אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בהתאם לציפיות: מדד פברואר ירד ב-0.3%; הערכה: פישר ישאיר את הריבית על כנה צילום: גלעד קוולרצ'יק

בהתאם לציפיות: מדד פברואר ירד ב-0.3%; הערכה: פישר ישאיר את הריבית על כנה

האינפלציה בפועל עמדה על 3.6%, וההערכות בשוק ההון הן שהאינפלציה לכל שנת 2010 תעמוד על מעט יותר מ-2%; הירידות החדות ביותר נרשמו במחירי ההלבשה (7.2%) והעגבניות (10.7%); העליות החדות ביותר - במחירי הפירות הטריים (3.3%) ונסיעות לחו"ל (1%)

15.03.2010, 18:31 | אמנון אטד

מדד פברואר, שפירסמה הערב (ב') הלמ"ס, ירד כצפוי ב-0.3%, זאת בהמשך למדד השלילי (0.7%-) שנרשם בינואר. האינפלציה בפועל, המחושבת 12 חודשים לאחור (מדד פברואר 2010 לעומת מדד מדד פברואר 2009), מסתכמת כעת ב-3.6%. אינפלציה זו גבוהה ב-0.6% מהגבול העליון של יעד האינפלציה השנתי  שקבעה הממשלה (1%-3%). המדד ללא פירות וירקות עלה בתקופה זו ב-3.5%.

מגמת האינפלציה בארבעת החודשים האחרונים מצביעה על קצב אינפלציה שנתי של 2.6%. מגמת האינפלציה הבסיסית (המדד ללא סעיף הדיור הבעייתי, וללא סעיף הירקות והפירות הנתון לתנודות עונתיות) הסתכמה בפרק זמן זה בשיעור של 2.4%.

מדד פברואר הושפע בעיקר מירידות חדות יחסית במחירי ההלבשה (7.2%), חשמל לצריכה ביתית (4.6%), הנעלה (3.5%) ועגבניות (10.7%). ירידות אלה קוזזו בחלקן על ידי עליות במחירי הפירות הטריים (3.3%), נסיעות לחו"ל (1%) ולחם ומוצרי בצק (0.9%).

בעקבות שני המדדים השליליים - של ינואר ופברואר - והמדד המתון הצפוי במרץ (0.1%). מעריכים כעת בשוק ההון שהאינפלציה בכל שנת 2010 תהיה נמוכה יותר מזו שנרשמה בשנה שעברה ותסתכם בקצת יותר מ-2%. התמתנות האינפלציה תסייע לנגיד בנק ישראל, סטנלי פישר, להשאיר בסוף החודש את הריבית לחודש אפריל ללא שינוי - זה החודש השלישי ברציפות - ברמה של 1.25%.

רונן מנחם, ראש חטיבת האסטרטגיה במזרחי טפחות מסר כי: "עקב הירידה במדד המחירים לצרכן, הריבית לא תעלה גם בחודש הבא. המדד הנמוך הקרוב והצורך לחזק את הפעילות במשק, בפרט לנוכח סימנים להידוק והאטה מסוימת בחו"ל, יכתיבו הותרת הריבית על כנה גם בחודשים הבאים. אין בכך סתירה לצורך הכללי להשיב את הריבית לשיעורים בני קיימא".

אמיר כהנוביץ, כלכלן מאקרו בכלל פיננסים: "נראה שמדד פברואר הנמוך שפורסם היום יאפשר לבנק ישראל להמשיך ולהקל על המשק עם עוד חודש של ריבית נמוכה. עם זאת, מגמת העלאת הריבית וקצב ההעלאה צפויים להערכתנו להישאר במתווה הכללי של עלייה מתונה, כלומר, העלאה של 0.25% בתכיפות של פעם בחודשיים-שלושה עד לרמה של 2.5% בסוף השנה".

תגיות