אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חוות דעת שהוגשה לפסגות: "מתווה ברנע לא יגן על האינטרסים של בעלי החוב של אפריקה" צילום: אוראל כהן

חוות דעת שהוגשה לפסגות: "מתווה ברנע לא יגן על האינטרסים של בעלי החוב של אפריקה"

בעבודה שבוצעה לבקשת בית ההשקעות פסגות כותב פרופ' בבצו'ק כי "המתווה לא כולל מספיק מידע על תזרים המזומנים העתידי של אפריקה"; כפי שפורסם ב"כלכליסט", פסגות עשוי לפרוש מנציגות בעלי האג"ח

29.10.2009, 17:37 | הדר רז
"מתווה ברנע לא מנסה לכמת את השווי של תרומת לב לבייב, בעל השליטה באפריקה ישראל, או להסביר מדוע תרומתו של לבייב חשובה לבעלי אגרות החוב", כך כותב פרופ' אריה בבצ'וק מבית הספר למשפטים של אוניברסיטת הרווארד בחוות דעת שהוכנה לבקשת פסגות. כפי שפורסם ב"כלכליסט", בית ההשקעות עשוי לפרוש מנציגות בעלי האג"ח של אפריקה ישראל. 

לבקשת בית ההשקעות, בבצ'וק בחן ללא קבלת תשלום את הצעתה של אפריקה ישראלשבשליטת לב לבייב למוסדיים ואת מתווה ברנע להסדר חוב. בסיכומו של הדו"ח כותב בבצ'וק כי "התוכנית (שהוצעה על ידי אפריקה) לא תגן במידה מספקת על האינטרסים של בעלי החוב".

בבצ'וק כותב כי על מחזיקי האג"ח לקחת בחשבון כי השארת לבייב כבעל שליטה בחברה ממונפת משאירה אותו עם תמריץ משמעותי לנטילת סיכונים. עוד נכתב כי לבייב מקבל שליטה חלקית (ללא הזרמה) או מלאה בגין התרומה שלו להשבחת אפריקה, אבל המניות המושארות בידיו אינן מותנות בתרומה שלו בפועל לחברה, וכי לבייב יכול למכור את השליטה מיד לאחר ההסדר או להפסיק לפעול לטובת אפריקה. בנוסף נכתב כי המתווה לא מסביר האם התרומה הצפויה של לבייב מצדיקה, מבחינת מחזיקי האג"ח, להשאיר אותו עם שיעור כה משמעותי של בעלות בחברה.

בבצ'וק מציין שההנחה של ברנע כי אי הסכמה על הסדר תביא לפירוקה של אפריקה תוך מכירת נכסיה מוטלת בספק, ומניח כי אם שוויה של אפריקה כעסק חי אכן גבוה יותר מהשווי בפירוק, יש לצפות שבית המשפט לא יורה על פירוק אלא על הקפאת הליכים או הליך דומה אחר. עוד כותב בבצ'וק כי ההנחה בדבר השווי הצפוי למחזיקי האג"ח ללא הסדר צריכה לקחת בחשבון גם את האפשרות כי הם יקבלו לידיהם את כל מניות החברה כעסק חי. 

באשר לשווי המוערך של אפריקה לאחר ההסדר, בבצ'וק מציין כי "הדו"ח לא כולל מספיק מידע על תזרים המזומנים העתידי של אפריקה ועל האמינות של הערכותיו כך שיבטיחו עבור בעלי האג"ח כי התחזית סבירה להתגשם", על פי הדו"ח, "התוכניות צריכות לקחת בחשבון את האפשרות שתחזית ברנע לא תתגשם". אחת הדרכים לכך על פי בבצ'וק היא לכלול מנגנון שיספק למחזיקי החוב אופציה לקבלת מניות נוספת במקרה שהערך של החברה יהיה נמוך משמעותית מזה שנקבע בתחזית.

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
כל הכבוד לפסגות
מוסדיים מנציגות בעלי האג"ח, או שתתחילו גם אתם להלחם עבורנו או שתתחילו להתכונן לנטישה לכיוון פסגות. אני כבר מדמיין את מכתבי השרשרת באימייל, העצומות האינטרנטיות והאתרים שיסבירו לחוסכים מי נלחם עבורם, מי מתרפס בפני בעלי ההון ואיך אנחנו יכולים להעביר את חסכונותינו מאלו לאלו.
אזרח עם פנסיה , מרכז  |  29.10.09
7.
מדוע לבייב חייב 51%?
הנחת בסיס בהצעות שהונחו על שולחננו מחזיקי האגחים היא שלבייב חייב להיות בעל שליטה מוחלטת באקוויטי. מדוע בעצם? האם אחזקה ב 10% באקוויטי אינה תמריץ מספק? ראו מספר דוגמאות לחברות בהן לבעלי השליטה יש אחוזים בודדים: הורביץ בטבע, חיים שני בנייס, גיל שוייד בצ'קפוינט. מדוע בעצם מגיע ללבייב יחס עדיף על זה של גיל שוייד? אחזקה של רוב מוחלט באקוויטי היא רעה חולה של שוק ההון הישראלי הצעיר. בארה"ב זה נורמלי לגמרי שלבעל השליטה יש רק חלק קטן מהאקוויטי, ואו אז החברה הופכת לבאמת ציבורית. כיום לאדם אחד יש 3/4 מאפריקה. לא אבסורד? זה לא באמת ציבורי והגיע השעה לשנות זאת, וכעת ישנה הזדמנות, נדירה, סוף סוף לבצע השינוי ולהפוך את אפריקה להיות חברה ציבורית על אמת. זהו עניין עקרוני, בלי קשר לחברה ובעל שליטה כזה או אחר. אני קורא לכל המוסדיים לאמץ גישה זו, גם אם מר לבייב אינו מאושר ממנה. אפשרות אחרת היא לחלט את החברה ולהציע אותה למכירה לחברות נדלן בינ"ל. המחיר המבוקש: 1 שקל+חובות. אם זה לא מספיק ברור: 1 שקל בערך מוחלט, לא 1 שקל למניה. ולבייב? ליבי ליבי.
dw  |  29.10.09
לכל התגובות