אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מסתמן: בעלי השליטה בויטה יוותרו על ניהול החברה צילום: שאול גולן

מסתמן: בעלי השליטה בויטה יוותרו על ניהול החברה

על פי כתב הבקשה לתוכנית ההבראה שהוגש הבוקר לביהמ"ש, הבעלים של ויטה פרי גליל מסכימים להעברת הניהול בחברה לבעלות מוחלטת של קרן ייעודית

19.01.2009, 12:03 | גולן חזני

בעלי השליטה בחברת ויטה פרי גליל יאלצו ככל הנראה לוותר על ניהול החברה. כך עולה מהסדר ההבראה שמציעים בעלי השליטה, שנחשף בבקשה שהגישה החברה הבוקר (ב') לבית המשפט המחוזי בחיפה. כמו כן ביקשה החברה לדחות את בקשת הבנקים למינוי כונס נכסים לחברה.

פרשנות מי ייפגע מקריסת ויטה פרי גליל קריסה של חברת שיווק המזון תפגע בעובדים, בעשרות חקלאים - ובציבור כולו, העלול לסבול מעליות מחירים אורנה יפת, 2 תגובותלכתבה המלאה

כפי שפורסם בעבר ב"כלכליסט", תכנית ההבראה של החברה כוללת השקעה של חקלאים מהצפון, המשמשים כספקי החברה, לצד השקעה נוספת של בעלי השליטה עצמם, כנגד ויתור של הבנקים על חלק מהחוב תמורת מניות. החקלאים אמורים להשקיע 20 מיליון שקל ואילו בעלי השליטה, איאן דייויס, אביב אלגור ואברום בורג, לפחות כ-4 מיליון שקל נוספים.

עם זאת, כתב הבקשה שהוגש הבוקר לביהמ"ש המחוזי חושף כי הארגונים החקלאיים העמידו תנאי שבו לא ימשיכו בעלי השליטה הנוכחיים לנהל את החברה, וכי הניהול יועבר לבעלות מלאה ומוחלטת של קרן ייעודית.

הקרן תנוהל על ידי חברת ניהול שתהיה בשליטתו של גורם כלכלי שזהותו תקבע מראש ובהסכמה בין הארגונים לבין הבנקים. הקרן תנהג בחברה כבעלת שליטה, תמנה דירקטורים ותהיה בעלת זכות למכור את המניות.

בעלי השליטה הנוכחיים הסכימו לתנאי זה וזוהי התפתחות משמעותית. החברה לא מפרטת איזה חלק מהחוב יצטרכו הבנקים לוותר תמורת הקצאה של 15% מהמניות.

חובותיה של ויטה לבנקים לאומי ודיסקונט עומדים על 160 מיליון שקל ולספקים אחרים חייבת החברה 100 מיליון שקל נוספים. ויטה, המיוצגת על ידי עו"ד אילן שביט-שטריקס וניצה פוזנר ממשרד חיים צדוק ושות', טענה כי למרות שהכינה תוכנית להסדר נושים, העדיפו הבנקים להתבצר בעמדה השוללת את ההסדר המוצע, מבלי לדון לעומק בדרכים מיטיביות למזער את הנזקים.

תגיות