אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אושרה הרפומה במוסדות התכנון; הולחוף לא תבוטל צילום: גיא אסיאג

אושרה הרפומה במוסדות התכנון; הולחוף לא תבוטל

ועדת השרים אישרה את הרפורמה של נתניהו בתכנון והבנייה. הלחץ של השר להגנת הסביבה, גלעד ארדן, עבד וראש הממשלה נתניהו הודיע כי הועדה לשמירה על הסביבה החופית תותר על כנה

20.01.2010, 21:59 | רויטל חובל

ועדת השרים אישרה את הרפורמה בתכנון והבנייה אותה הציג ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ביום ראשון. בלחץ השר גלעד ארדן הודיע נתניהו כי הוועדה לשמירה על הסביבה החופית (הולחוף) לא תבוטל במסגרת הרפורמה בועדות התכנון והבנייה.

ראש הממשלה אמר שהתרשם שנושא ההגנה על החופים טרם הוטמע בהליכי התכנון, ולכן לאחר שיחה עם השר להגנת הסביבה, החליט להשאיר את הוועדה על כנה. נתניהו הדגיש שמטרת הרפורמה היא ייעול הליכי התכנון והבנייה ולא פגיעה בערכי הטבע.

מורה נבוכים רפורמת רישוי הבנייה הרפורמה בתחום הפיקוח על הבנייה נועדה לקצר את זמן קבלת ההיתרים לבניית בתים ולסגירת מרפסות. מהם היתרונות והחסרונות? כל התשובות שי פאוזנר ואורי חודי , 14 תגובותלכתבה המלאה

במסגרת הרפורמה, בכוונת נתניהו לחזק את הועדות המקומיות ברשויות המקומיות ולהחליש את כוחה של המועצה הארצית, כדי להקל על היזמים בהליך הסטטוטורי לאישור תוכניות בנייה, וכן לקצר הליכי תכנון.

אחד מנדבכי הרפורמה היה כאמור הכוונה לבטל את הולחוף שהוקמה מתוקף חוק החופים שנכנס לתוקף בנובמבר 2004 והיווה את ההישג הסביבתי הגדול ביותר של התנועה הסביבתית.

השר להגנת הסביבה, גלעד ארדן, התנגד לביטול הולחוף וטען כי "ביטול הוועדה לשמירה על הסביבה החופית יהיה מהלך של בכייה לדורות". ארדו האמין שיצליח לשכנע את ראש הממשלה בחיוניות וחשיבות פעילות הוועדה ולפי דברי נתניהו הערב, הוא אכן הצליח לשכנע את נתניהו.

בנוסף הוחלט שנציג מתחום הגנת הסביבה ישמש כנציג ציבור בוועדות המקומיות, מה שלא היה עד היום. יחד עם זאת, הוועדה לקרקע חקלאית ושטחים פתוחים בוטלה וכן צומצמו משמעותית לוחות הזמנים של הצגת תסקירים סביבתיים.

הרפורמה גרפה ביקורת בעיקר סביב הכוונה לחזק את הוועדות המקומיות המורכבות מחברי מועצה, הנתונים תחת לחץ של גורמים פרטיים ויש חשש כי חיזוק מעמדן יביא לשחיתות.

בתום הדיון הערב אמר ראש הממשלה ש"זהו רגע היסטורי. מדובר באחת הרפורמות המשמעותיות שביצעו ממשלות ישראל".

,

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
שועדת החופית תתעסק בעיקר ולא בשטויות
כמי שהיה בשתי ישיבות של הועדה הזאת , וראה במה מתעסקת הועדה וכמה אנשים באים לדיונים בועדה , אומר לכם . היא מיותרת . אם רוצים להשאיר אותה על כנה , הרי שצריך להגביל אותה לעסוק אך ורק בבניה בחופים עצמם או בקירבתם ובעיקר בשטחים הפנויים ולא בתוך הערים שם יש תב"עות מאושרות . על כל מרפסת בקירבת הים צריך להגיע לירושלים לדיון בועדה . זה אבסורד וביבוז רב של כספי ציבור .
י.צ.  |  21.01.10
3.
איך מבטיחים התנהלות מאוזנת?
זה שיקצצו בסמכויות של ועדות ארציות ויעבירו אותן לועדות מקומיות לא מבטיח שום דבר. הצרה החולה היא שחברי הועדה המקומית בד"כ הם פוליטיקאים ולא אנשי מקצוע. לפוליטיקאי אולי חשוב ל"דחוף מהר" אבל אין לו הבנה על ההשלכות הנובעות מתכנית זו או אחרת. מאידך יש את הירוקים אשר לא חשוב להם מה העיקר להתנגד. צריך לבצע רפורמה עמוקה, לסלק את האינטרסנטים(מי מקבל היתר בניה מהיר וחריג-מי שמקורב)ולהכניס במקומם אנשי מקצוע בלתי תלויים. מצד שני צריך לאפשר התנגדויות אבל התנגדויות לשם התנגדויות שגורמות נזק ליזמים צריך למנוע עי"י תקנות פשוטות - הטלת קנס משמעותי או חובת פיצוי בגין נזקים ליזמים שנפגעו מהתנגדויות קנטרניות. עוד משהו שחייבים ליישם בכל מצב, מי שמגיש תכניות שיקריות או מי שמגיש תכניות שאינן ראויות ברמתן צריך למנוע ממנו את האפשרות להגיש תכנית-משהו כמעיין הסמכה ואז תראו איך יעילות הועדות הקיימות עולות פלאים. מנסיון !
וסי , צפון  |  21.01.10
לכל התגובות