אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי  - "פוטנציאל ההכנסות לאורבוטק מ־LG: כ-100 מיליון דולר"

בלעדי - "פוטנציאל ההכנסות לאורבוטק מ־LG: כ-100 מיליון דולר"

כך מעריך האנליסט טל זיו מאוסקר גרוס. LG תשקיע 2.6 מיליארד דולר במפעל טלוויזיות חדש. גם סמסונג מתכננת להקים מפעל טלוויזיות חדש בהשקעה של 3.2 מיליארד דולר

16.07.2009, 07:02 | תומר קורנפלד

חדשות טובות לאורבוטק מגיעות מדרום קוריאה. אתמול דיווחה יצרנית הטלוויזיות LG הקוריאנית כי היא מתכוונת להשקיע 2.6 מיליארד דולר בהכפלת קו הייצור של טלוויזיות שטוחות כדי להיענות לביקוש הגובר לטלוויזיות מסוג LCD. האנליסט זיו טל מאוסקר גרוס מעריך שהמרוויחה העיקרית מההודעה של LG היא אורבוטק, וכי פוטנציאל ההכנסות לאורבוטק מהמפעל החדש עשוי להגיע ל־100 מיליון דולר בשנתיים הקרובות. כיום לאורבוטק ישנה פעילות ענפה בקוריאה והיא מעסיקה שם יותר מ־100 עובדים.

עיקר פעילותה של אורבוטק הוא פיתוח מכונות לבדיקה ותיקון של צגים שטוחים (FPD), אך לחברה פעילות גם בתחום המעגלים המודפסים (PCB) וההדמיה הרפואית. אורבוטק היא אחת החברות המובילות בעולם בתחום ומכונותיה משולבות במפעלים חדשים.

בדיווח של LG ציינה החברה שבכוונתה להכפיל את הייצור במפעלה בעיר פאג'ו הצפונית לסיאול מ־60 אלף משטחי זכוכית (שמהם עשויים מסכי ה־LCD) בחודש ל־120 אלף עד 2011.

ההשקעה של LG נועדה לענות על הביקוש הגובר לטלוויזיות, שבו מתקשה החברה לעמוד, כפי שהודיעה בשבוע שעבר. מפעלים לייצור טלוויזיות ביפן של חברת שארפ העלו את היקף הייצור במפעלים ויצרניות טלוויזיה טייוואניות צופות עלייה בהכנסות.

אתמול דיווחו סוכנויות הידיעות כי גם חברת סמסונג מתכננת להשקיע בהקמת מפעל טלוויזיות סכום של 3.2 מיליארד דולר בטווח הקרוב. טל מעריך שפוטנציאל המכירות לאורבוטק עשוי לעמוד על יותר מ־80 מיליון דולר.

כמו כן, לפי דיווחים בטייוואן צפויים גם בסין לקום בשנתיים הקרובות לפחות שישה מפעלים. טל מעריך כי ההכנסות ממכירת מכונות הבדיקה (שמייצרת אורבוטק) עשויה להגיע במפעלים אלו ליותר מ־200 מיליון דולר.

דווקא עכשיו, כאשר נדמה שהמשבר בעולם עדיין נמשך, מצפים באורבוטק למלא תפקיד מרכזי בהקמת מפעלים אלה. רכישת פוטון דינמיקס על ידי אורבוטק בספטמבר 2008 ב־290 מיליון דולר עשויה להצדיק את עצמה.

כנראה שההשקעות המתוכננות בהקמת המפעלים היו אחת הסיבות שהובילו את ד"ר יעקב ריכטר ואשתו ד"ר יהודית ריכטר להשקיע דווקא כעת באורבוטק. לפני כשבוע רכשו השניים 3.5% ממניות החברה תמורת 12 מיליון דולר ועלו לאחזקה של 7.7% מהמניות.

בהודעה שהוציאו כתבו בני הזוג כי בכוונתם לדון עם דירקטוריון אורבוטק בהשקעה ולבחון שינויים בהנהלת החברה ובדירקטוריון, כדי ליצור ערך עבור בעלי המניות. כמו כן, ציינו השניים כי אינם פוסלים אפשרות לרכוש מניות נוספות של החברה בעסקאות מחוץ לבורסה, באמצעות מו"מ מול בעלי המניות.

תגיות