אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פרסום ראשון: פיוטרקובסקי מבקש לעכב ביצוע העברת מניות סלקום לעו"ד ארנון צילום: יריב כץ

פרסום ראשון: פיוטרקובסקי מבקש לעכב ביצוע העברת מניות סלקום לעו"ד ארנון

טוען כי הערעור שבכוונתו להגיש לעליון הוא בעל סיכוים טובים: "החלטה הקובעת כי בחלוף 13 שנה ניתן לשלם 2 מיליון דולר כדי לרכוש זכויות השוות היום 37.5 מיליון דולר היא בלתי מתקבלת על הדעת"

10.03.2009, 15:57 | ענת רואה

שלמה פיוטרקובסקי הגיש היום (ג') לבית המשפט המחוזי בתל אביב בקשה דחופה להורות על עיכוב ביצוע פסק הדין שמסר נשיא בית המשפט שפרש בשבוע שעבר, אורי גורן, ואשר חייב את פיוטרקובסקי להעביר לעו"ד יגאל ארנון 1% ממניות סלקום, בשווי 22 מיליון דולר, וכן דיבידנד על המניות שעומד על כ-17.5 מיליון דולר נוספים.

פרשת מניות סלקום מאיפה יביא שלמה פיוטרקובסקי 17 מיליון דולר? פיוטרקובסקי עדיין מחזיק ב־1% ממניות סלקום, ששוות כיום כ־21 מיליון דולר. גם ערך הדיבידנד שקיבל בעבור מניות אלה שווה כ־17.5 מיליון דולר. מעבר לכך חשבון הבנק של מי שהוגדר בעבר כשכיר העשיר בישראל אינו דליל במזומנים שי אספריל ורונית גודמן, 2 תגובותלכתבה המלאה

לטענת פיוטרקובסקי, הערעור שבכוונתו להגיש לבית המשפט העליון על פסק הדין של גורן הוא פשוט ביותר ובעל סיכויים גבוהים, משום שהטעות העיקרית והמהותית של בית המשפט היא בחלק האופרטיבי של פסק הדין, בכך שלא דחה את התביעה נוכח הממצאים שנקבעו בפסק הדין עצמו.

לפי הנטען בבקשה, פסק הדין קובע כי התחייבות פיוטרקובסקי למכירה והעברת המניות כפופה לתנאים מתלים, אשר לפי פסק הדין לא התקיימו וביניהם קבלת הסכמה מראש ובכתב של בעלי המניות, שהיתה צריכה להתקבל כבר לפני 13 שנה, ובלעדיה, נטען, פוקעת כל התחייבות להעברת המניות.

פיוטרקובסקי, המיוצג ע"י עורכי הדין חגי שלו ואיזי הולדשטיין, טוען כי פסק הדין של גורן לוקה בטעות מהותית על פניה, וזאת כאשר הוא קובע כי בכפוף לתנאים המתלים ניתן לשלם בכל מועד בעתיד את התמורה, כאשר כל 1% נרכש בשעתו ב-2 מיליון דולר.

"החלטה הקובעת שניתן בחלוף 13 שנים לשלם 2 מיליון דולר כדי לרכוש זכויות השוות כיום 37.5 מיליון דולר היא שגויה ובלתי מתקבלת על הדעת", נטען. "זאת, הן נוכח לשון ההתחייבות והן משהיא חותרת תחת כל היגיון עסקי. הדבר דומה לתשלום כספי הימור רק בעקבות ומכספי הזכיה".

לטענת פיוטרקובסקי, פסק הדין יוצר לארנון אופציה אבסורדית ובלתי אפשרית, וכי ביצוע פסק הדין עלול לגרום לפיוטרקובסקי ולזכויות הקניין שלו, ללא כל הצדקה, נזק כבד ובלתי הפיך. לכן, טוען פיוטרקובסקי כי הוא מסכים ש-1% ממניות סלקום והזכויות הנלוות ישמשו להבטחת תוצאות ההכרעה בערעור, במסגרת עיקול או חשבון נאמנות, אך זאת מבלי שהמניות יועברו בפועל לארנון.

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
טענות הזויות - שהנ"ל ישנן בשנית את הוראות חוק הנאמנות
סיכויי הערעור קלושים לאחר שהתברר כי פיוטרקובסקי חתם על מסמך הנאמנות. בייחוד שבתחילה הכחיש חתימתו ואח"כ חזר בו. היינו נמצא שאינו "מדייק בדבריו". אין קשר למחיר - נאמן מחוייב לשמור על נכסי הנהנה לאורך שנים. עוד נקבע בפסק הדין כי לאורך שנים קיבל מארנון כספים בגין תשלומי ריבית בגין ההלוואה שניטלה מספרא. אם לא היית נאמן מדוע לקחת הכסף ?
דני  |  10.03.09
לכל התגובות