"כ) HR שחייבים להפיק אירוע ויהי מה - אירוע חסר פוגע ישירות בהערכת הביצעים השנתית שלהם. הסוג השני - מאורגן ע"י צוותי העבודה, מקבלים תקציב (לא גדול) לאירוע של יום או חצי יום ברבעון, על חשבון שעות העבודה. הצוות לא חייב לארגן אירוע, המארגנים עושים זאת בהתנדבות, אם אין מספיק אנשים שבא להם, פשוט אין אירוע והתקציב לא מנוצל. הסוג הזה של אירועים\טיולונים הרבה יותר מוצלח בד"כ.
 | 20.10.22
65.
כמה שנאה מיותרת
כמה שנאה מיותרת מהעובדים שכל מה שהם עושים בחיים שלהם זה בעיקר לעבוד בשביל איזה חברה קקהמייקה ושונאים את העבודה שלהם כל כך שהם לא מוכנים לבלות עוד קצת זמן עם אנשים שנמצאים באותו המצב שלהם. מצב של שנאה של העיסוק המרכזי שלהם באותו היום. לכו תמצאו עבודה שאתם ואתן תאהבו לעשות במקום להתמרמר על אירועי כיף שלא כל העובדים זכאים להם בכלל. החברה בהייטק צריכים לקבל ניעור רציני, יותר מדי עם האף למעלה. תכף האופציות שלכם לא יהיו שוות כלום, המשבר הכלכלי הקרוב ידאג לכך.
כמה שנאה מיותרת | 16.10.22
63.
נשמע שאתה מלא בשנאה מיותרת!
"החברה בהייטק צריכים לקבל ניעור רציני, יותר מדי עם האף למעלה." - פשש.. בטח גם לדעתך צריך להעניש אותם על כך שהם משכילים, משקיעים הרבה שעות עבודה, תורמים מהידע והיצירתיות שלהם כדי ליצר הכנסה גבוהה למעסיק ומעל לכל - תורמים לקידום העולם בתחום הטכנולוגי. חלק מ"החברה בהייטק" הם אלו שקידמו את עולם הרפואה מאד בעשור או שניים האחרונים. תרגע עם השנאה המיותרת שלך. רוצה לעבוד בהייטק? לך ללמוד!
הפוסל במומו | 16.10.22
60.
פשוט מאוד: לא באים. אנשים בלי חברים מוזמנים להגיע
לימי סיוט האלה. הטריק הכי ישן בספר של בעלי ההון זה לגרום לעובדים להרגיש כאילו הם חלק שווה מהחברה וכאילו האינטרס שלהם חופף לאינטרס של המעסיק. אל תיפלו בפח, אל תגיעו לימים האלה ובמקום זה תתאגדו כל העובדים ותתחילו לדרוש העלאות שכר בהתאם לאינפלציה ולמשבר הכלכלי שמגיע.
יש פיתרון! | 16.10.22
58.
שום רכילות זולה ושום נעליים. אל תבלבל במוח
אני לא צריך את הנופשונים המזוייפים של מקום העבודה ולא צריך להוקיר להם תודה. לא אוהב שכופים עליי דברים, גם במרומז. זה פשוט לא יילך אף פעם. לא באתי "להתחתן" עם מקום העבודה. אז, אל תטיף פה מוסר לאחרים. רוצה להנות עם הקולגות שלך בנופשונים? זכותך המלאה. תעזוב את האחרים שלא מעוניינים בכך.
שלום, נוף הגליל  | 16.10.22
56.
כלכליסט די תיארו מצב קיים..
כפי שאמרה הבחורה בכתבה, את לא מעוניינת להסתובב עם בגד-ים יום שלם יחד עם אלו שעובדים אתך במשרד ואוכלים אתך יחד למחרת. כמו-כן אתה לא רוצה לישון באותו חדר עם אנשים שהם קולגות לעבודה, אבל ממש לא חברי-נפש או ידידי-אמת שלך. אתם בסך-הכל עובדים יחד (נאמר בכל הכבוד..)
Been there | 16.10.22
52.
מצער מאוד שזאת החוויה שלך המנהל שלך
יש מנהלים ויש מנהלים. מאחל לך שיצא לך למצוא מנהל מוצלח יותר שתאהב לעבוד איתו. לא סתם יש מחקרים שאומרים שעובדים עוזבים מנהל ולא מקום עבודה. ולפעמים גם מנהל טוב הוא פשוט לא ההתאמה המתאימה לאותו תפקיד באותו פרק זמן. אם אתה חושב שהמנהל שלך טפיל אני ממש ממליץ לך לעבור תפקיד או מקום.
