אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בעלי מניות מתנגדים לרכישות סיסקו צילום: בלומברג

בעלי מניות מתנגדים לרכישות סיסקו

נציגים של מחזיקי מניות בחברות סטארנט וטנדברג, שעל רכישתן הכריזה סיסקו בחודש האחרון, טוענים שהעסקאות אינן משקפות את שוויין האמיתי, ודורשים תמורה הולמת להשקעותיהם

29.10.2009, 14:40 | אבנר קשתן
סיסקו נתקלת בעיכובים בלתי צפויים במסע הקניות שהיא עורכת בחודש האחרון: נציגים של בעלי המניות בחלק מהחברות שהיא מנסה לרכוש מנסים לטרפד או לעכב את המכירה בטענה כי היא לא מניבה את מלוא הרווח האפשרי להם, כך מדווח בלוג הטכנולוגיה GigaOM.

העיכוב האחרון התעורר אתמול (ד') כשמשרד עורכי דין אמריקאי פתח בבדיקה באשר להפרת חובתו של חבר המנהלים בחברת סטארנט, שעל רכישתה הכריזה סיסקו לפני שבועיים, לדאוג לרווחים אופטימליים לבעלי המניות. על פי החקירה, העסקה בת 2.9 מיליארד הדולר אינה מייצגת באופן הולם את שווייה האמיתי של החברה. משרד עורכי הדין מייצג קבוצה של בעלי מניות בחברה, וקורא לבעלי מניות נוספים להצטרף לתביעה.

חקירה זו מצטרפת להצהרה של 21 משקיעים בחברת טנדברג הנורבגית, שעל רכישתה הודיעה סיסקו בסוף ספטמבר בסכום של כ-3 מיליארד דולר. לפני כשבועיים הודיעו המשקיעים, המחזיקים בכרבע ממניות החברה, כי אין בכוונתם למכור את חלקם בחברה בתנאי העסקה כפי שנחתמו עם הנהלת טנדברג. סיסקו הציעה מחיר של 27.49 דולר למניה - 38.3% מעל למחיר השוק בחודש יולי, אך המשקיעים מתבססים על הערכת שווי הגבוהה ב-11% מהמחיר הנקוב, והם מסרבים להתפשר על המחיר.

על סיסקו לקבל את הסכמתם של 90% מבעלי המניות בחברה כדי להשלים את הרכישה, כך שהמתנגדים מהווים בלוק חסימה העלול להעלות את מחיר העסקה, או לשלוח את סיסקו לידי מתחרתה של טנדברג, פוליקום האמריקאית.

מקרה סטארנט דומה למקרה חברת On2 אשר נרכשה על ידי גוגל ב-106 מיליון דולר לפני כשלושה חודשים, אך נתבעה על ידי בעלי המניות בטענה שמנהליה הסכימו לעסקה בסכומים נמוכים משווי החברה על מנת לזכות בתפקידים טובים בגוגל אחרי הרכישה. בתחילת השבוע פורסם כי גוגל והנהלת On2 הגיעו להסכם עם התובעים מחוץ לבית המשפט, ואלה הסירו את התנגדותם לרכישה.

תגיות