אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פרסום ראשון - חשש מניגוד עניינים: השופט דנציגר פסל עצמו מלשבת בערעור של רייפמן צילום: עמית שעל

פרסום ראשון - חשש מניגוד עניינים: השופט דנציגר פסל עצמו מלשבת בערעור של רייפמן

במקומו תופיע נשיאת ביהמ"ש העליון, דורית בייניש. דוברת בתי המשפט: "השופט פסל עצמו מאחר ומשרד עורכי הדין בו היה שותף בעבר, ייצג ועודנו מייצג חברה המנהלת תביעה נגד גורמים שונים, וביניהם אלי רייפמן"

12.10.2009, 09:25 | מארק שון

היום ייערך הדיון בבית המשפט העליון בערעורו של איש העסקים אלי רייפמן על ההחלטה לשלוח אותו למאסר בעקבות ביזיון בית המשפט. אתמול (א') התברר כי מזכירות בית המשפט העליון הודיעה לצדדים על שינוי שעת הדיון מהבוקר ל-4 אחה"צ, אך בדיקה מהירה העלתה כי לא רק שעת הדיון השתנתה אלא גם הרכב השופטים.

השופטים אדמונד לוי ואשר גרוניס יישבו בהרכב כצפוי, והשינוי העיקרי הוא כי השופט יורם דנציגר החליט לפסול עצמו מהדיון, ובמקומו תופיע נשיאת ביהמ"ש העליון, דורית בייניש. דוברת מערכת בתי המשפט מסרה ל"כלכליסט" בתגובה, כי "השופט דנציגר פסל עצמו מלשבת בדין, מאחר ומשרד עורכי הדין בו היה שותף בעבר, ייצג ועודנו מייצג חברה המנהלת תביעה נגד גורמים שונים, וביניהם אלי רייפמן, בעניין החזקותיה בעבר בחברת אמבלייז".

בשלב זה לא ידועה זהות החברה התובעת, וככל הנראה מדובר בזהירות יתר של השופט. דנציגר היה עד לשנת 2007 שותפו של עו"ד דורי קלגסבלד במשרד עורכי הדין דנציגר, קלגסבלד ושות' שהתמחה בתחום המסחרי. דנצינגר מונה באותה שנה לביהמ"ש העליון, והמשרד התפזר לכמה משרדים, כאשר קלגסבלד פתח משרד עצמאי שעוסק בליטיגציה בלבד, ואילו עורכי הדין רונן מטרי ומורן מאירי פתחו משרד העוסק בעיקר בפירוקים ונדל"ן.

באשר לרייפמן עצמו, הדיון היום הוא ההזדמנות האחרונה שלו להוכיח את טענותיו בדבר הקושי להעביר את מניותיו באמבלייז. בתחילת חודש ספטמבר שופטת ביהמ"ש המחוזי בת"א, ורדה אלשיך, דנה את רייפמן לתקופת מאסר של 45 יום, בשל חוסר הענותו להעביר את מניותיו בחברה למנהל המיוחד, עו"ד איתן ארז. רייפמן נמצא במאסר מאז ה-21 בספטמבר, אז דחה שופט העליון חנן מלצר את בקשתו לעכב את ביצוע פסק הדין של אלשיך עד לאחר הערעור. שבוע שעבר דחה השופט שוב בקשה לשקול מחדש את החלטתו.

היום כאמור ידון הרכב של שלושה שופטים בערעור על ההחלטה, כאשר עיקר טענתו של רייפמן תהיה כי הוא מעוניין להעביר את המניות אך אין ביכולתו לעשות זאת מהכלא.

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
פסיקת המחוזי - עונש לעתיד!! רייפמן יאסר יומיים על כל יום בו לא ימסור את המניות למנהל
פסק הדין שלח אותו לכלא ל45 ימים ועוד יומיים על כל יום נוסף (!) שבו המניות אינן מגיעות למנהל המיוחד. תמהתני, עונש לעתיד? גם ביה"מש העליון תמהו ונראה לי שחשבו שיש טעות בהתבטאות. ונניח שיצליח להעביר המניות בעוד חודשיים, הוא ישב בכלא חודשיים נוספים לאחר שהעביר המניות?!! כנראה שממקום כלאו, ועם טלפון ציבורי לזמן מוגבל, וללא מחשב ומייל, לא יוכל להתחקות אחרי המניות, שהוצפנו בזמנו כדי למנוע פרוק החברה ופגיעה באלפי עובדים. ואזי, כמה זמן יצטרך להיות כלוא? מאסר עולם? + כפל מאסר? ועוד שאלה לי: השב"ס טוענים שהעבירו את רייפמן לבידוד כדי להגן על חייו. יתכן, יבורכו על ההגנה. אך האם בשם ההגנה עליו אסור להכניס לתאו ספרים? מוזר.
אילנהש  |  12.10.09
2.
ולפני שישב בכלא לא מצא את הנאמנים...
ביום שיהיה ברור לו בצורה ודאית שהוא יצא מהכלא רק לאחר שיעביר את המניות לנציג בית המשפט, ימצאו הנאמנים האבודים, ימצאו המניות ויעברו לנציג בית המשפט כהרף עין.... עד אז נמשיך לשמוע סיפרי אלף לילה ולילה... ומצד שני, אולי הנאמנים הם מילדי תימן החטופים, שלא נמצאו עד היום...
פסטיבל מספרי סיפורים  |  12.10.09