יוסי | 16.10.22
48.
יש כמה קריטריונים שמבדילים בין טענה אמיתית להתבכיינות:
1. האם ההשתתפות היא חובה? 2. האם מי שלא משתתף ירגיש יחס שונה מההנהלה או משאבי אנוש? 3. האם האירוע מתקיים על חשבון זמנו הפרטי של העובד? אם התשובה לאפילו אחת מהשאלות האלו חיובית, העובדים צודקים ומי שמארגן צריך לבדוק ולשפר.
איציק | 16.10.22
43.
בחצי מהאירועים לפחות עולה השאלה מה רוצים ממני עכשיו?
מה הפעם? חוף פלמחים עם בירה וקבב בשעה שבע בערב? יש לי כוח לפקקים? להשאיר את אשתי לבד עם לטפל בילדים הקטנים? להגיע הביתה בעשר עם מבט של "היה אה"? אפשר פעם בשנה, אבל רק פעם בשנה, אירוע מושקע עם בן\בת זוג, כזה שיזכרו. חוץ מזה בצוותים קטנים. תנו תקציב קטן והצוות ואני נמצא מקום נחמד להגיע אליו בשעה ארבע - חצי חצי על חשבון עבודה, שמונה-תשע בבית וכולנו מרוצים.
י.ג. | 16.10.22
36.
האירועים האלה מעיקים ומרגישים כמו חתונה.
לא מספיק אני נותן 10 שעות ביום 5 ימים בשבוע לעבודה, אני צריך גם את זמני הפרטי להקצות להם בשביל שירגישו שמגבשים אותי? לא מעניין אותי חדרי בריחה, לא סטנדאפ של קאטורזה ולא מסעדות בתיזינבי. לא רוצה להתלבש, לא רוצה להתחייך ולהצטלם כאילו אני בחתונה. מספיק.
אמיתי | 16.10.22
26.
"חברה לא צריכה להיות משפחה": כשמכריחים אתכם לעשות "כיף"
סוף סוף מישהו אומר את זה נמאס מכל השיט הזה אני רוצה ומעדיף עם ורק עם המשפחה שלי , לא מעוניין בימי כייף " גיבוש " ושפוני של מקום העבודה גם ככה אנחנו שעות שם אז גם כל הדוחק המיותר הזה בבקשה להפסיק את זה תודה לכם חברות יקרות !!!
נועם | 16.10.22
22.
רוב מפתחי התוכנה שאני מכיר
יגיעו ויעשו עצמם נהנים אבל מסיבות פוליטיות בלבד. מעדיפים שקט או כסף. או אירועים קטנים ברמת הצוות, זה גם טוב. אבל זה צריך להיות בתזמון נוח (באמצע יום עבודה למשל). לא על חשבון זמן חופשי של העובד, כי יש לו חיים, וזה הזמן שלו לחיות אותם. לתשומת לב HR.
אורן | 16.10.22
19.
אירועים בים ובבריכה יוצרים הרבה אי נעימויות
מנסיוני כמנהל בהייטק, אירועים שמאלצים עובדים להיראות עם בגדי ים יוצרים המון אי נעימויות. יש מנהלי משאבי אנוש שעבורם הים זה הדבר הכי כיפי ומגניב, בעוד שרבים מהעובדים מרגישים חוסר נוחות לראות ולהיראות בבגדי ים מול קולגות.
אורן | 16.10.22
18.
טשטוש גבול חיי העבודה וחיי המשפחה, נוצר בחברות ההייטק בראשית
ימי בועת ההייטק, לפני כעשרים וחמש שנים. הדרכים המתקתקות והמתוחכמות לשעבוד העובדים, היו מגוונות: פיצה בשעה 19:00, חדרי סנוקר, "טיולים", סרט, ג'אג'טים והפתעות (שוקולדים, מתנות, שדרוג הרכב)- וחלקן אף הקימו גני ילדים במתחמי הבניינים של מקום העבודה. העיקר שישארו בעבודה, שיתנו את מלוא זמנם וחייהם להוד מעלתה החברה הטכנולוגית.
עמנואל | 16.10.22
15.
