אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ברגע האחרון: המדינה החליטה להלחם על פרויקט תעש השרון צילום: עמית שעל

ברגע האחרון: המדינה החליטה להלחם על פרויקט תעש השרון

פרקליטות המדינה הגישה ערעור על החלטת המחוזי, המונעת את אישור תוכנית הבנייה במתחם לפני השלמת בחינת היקף הזיהום של הקרקע

08.03.2009, 17:23 | שי פאוזנר
ברגע האחרון עתרה המדינה לבג"ץ נגד ההחלטה לעצור את אישור תוכנית הבנייה הענקית במתחם תעש רמת השרון. תוכנית, שאם תצא לפועל, תכלול את חובה ליזמי נדל"ן אשר יבנו בו, לטהר את הקרקע המזוהמת. אתמול נחשף ב"כלכליסט" כי המדינה מעריכה כי עלות הטיהור תעמוד על כשני מיליארד שקל. במתחם שהיקפו 7,500 דונם, אמורים לקום על פי התוכנית 22,700 יחידות דיור ופארק תעסוקה של 1.3 מיליון מ"ר.

פרקליטות המדינה הגישה היום ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי בתל אביב לבית המשפט העליון, בשם הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה במחוז תל אביב ומינהל מקרקעי ישראל. בתחילת פברואר מנע המחוזי את הפקדת תוכנית המתאר "תעש השרון" עד לביצוע סקרי קרקע מפורטים, לדרישת תושבי האיזור וארגון אדם טבע ודין.

לדברי המדינה, "התוכנית נועדה ליצור פלטפורמה מימונית שתאפשר את פינוי מפעלי תעש המזהמים מהאזור וביצוע טיהור מקיף של הקרקעות". התושבים באיזור מתנגדים לאישור התוכנית ללא ביצוע מוקדם של סקר מקיף לבחינת היקך הזיהום. המדינה טוענת בערעור כי רק הכנת תוכניות מפורטות תפחית בסופו של דבר את הסכנות הבריאותיות והסביבתיות בערים הרצליה, הוד השרון ורמת השרון, ושלשם כך גובש הסכם בין מינהל מקרקעי ישראל, המשרד להגנת הסביבה ומשרד האוצר, לפיו יופקדו בעתיד תוכניות מפורטות על סמך סקרים מפורטים במימון האוצר. "הקרקע לא תשווק לקבלנים בטרם טיהורה במימון ביניים שיעמיד האוצר", הוסבר בערעור.

המדינה מזהירה כי משמעות החלטת המחוזי היא שהאוצר לא יממן סקרי קרקע מפורטים בעלות של עשרות מיליוני שקלים ללא אופק לתוכנית תעש השרון ששיווקה לבניה נועד לממן כאמור את ביצוע סקרי הקרקע. המדינה מזכירה כי כבר ביצעה סקר קרקע ראשוני במתחם (לבחינת זיהום המים. סקר שתוצאותיו לא פורסמו עדיין ־ ש"פ).

ממינהל מקרקעי ישראל, נמסר: "נמשיך לפעול במלוא המרץ למען מטרה לאומית זו. אנו קוראים לארגוני הסביבה לשתף עמנו פעולה על מנת שלא ייסתם הגולל על הסיכוי היחיד לטיהור הקרקע".

מאדם טבע ודין נמסר: "במקום לדאוג למימון סקר מקיף למתחם תעש השרון ולשיקום האזור המזוהם, כמצוות בית המשפט המחוזי, בוחר המזהם — מדינת ישראל - להמשיך ולבזבז את כספי הציבור על עוד הליכים משפטיים".

רוני רום, יו"ר ארגון אחל"ה (עמותת איכות חיים לתושבי רמת השרון), אמר בתגובה: "ערעור המדינה בפני בית המשפט העליון אינו מפתיע, המדינה ממשיכה להתנהל כפי שהתנהל התכנון, באופן בזבזני ולא אחראי. אנו משוכנעים כי בית המשפט העליון ידע לחזק את החלטת בית המשפט המחוזי. זו הדרך הנכונה להגן על הציבור מפני כוחות הנדל"ן ואינטרסים צרים אחרים".

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
במקום שהמדינה תוביל את המהלך של טיהור הקרקע
שזה מה שהיא היתה צריכה לעשות בכל מקרה, גם אם לא היא זו שזיהמה, במקום זה המדינה מתנגדת לדאוג לחיי אזרחיה אחרי שהיא זו שהפרה במשך שנים כל הליך נכון של עבודה ושמירה מינימאלית על איכות הסביבה. מדוע שנצפה למשהו מאלו שבחרנו...?
נעם , הרצליה  |  08.03.09
6.
איך אפשר בכלל לטהר את הקרקע, צריך לחפור לעומקה ולהביא חול חדש
מה לא עושים בשביל לבנות עוד גושי בטון על קרקע מזוהמת שרק תגביר את מקרי הסרטן והמחלות הזיהומיות שגם כך פשו באזור. הזיהום מהקרקע מחלחל גם למי תהום ובטמפטורות מסויימות הקרקע פולטת גזים רעילים למה שמישהו ירצה לקנות דירה חדשה במקום כזה??? מצד שני, הזיכרון האנושי קצר, עד שיסיימו לבנות, אם בכלל יאשרו לבנות, כולם כבר ישכחו מהסיפור או ימותו ממחלות זיהומיות.
כלנית  |  08.03.09
לכל התגובות