אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חג שמח: כל עובד במפעלי ים המלח יקבל מענק בשווי 71 אלף שקל

חג שמח: כל עובד במפעלי ים המלח יקבל מענק בשווי 71 אלף שקל

בין היתר יקבלו העובדים 10 מיליון שקל לסבסוד הטבות שונות. בנוסף, הכריזו עובדי מכתשים אגן על סכסוך עבודה

22.03.2010, 17:31 | מיקי פלד

אחרי חודשיים של סכסוך עבודה יזכו 1,300 עובדי מפעלי ים המלח במענק ממוצע של כ-71 אלף שקל כל-אחד. כך נקבע בהסכם שנחתם אתמול (א') בין ועד העובדים, ההסתדרות במרחב הנגב והנהלת כיל. ההסכם קובע כי ההנהלה תעביר 103 מיליון שקל, מהם 93 מיליון שקל יועברו ישירות לעובדים וכ-10 מיליון שקל לסבסוד הטבות שונות. המענקים יחולקו באופן דיפרנציאלי, על-פי שיקולי המנהלים. כמו כן, אושרה קליטת 90 עובדים נוספים.

במקביל, ההסתדרות הכריזה אתמול (א') על סכסוך עבודה במפעל הכימיקלים מכתשים אגן מקבוצת אי.די.בי שבשליטת נוחי דנקנר. מזכירות מרחב הנגב של ההסתדרות, הגוף המוסמך לאשר את סכסוך העבודה, נענתה לבקשת העובדים שיוכלו להתחיל בעיצומים במפעל לאחר 14 יום.

כפי שפורסם לראשונה ב"כלכליסט", עובדי מכתשים ביקשו את הסכסוך לאחר שלטענתם בפגישה שנערכה לפני שבועיים עם הנהלת המפעל התבקשו העובדים לקצץ 6% משכרם. זאת, בשל ירידה ברווחי מכתשים-אגןועל רקע תחזיות עסקיות שליליות לשנה הנוכחית ול-2011. גורמים אחרים טוענים, כי דרישות ההנהלה לקיצוץ שכר הן חלק ממשא-ומתן עם העובדים על הסכם קיבוצי חדש. ברבעון האחרון של 2009 רשמה מכתשים אגן (החברה המאגדת את המפעלים מכתשים ברמת חובב ואגן באשדוד) הפסד של 29.8 מיליון דולר, והרווח התפעולי הצטמק ל־5.4% מהמכירות.

העובדים מעוניינים לקבל תוספות שכר של מספר אחוזים, אך יותר מכך רוצים לחדש את תכנית הפרישה לעובדים ותיקים במפעל. מדובר בכ-100 עובדים מבוגרים מתוך 470 עובדי המפעל. במסגרת תוכניות מסוג זה, כל עובד שפורש מקבל מהמפעל פנסיה מלאה עד גיל 67, ומענקי הסתגלות בגובה של כמה משכורות. בהנהלה אמנם לא מסרבים באפן רשמי לתכנית, אולם גם אינם ממהרים לאמץ אותה, אולי בשל העלויות הכספיות הגבוהות הנגזרות ממנה. שכרו הממוצע של עובד במכתשים עם ותק של 15 שנה ומעלה יכול להגיע עד ל-20 אלף שקל ברוטו לחודש.

עלויות הפרישה של עובד כזה עשויות להגיע ליותר מ-300 אלף שקל ברוטו בשנה הראשונה לפרישה ו-250 אלף שקל בכל שנה לאחר מכן. מאז 2007 החברה לא סיכמה עם העובדים על תכנית פרישה גדולה. לדברי גורם המקורב לעובדים, הם עשויים להגדיל את דרישותיהם במשא-ומתן עם הנהלה בשל החלטת הדירקטוריון לאשר באוקטובר האחרון דיבידנדים בסכום כולל של 70 מיליון דולר.

תגיות

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
לנקרי איפה הכסף
עם הרווחים ש-ים המלח הרוויחו אנו העובדים היינו צריכים לקבל סכום כפול בבונוס לנקרי איפה הכסף ומה בדיוק אתה סוגר בחדרי חדרים שאנו העובדים לא יודעים אולי תציג לנו את הדברים כמו שהם ואל תנסה להסתיר דברים . כמוני חושבים עוד הרבה עובדים מקווה לשינוי בהקדם
לנקרי ,הגיע הזמן לפנות מקום , הנגב  |  24.03.10
10.
ל2 ול8 היקרים והלא אינטיליגנטים
לידיעתכם הסטת שפך הירדן והמוביל הארצי הם אלו אשר מונעים את ההזנה לים המלח. בגלל ריכוז המלחים והעדר הזנת מים, קצב האידויי מגיע למטר בשנה. מפעלי ים המלח מורידים את במפלס בכעשרה ס"מ מתוך המטר ולעומת זאת תרומתם לתיירות היא אדירה מפני שכל המלונות באזור יושבים למעשה על בריכות האידויי ששם ריכוז המלחים גבוה יותר מאשר בים עצמו. כל תחזוקת הסוללות (טרסות החול שמקיפות את הבריכה) מתוחזקות ע"י המפעל, כמו כן גריסת פטריות המלח ושמירה על המיים צלולים. מפעלי ים המלח מגדיל את הייצור שלו בכל שנה וזאת אך ורק בעזרת כח האדם הקיים. מגיע להם ומגיע להם יותר. ההנהלה השקיע כספים ולכן מגיע להם דיבידנד. העובדים השקיעו את הנשמה ןלכן מגיע להם בונוס. למה צרות עיין? אם יש רווחים אז קדימה להנות כולם.
קצת ידע כללי , מרכז  |  23.03.10
לכל התגובות