חוסר הקשבה - שיח חרשים בין החלק הראשון והשני של המאמר
בחלק הראשון אומרים לכם מפורשות: אנחנו לא אוהבים ימי-גיבוש וטיולים. לא בגלל שבחירת האירוע לא מתאימה, אלא כי אנחנו לא רואים מקום עבודה בצורה כזאת. בחלק השני: הנה אירועים וטיולים שתאהבו. זה נשות HR שמתעקשות להצדיק את קיומן (המיותר).
 | 16.10.22
14.
"יום כיף" לא כיף לרוב העובדים
א. זהו שקר ארגוני מוסכם, שכל מטרתו לפרנס מנהלות רווחה, ולאפשר למנהלות משאבי אנוש [שאין להן השפעה אמיתית, והן חלק מן הפוליטיקה הארגונית בעצמן] להראות ולהרגיש ש"עושים משהו" ב. יום כיף הוא הדרך הכי לא יעילה להשגת "גיבוש", אבל הכי קלה - כי הרי מי רוצה להתמודד עם התרבות הארגונית והפוליטיקה הארגונית וכי שלי ההנהלה, כולל משאבי אנוש? ג. מי בכלל אמר שצריך מי-יודע-מה "גיבוש"?????? ד. אלה תפיסות נשיות שגויות, וזה סימפטום נוסף לפמיניזציה של עולם העבודה כתוצאה מכך שמשאבי-אנוש על טהרת הנשים. [זה ו"סדנת שוקולד"] ה. יש הטייה פוליטית סמויה וגלויה נגד מי שלא שש להשתתף ולכן כולם מזייפים מוטיבציה. היתר פשוט מעדיפים לא לעבוד אלא לשחק. ו. האינוס לככב בתמונות שיפארו לנצח את פרסומי החברה והמדיה החברתית שלה, גם אם אתה שומר על פרטיותך ואפילו לא מעלה תמונות של המשפחה לרשת שלא לדבר על-כך, שתמונתך תיוותר שם שנים לאחר שכבר לא תהיה שם. אורית-קלייר חושפת את השקרים הארגוניים הללו כאן: אם הלינק לא מופיע חפשו בגוגל יום כיף לא כיף אורית-קלייר https://bossproblem.com/%d7%99%d7%95%d7%9d-%d7%9b%d7%99%d7%a3-%d7%90%d7%99%d7%a0%d7%95-%d7%9b%d7%99%d7%a3/
יועצת ארגונית | 16.10.22
10.
כל אחד יכול לקבוע את גבולות הגיזרה שלו. אני באופן אישי נהנה
כל אחד יכול לקבוע את גבולות הגיזרה שלו. אני באופן אישי נהנה מהפעילויות או הטיולים כי לא יוצא לי לחיים הפרטיים לטייל. אז נחמד שבמקום העבודה דואגים להכל . וגם יוצא לי לדבר עם אנשים שאני עובד איתם באווירה נחמדה מי שלא מסתדר לו או לא מעוניין להשאר בפעילות מעבר לשעות העבודה- זה לגיטימי ביותר. יכול לומר שהוא צריך ולצאת מוקדם.
יניב | 16.10.22
9.
סוף סוף מישהו כותב על זה. הגיע הזמן.
אני עובד בשביל להביא משכורת הביתה, לא בשביל למצוא חברים חדשים ולבלות איתם. גם ערב "גיבוש" פעם בשנה זה יותר מדי בשבילי. האנשים בחברה לחלוטין לא מעניינים אותי מבחינה אישית, אני עושה את העבודה שלי ומצפה שהם יעשו את שלהם, יש לי יחסי עבודה מצויינים עם רוב החברה אבל אני לא מעוניין באף אחד מהעובדים כחבר אישי ובטח לא מעוניין לבלות איתם את זמני הפרטי. תנו לעבוד בשקט...
מתוסכל | 16.10.22
5.
יש הרבה טאלנטים אמיתיים שלא מעוניינים בזה, נקודה.
גם רוב טיפוסי האישיות אוהבים דברים כאלה, דווקא טאלנטים מהרמה הגבוהה ביותר לעיתים קרובות הם בעלי מבנה אישיות שלא מתאים לזה. אין מה לנסות "להתאים להם" את האירוע, אירועים כאלה יתפסו אצלם תמיד כעונש וכזרז למצוא בהזדמנות ראשונה מקום אחר שלא מכריח אותם לעשות זאת. רוצים לצ'פר אותם? תנו להם בונוס.
 | 16.10.22
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת