אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנכ"ל טאואר: "עד שנת 2011 נשלש את הכנסותינו" צילום: עמית מגל

מנכ"ל טאואר: "עד שנת 2011 נשלש את הכנסותינו"

ראסל אלוונגר, מנכ"ל יצרנית השבבים ממגדל העמק, שהשלימה את רכישת החברה האמריקאית ג'אז, מצפה ברבעון השלישי להכנסות של 58 מיליון דולר. הוא גם מרעיף שבחים על הבנקים, בעקבות הסדר מחיקת החובות, ועל החברה האם - החברה לישראל

22.09.2008, 08:37 | שי אספריל

הנהלת יצרנית השבבים טאואר סמיקונדקטור חגגה אתמול (א') את השלמת רכישת יצרנית השבבים האמריקאית ג'אז טכנולוגיות. ראסל אלוונגר, מנכ"ל החברה, כינס מסיבת עיתונאים מיוחדת שהתקיימה במשרדי החברה שבמגדל העמק. במהלך האירוע הציג אלוונגר את "טאואר החדשה" שלתפיסתו אמורה להשיג בשנת 2011 הכנסות הגבוהות פי שלושה מאלו שרשמה ב-2007.

במילים אחרות, אלוונגר מצפה שרכישת ג'אז, המוסיפה מפעל שבבים שלישי לשניים שמפעילה טאואר בישראל, תאפשר לחברה הממוזגת להגיע ליעד שאפתני של כ־700 מיליון דולר מכירות שנתיות.

אלוונגר גם התייחס לתוצאות הרבעון השלישי שעומד בפני סיום, שבו עדיין לא ייראו פירות המיזוג עם ג'אז. להערכתו, בשל ההאטה העולמית החברה לא תצמח ברבעון זה, ויש לצפות להכנסות דומות לרבעון השני, אשר הסתכמו ב-58 מיליון דולר. לצד זאת, בבית ההשקעות לידר צופים כי החברה תרשום ברבעון השלישי רווח הון חד־פעמי של 100 מיליון דולר, הנובע מהסדר החוב עם הבנקים.

"לא הסברנו מספיק טוב את משמעות עסקת ג'אז"

 

כמו בכל מיזוג, עולה השאלה בדבר צמצום הכפילויות בשתי החברות. אלוונגר הודה כי ישנה כוונה לבצע שינויים במצבת כוח האדם, אולם לא התייחס לשאלה האם הצמצומים יהיו בארצות הברית, או שמא במפעל במגדל העמק, אשר רק בסוף חודש מאי נשלחו מבין כתליו כ־150 עובדים לבתיהם.

אלוונגר. לפעמים צריך לדעת לחיות על הקצה, צילום: עמית מגל אלוונגר. לפעמים צריך לדעת לחיות על הקצה | צילום: עמית מגל אלוונגר. לפעמים צריך לדעת לחיות על הקצה, צילום: עמית מגל

כשנשאל על העברת חלק מכוח האדם לסין, הודיע אלוונגר כי אף על פי שלג'אז אחזקה חלקית במפעל שבבים בסין, אין כרגע במדינה האסייתית מפעל שמסוגל לפתח את הטכנולוגיה שמפתחת טאואר בישראל.

עשיתם כמה מהלכים לשיפור יחס המשקיעים כלפיכם. מחקתם חצי מהחובות לבנקים, ביצעתם תהליכי התייעלות וחתמתם על הסכם מיזוג שלטענתכם משפר את מצבכם עשרות מונים. למרות זאת, המניה צנחה בעשרות אחוזים מתחילת השנה. איך אתה מסביר את זה?

"לא הסברנו מספיק טוב את משמעות העסקה עם ג'אז. זו הסיבה שהמניה נופלת. השוק לא תמיד מגיב במהרה. אנחנו מקווים שהוא יבין את הפוטנציאל שבמיזוג".

עוד לפני שהבנקים מחקו לכם חצי מהחוב, קניתם חברה שתצטרך לשלם עוד שלוש שנים 130 מיליון דולר למחזיקי האג"ח שלה. לא חששתם, עם כל החובות, לקחת עוד מעמסה על הגב?

"זה אכן היה קצת מסוכן, אבל לפעמים, כמו שאומרים באנגלית, 'צריך לחיות על הקצה'".

אלוונגר הדגיש כי המיזוג יוצר חברה המוכרת כיום בכ-440 מיליון דולר בשנה. נוסף על כך, הסינרגיה בפעילות עתידה לחסוך כ-40 מיליון דולר בשנה, בשל חיסכון בהוצאות ומיצוי פוטנציאל הלקוחות. אלוונגר חזר והדגיש כי לשתי החברות מאגר לקוחות שונה, עובדה אשר מגדילה את הערך הנוצר מהעסקה. כמו כן הוסיף כי בעקבות המיזוג יפרוש מנכ"ל ג'אז גילברט פ. אמיליו מתפקידו, אך ימשיך לשמש כיועץ לדירקטוריון טאואר.

הבנקים וחברה לישראל הם שותפים טובים

 

לצד חלוקת השבחים לחברה האמריקאית שנרכשה, חלק אלוונגר גם שבחים לבנקים הישראליים ולחברה־אם של טאואר, חברה לישראל.

"הבנקים בישראל הם שותפים טובים. הם שונים מהבנקים האמריקאיים. הם רוצים לראות את טאואר גדלה, ולכן הם התחשבו בנו", אמר המנכ"ל בקשר להסכם שעליו הגיעה החברה שבניהולו עם בנק הפועלים ובנק לאומי, שבמסגרתו מחק כל בנק כמחצית מהחוב שאותו חבה לו טאואר.

המחיקה, בסכום של 200 מיליון דולר, התבצעה בתמורה לקבלת שטרי הון, במחיר שהיה כפול ממחיר המניה ביום חתימת ההסכם.

כזכור, באותו מעמד קיבלה טאואר 40 מיליון דולר, שהוזרמו לה על ידי משפחת עופר, באמצעות חברת האחזקות שלה חברה לישראל. לצד זאת משפחת עופר ויתרה לטאואר על חוב בהיקף של 50 מיליון דולר בתמורה להגדלת

אחזקותיה בחברה.

"חברה לישראל תמכה בנו. הם (בני משפחת עופר - ש"א) בעלי מניות מדהימים. אני לא מכיר בעלי מניות תומכים מהם", אמר אלוונגר.

תגיות