אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

במקום כיפת ברזל: למה שלא ניירט את כטב"מי חיזבאללה בתותחי נ"מ?

36 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

35.
נגד תוקפים מתמרנים דרושים מירטים מתמרנים.
יש לנצל את מחירם הנמוך של מלטים "אזרחיים" בייצור המוני ליצירת מערכות יירוט מתמרנות וזולות כך שכל יירוט יפעיל מספר כלים מיירטים מתמרנים, בהנחנה שדרושה פגיעה של אחד מהם להשצמדת המטרה. "קונץ" צריך להיות ביכולות המכ"מ ובתיחכום מערכת בקרת האש המנחה את המיירטים ליעד. היתרו של מערכות מתמרנות הוא בגמישות הפעולה, ביכולת להנציל מירטים שלא פגעו, טווחי פעולה גמישים ופרופילי טיסה גמישים ויירוט גם ממיקום שנמצא מעל למסלול הטיסה של התוקף. יתרון נוסף הוא לשגר מספרים משתנים של מיירטים מול כל טרה תוקפת והחלפת המטרה תוך כדי טיסה באמצעות אופטימיזציה של סיכויי הפגיעה מול תנאי שטחף מזג אויר ותנאי סביבה. מערכת בקרת האש חייבת להיות חכמה מאוד ומעודכנת ברציפות מהקרקע או מהאויר.
רפי לאופרט | 08.02.24
28.
המערכת כן אפקטיבית
7.5 ק"מ הוא טווח הגובה של כלי הטיס, ולא מרחק של כלי הטיס מהסוללה. זה גובה שהוא מעל ומעבר לרום הטיסה של הרחפנים. במלחמת העולם השנייה לסוללות הנ"מ היה טווח דומה והן יירטו אלפי מטוסים. היעילות המשופרת של סוללות נ"מ אלו נותנת מענה גם לכלי טיס קרובים. הנימוקים בכתבה להימנעות השימוש בהן לא נכונים.
נוי | 26.01.24
21.
אם לא היתה כיפת ברזל, לא היה 7.10, זו האמת, וזו הסיבה שעמיר
כיפת ברזל היתה אופיום להמונים (ציבור והנהגה) וגרמה לנו לחיות באשליה שהטרור הרצחני מעזה הוא רק "מטרד" ולא איום קיומי למדינת ישראל כיפת ברזל חיזקה את החמאס הרבה יותר ממה שהיא חיזקה את ישראל. היא זו שנתנה לחמאס מעל 10 שנים של שקט לבנות את המטרו של עזה ומפעלים תת קרקעיים לייצור אמל"ח. בלי כיפת ברזל, היינו נאלצים ב 2014 לעשות בעזה את מה שאנו עושים היום. לפני 1400 נרצחים ושאר זוועות העולם שהתרחשו בשבת השחורה.
פרץ לא מתראיין | 22.01.24
9.
יש לישראל טכנולוגיה טובה יותר מתותחי נ"מ - Drone Dome
באתר הרשמי של רפא"ל מוצעת למכירה מערכת זריזה, יעילה עשרות מונים מתותח נ"מ שעלול לפגוע באזרחים המוגנים עשרות מונים יותר מאשר הנזק העלול היה להגרם מכתב"מ בודד. פרטים אודות המערכת באתר רפא"ל. https://www.rafael.co.il/worlds/air-missile-defense/c-uas-counter-unmanned-aircraft-systems/
מיקו | 19.01.24
6.
המערכת הזאת ראוותית ולא מעשית
זאת מצגת למשהו שמקווים שבעתיד יהיה ישים. לעתה היא לא ישימה ולא יעילה וצריכה עוד פיתוח אדיר עד שתהפוך לתחליף אמתי. לבינתיים התותחים הכפולים של גרמניה ומדינות אחרות, יכולים בהחלט לתת פיתרון יותר זול למרבית המקרים ומה שחומק מהם, אז שתתביית עליו כיפת ברזל. הלייזר הישראלי בעוצמת 100 קוט"ש והאמריקאי על הספינות בעוצמת 300 קוט"ש ושניהם עוד רחוקים מלהיות יעילים. צריך לדעתי עוצמה של לפחות 600 קוט"ש לשם יהפכו ליעילים. זה מחייב עוד פיתוח רב ועוד לא הגיעה אף מדינה לזה. לכן הפיתרון המוצע של תותחים כפולים, יכול בהחלט לחסוך לא מעט למדינה.
דני | 21.01.24
2.
ועוד קצת מידע ממי שלא בהכרח מעריץ את חיל האוויר
חיל האוויר מניח שתמיד השמיים יהיו שלו, ולכן גם אין בכלל כבר נ"מ בצבא. אבל השאלה האם הקונספציה הזו נכונה. בהנחה שנחיל כטב"מים לתקיפת מטרות איכות הוא דבר שיקרה, בדיוק כמו רקטות , השאלה האם תצליח כיפת ברזל ליירט נחיל של 100 כטב"מים ובאיזו עלות. כמו צה"ל כשהקונספציה הייתה מספר קטן של מחבלים על הגדר והגיעו אלפים, במלחמה אמיתית יהיו אלפי כטב"מים. ואז כיפת ברזל לא תהיה שווה הרבה, אבל כדי להגן על פיקוד צפון, נצטרך תותחים עם כח אש. וסיבה אחרונה חביבה- כסף. טילים יקרים שווים לתעשיות מסוימות הרבה כסף- ומי מגיע לאותן תעשיות? בין הפותרים נכונה תוגרל פנסיה תקציבית
ערן | 19.01.24
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת