אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מספר עורכי הדין בישראל כמעט הוכפל בתוך עשור צילום: אלכס קולומויסקי

מספר עורכי הדין בישראל כמעט הוכפל בתוך עשור

לשכת עורכי הדין מפרסמת נתונים לקראת הכנס השנתי שלה, כדי להמחיש את הצפת המקצוע; כיום יש בישראל עורך דין לכל 183 תושבים

19.05.2009, 19:49 | ענת רואה

ב־1950 היו בישראל רק 812 עורכי דין, כלומר עורך דין אחד לכל 1,687 תושבים. היום, לעומת זאת, עומד מספר עורכי הדין בישראל על 40,469 - אחד לכל 183 תושבים. כך עולה מנתונים שפרסמה לשכת עורכי הדין, לקראת הכנס השנתי שלה שייערך בעוד כשבועיים, כדי להמחיש את הבעייתיות שבהצפת המקצוע.

לשכת עורכי הדין מנסה להילחם בתופעה בשנים האחרונות, ובאחרונה יזמה מהלך להארכת תקופת ההתמחות משנה לשנתיים. עיקר הגידול במספר עורכי הדין חל משנת 2000, אז היו בישראל 23 אלף פרקליטים בלבד. בתשע השנים האחרונות התווספו אליהם עוד 17 אלף עורכי דין - בממוצע 2,000 מוסמכים חדשים בשנה.

כרבע מעורכי הדין בארץ מתגוררים בתל אביב, הזוכה לתואר "בירת עורכי הדין", עם פרקליט אחד לכל 35 תושבים. אחריה ממוקמים רמת גן, עם עורך דין אחד לכל 45 תושבים, גבעתיים (79), הרצליה (80) ורעננה (97). בירושלים ישנו עורך דין אחד לכל 201 תושבים - מעט נמוך מהממוצע הארצי, שעומד על עורך דין לכל 183 תושבים. באילת, שבה ייערך כנס הלשכה, מתגוררים רק 79 עורכי דין ויחס עורכי הדין לתושבים הוא נמוך מאוד (669).

בהתפלגות לפי גיל עולה מהנתונים שפורסמו אתמול כי רוב עורכי הדין (45%) הם בני 31-40. כ־15% הם בני פחות מ־30, כ־20% הם בני 41-50 וכ־20% נוספים בני יותר מ־50. ב־11 השנים האחרונות רוב עורכי הדין החדשים שהוסמכו (55%) הם בוגרי מכללות. 

תגיות

41 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

40.
כמה טמבלים ממכללות מגיבים פה - לא ייאמן
רמת הטיעון הטפשית והזולות כאילו מדובר בשוק- מעציבה. טמבלים, כל זב חוטם יכול ללמוד היום במכללת צ'וקומוקו. תמשיכו לנגב את התחת עם התארי נייר שלכם - ותקבלו כאפה לפנים מהמעסיקים. העיקר שתמשיכו להתגאות שיש לכם אותו מרצה במשפט חוקתי שיש באונ'. וללשכה- הגיע הזמן שתעשו משהו
עוד ועוד ועוד ועוד  |  02.06.09
39.
ל- 38
מתרגלת יקרה, אתחיל מהסוף. אין לי כל ספק שהכללות הורידו את הרמה של המקצוע. אין לי גם ספק בעובדה, שראית במכללות סטודנטים שלעולם לא היו לומדים מאוניברסיטאות. אך היכולת שלך לעשות הכללה, מקוממת, ופשוט מובילה אותי לאחת משתי העובודת הבאות: 1- שאת לא ממש אינטלגנטית כמו שאת מתיימרת להציג עצמך. 2- שאת כנראה סובלת מהעובדה שיש עודף עורכי הדין, ומהעובדה של אחת זוכה להיות עורכת דין בדיוק כמוך ובכך גורמת לך להרגיש אחת מיני רבים. כן. גם אני לצערי למדתי במכללה. אבל אני נמדד לפי יכולות אישיות שלי ולפי רמת המוטיבציה שהתחתה ומנחה אותי. ואלו לא הפריעו לי לעשות עסקים וליצור רמות של קשרים הן בחול והן בארץ שאת כנראה לעולם לא יצרת ולעולם לא תצרי. לא זכור לי שבעסקה הראשונה שסגרתי באירופה, נגש אליי מנכ"ל הבנק ואמר לי, "שמענו שלמדת במכללה, ולצערי לא נוכל לעשות איתך עסקים" אני מוכן להתערב שאת אפילו לא מבינה על מה אני מדבר כי העולם שלך נמדד ב15,000 ש"ח בחודש ופירמה טובה שמישהו אחר הקים, אך את מתפארת בשייכות שלך אליה. לכל בוגרי המכללות. תהיו אתם. תשאפו רחוק וגם תגיעו. אל תתנו לאף עו"ד מתוסכל שלמד באוניברסיטה להגיד לכם אחרת!!!! חלק גדול מההצלחה במקצוע נמדדת בכסף..והסכף לא מבחין בין בוגרי מכללה ובין בוגרי אוני'. ו
עו"ד , תל אביב  |  25.05.09
38.
המכללות ברמה נמוכה יותר מאוניברסיטאות
וכל הכותבים כאן בוגרי המכללות שמתמרמרים וכותבים מגילות כועסות נגד העובדה הזאת, טועים. יותר קל ללמוד משפטים במכללה. נקודה. אין שום סיבה בעולם ללכת ללמוד במכללה אם אתה יכול ללמוד באוניברסיטה. שכר הלימוד הוא בין פי שתיים לפי ארבע. אם הסיבה היא מערכת לימודים יותר נוחה (שלושה ערבים בשבוע?) - הרי, שוב קל יותר ללמוד משפטים במכללה. אם הסיבה היא שזה משתלב עם עבודה- הרי שוב. ההקלה הזאת באה ממקום כלשהו. לא יתכן שאתם עושים את אותו מסלול כמו באוניברסיטה העברית ומשלבים בזה גם תואר נוסף וגם משרה מלאה. ומי שנאחז בבחינות הלשכה- בחינות הלשכה הם שינון של ספרים ותו לא. לא בטוחה שצריך בכלל ללמוד משפטים כדי לעבור ועובדה שעוברים 98% מבוגרי האוניברסיטאות רק מוכיחה את זה. מי שנאחז בהתמחות- העובדה שבבתי משפט בערכאות נמוכות או במשרדי עורכי דין קטנים ולא חשובים לוקחים להתמחות בוגרי מכללות לא מעידה על שום דבר. תרגלתי במכללה. ביום שבו חיברנו מבחן בסדר דין פלילי כשאלון אמריקאי, הבנתי שכל הלימודים שם זה קשקוש אחד גדול. גם במבחן הזה היו המון נכשלים עד כדי שנתנו פקטור גדול. הרמה הכללית יותר נמוכה. נקודה. וזה מציף את השוק כי רוב הלקוחות לא יודעים שיש להם עורך דין לא טוב, או לא מספיק מוכשר. הם לא מבינים מה זה טיפול משפטי איכותי כי רוב האנשים פוחדים מהחוק, לא מתמצאים בו, לא מבינים את הזכויות שלהם. וזו לא בעיה של למצוא עבודה, כי בוגרי אוניברסיטאות מצטיינים תמיד מוצאים עבודה, זה בעיקר בעיה של דימוי המקצוע. אז אל תשלו את עצמך או תאמינו לפרסומות של שערי משפט שמוכרים לימודי משפטים כאילו היו נוזל כלים או מטליות לחות. המכללות הן שורש הבעיה ועד שזה לא יפתר- הבעיה רק תגדל ותגדל.
מיטל - עורכת דין , תל אביב  |  25.05.09
לכל התגובות