אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הדולר ממשיך להיחלש: ירד ב-0.24% ונקבע על 4.165 שקלים צילום: בלומברג

הדולר ממשיך להיחלש: ירד ב-0.24% ונקבע על 4.165 שקלים

היורו לעומת זאת עלה ב-0.525% ושערו היציג נקבע על 5.6111 שקלים. השקל התחזק השבוע אל מול הדולר, בדומה למגמה דומה של מטבעות אחרים בעולם. להערכת כלכלני לאומי והפועלים, המטבע המקומי ימשיך להיסחר במגמה מעורבת בתקופה הקרובה, כאשר המשך חוסר הוודאות תומך בהתחזקותו של המטבע האמריקאי

03.04.2009, 12:42 | רונית גודמן

הדולר  נחלש היום ב-0.24% ושערו היציג נקבע על 4.165 שקלים. היורו לעומת זאת עלה ב-0.525% ושערו היציג נקבע על 5.6111 שקלים. אתמול ירד הדולר ב-0.808% ושערו היציג נקבע על 4.1750 שקלים. היורו ירד ב-0.086% ושערו היציג נקבע על 5.5818 שקלים. 

השבוע התחזק השקל אל מול הדולר, במקביל למגמת המסחר של האחרון מול היורו בשוק המט"ח הבינלאומי, זאת, בזמן שבשווקים המתינו למפגש ה-G20, כדי לראות האם מנהיגי העולם יצטרפו לתוכניות הסיוע של אובמה. בעקבות החלטת הבנק המרכזי של אירופה להפחית את הריבית של היורו בשיעור של 0.25%, לרמת שפל של 1.25%, התחזק לקראת סוף השבוע היורו מול הדולר.

הליש"ט התחזקה השבוע מול הדולר והיורו, על רקע פרסום שורה של נתונים כלכליים פחות מאכזבים מהצפוי, דוגמת העלייה המפתיעה בהיקף אישורי המשכנתאות בבריטניה.

בחזרה לשקל, זה נחלש במהלך הרבעון הראשון של השנה, בשיעור של למעלה מ-9%, כאשר הוא סובל גם בשל גורמים מקומיים התומכים במגמה זו, שהעיקריים שבהם, הודעת בנק ישראל כי בכוונתו להמשיך ולרכוש דולרים, בהיקף יומי של 100 מיליון דולר, זאת למרות שיתרות המט"ח הגיעו ליעד עליו הצהיר הנגיד בעבר.

כמו כן, סובל השקל מהתכווצות פער הריביות בין השקל והדולר והתגברות החששות להעמקת המיתון בישראל, בעקבות המשבר בעולם.

להערכת כלכלני הפועלים, צפוי השקל להיסחר בתקופה הקרובה במגמה מעורבת, כשבראש ובראשונה הוא יושפע מהתפתחויות במסחר בדולר ובשווקי המניות ברחבי העולם. יחד עם זאת, בין הגורמים התומכים בהיחלשות השקל, ניתן למנות את הקיטון בעודף בחשבון השוטף, הפער המינורי בין הריביות של השקל והדולר ורכישות הדולרים מידי יום על ידי בנק ישראל.

בבנק לאומי מעריכים, כי המשך חוסר הוודאות הכלכלית בעולם וחוסר התיאבון לסיכון הנגזר מכך, ימשיכו לתמוך במטבע האמריקאי.

בפועלים עדיין ממליצים להחזיק מט"ח בשיעור של כ-10%, תוך התמקדות בעיקר בדולר, המהווה מטבע מקלט מרכזי במשבר הגלובלי.

תגיות