אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שכר טרחת עו"ד לחברה שקרסה יחשב כ"הוצאות פירוק" צילום: עמית שעל

שכר טרחת עו"ד לחברה שקרסה יחשב כ"הוצאות פירוק"

כך פסקה שופטת ביהמ"ש המחוזי ורדה אלשיך. משמעות הפסיקה היא שעורכי הדין יקבלו את שכר הטרחה, ללא צורך "לעמוד בתור" יחד עם יתר הנושים, ואף לפני שנאמן החברה שקרסה יקבל את שכרו

01.09.2009, 15:20 | מארק שון

שופטת הפירוקים בביהמ"ש המחוזי בת"א, ורדה אלשייך, קבעה כי שכר הטרחה של עו"ד שהעניק שירות לחברה שקרסה - לפני ובזמן הקריסה - ייחשב כהוצאות פירוק שיש לשלם אפילו לפני התשלום לנאמן של החברה.

השופטת קבעה זאת לבקשתם של משרד עמית, פולק, מטלון ושות', בסכסוך בין המשרד לבין הנאמן של חברת מיצר, רו"ח יובל קדרון. המשרד ייצג את החברה בתביעה שהועברה לבוררות בשנת 2007 ושנה לאחר מכן נכנסה החברה להליכי חדלות פרעון.

לטענת משרד עמית פולק מטלון, הנאמן היה מודע לזכאותו לשכר הטרחה, בשיעור של 25% מכל סכום שיגבה בפועל כתוצאה מניהול הבוררות.

המחלוקת היתה האם מדובר על חוב שהמשרד צריך להגיש תביעת חוב בשביל לקבלו, או שמא מדובר בהוצאות פירוק שיתקבלו לפני הסדר הנושים וחלוקת הכסף.

השופטת פסקה כי הנאמן ישלם מקופת הנאמנות למשרד שכר טרחה של 720 אלף שקל כהוצאות פירוק, ובנוסף ישלם באופן אישי - מתוך שכר טרחתו שלו - את הוצאות המשרד בגין ההליך הזה בסך 25 אלף שקל.

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
פסק דין שערורייתי
שמשמעותו עורכי דין שיעודדו קריסת עסקים כדי לחלק את עור הדוב בניהם.אנשים עובדים כל ימי חייהם מקימים עסק ב10 אצבעות אבל הריביות העמלות השערורייתיות בבנק מפילים את העסק ואז עטים עליו עורכי הדין כמוצאי שלל והורסים עסק של שנים שבזיעה ודם הוקם.
בלוג דוד יוס1  |  02.09.09
7.
בורגראנץ
לא ייתכן כבר שמעל שנה העובדים של בורגראנץ (דין קדימה ?) לא מטופלים ע"י המפרק, עוברים משופטת לשופטת, לא יכולים לתבוע בביטוח לאומי ומוחזקים בני ערובה בידי מערכת המשפט ועורכי הדין הנכבדים. עד היום לא קיבלנו תשובה לגבי קבלת חובותינו שמגיעים לנו ביושר על עבודתנו למרות שמופקד כסף בנאמנות. לעומת זאת , עו"ד לא ממתינים וגובים את הכסף בעבור עבודתם עוד לפני העובדים. למה ?
עובד  |  02.09.09
5.
יד רוחצת יד - אוכלי הנבלות שהם כל עורכי הדין מסביב לקריסה - אוכלים ראשונים.
כרגיל - מערכת המשפט דואגת קודם כל לחברי הגילדה. הספק הקטן שלא קיבל את כספו עבור המוצרים ששלח לחברה הקורסת ,לא יקבל כלום כשימכרו את מוצריו במכרז,ואילו עורך הדין שיעץ לחברה לא לשלם לספק - יקבל את התמורה של המוצרים שלא התקבלה תמורה בגינם. אתה הבנת את זה, ברוך ? מערכת משפטית מגעילה. בהמעטה.
רכס חיים , רעננה  |  02.09.09
לכל התגובות