אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עו"ד שביט: גאידמק שילם לי ולדן מרידור 1.5 מיליון דולר צילומים: טל שחר אוראל כהן

עו"ד שביט: גאידמק שילם לי ולדן מרידור 1.5 מיליון דולר

אילן שביט, שעומד לדין משמעתי על הסכם שכר הטרחה עם גאידמק, טען היום כי גובש הסכם שכר טרחה שני ע"י מרידור. מרידור החליט שלא להעיד בפני בית הדין

01.08.2010, 16:18 | ענת רואה
השר עו"ד דן מרידור לא התייצב היום (א') בכדי להעיד במסגרת הקובלנה המשמעתית שהגישה נגדו ונגד שותפו לשעבר, עו"ד אילן שביט ראש ממשרד צדוק, בפרשת הסכם שכר הטרחה עם ארקדי גאידמק.

עו"ד צבי אגמון, המייצג את מרידור, אמר לחברי בית הדין המשמעתי כי מרידור סבור שכל חומר הראיות הרלוונטי נמצא בפני בית הדין והוא אינו רואה צורך להעיד. מאחר שלא העיד, מרידור גם לא ייחקר בחקירה נגדית, ומי שנחקר היה שביט לבדו.

מרידור ושביט הועמדו לדין משמעתי בלשכת עורכי הדין בעקבות הסכם עם גאידמק ששכר אותם לייצגו בשימוע לקראת משפט הלבנת ההון בבנק הפועלים. לפי ההסכם גאידמק התבקש לשלם 600 אלף דולר שכר טרחה וכן בונוס 5 מיליון דולר במקרה של הצלחה בשימוע, כלומר החלטה שלא להעמידו לדין פלילי. לכאורה הסכם שכר טרחה כזה מנוגד לחוק לשכת עורכי הדין, האוסר על עורכי דין לקבל שכר טרחה המותנה בתוצאות משפט פלילי. בפועל גאידמק שילם 600 אלף דולר. מרידור ושביט טוענים כי שימוע אינו נחשב חלק מההליך הפלילי ולכן לא עברו כל עבירה.

בדיונים קודמים לקח עו"ד שביט את האחריות לניסוח הסכם שכר הטרחה על עצמו, כשאמר שהוא העביר את ההסכם לגידמאק בפקס ורק לאחר מכן עדכן בכך את מרידור, אשר לדבריו לא התנגד להסכם או לדרישת הבונוס.

ארקדי גאידמק, צילום: אלכס קולומויסקי ארקדי גאידמק | צילום: אלכס קולומויסקי ארקדי גאידמק, צילום: אלכס קולומויסקי
עם זאת, בדיון שהתקיים היום גילה שביט כי היה הסכם שכר טרחה נוסף ולפיו שילם גאידמק 900 אלף דולר נוספים, וזאת לדברי שביט בעבור ייצוגו בישיבת שימוע שנייה שהתקיימה במהלך שנת 2008. השימוע השני נקבע לאחר שהפרקליטות החמירה את החשדות נגד גאידמק. שביט אמר כי בהסכם זה לא היתה לו כל מעורבות ומי שטיפל בעניין היה עו"ד מרידור.

מכך עולה כי בסך הכל שילם גאידמק כ-1.5 מיליון דולר בעבור ייצוגו בשתי ישיבות שימוע. כששביט נשאל מדוע עדותו מוסיפה פרטים נוספים שלא עלו מהתגובה בכתב שהגיש הוא אמר כי "עצם הגשת התלונה היתה שערורייתית לטעמנו ולא סברנו שיהיה צורך להיכנס לפרטי העובדות והאירועים אלא טענות משפטיות בלבד. כיום הגענו לכלל דעה שעדיף ורצוי שהנסיבות כולן יוצגו בפני בית הדין ולכן הצגנו כאן את הגרסה העובדתית".

באשר לדרישת תשלום הבונוס בהסכם שכר הטרחה הראשון, העיד עו"ד שביט כי הוא מעולם לא חשב שגאידמק יסכים לשלם את הבונוס ובאופן אישי הוא היה מוכן להסתפק בתשלום 600 אלף דולר ללא בונוס. "לא ראיתי את הבונוס כדבר בר השגה", אמר.

לפי גרסת שביט, בפגישה שהתקיימה בינו לבין גאידמק לאחר משלוח הפקס הוא החתים אותו על ייפוי כוח אך לא שאל אותו לגבי הסכמתו לתשלום הבונוס. "צריך לזכור שאנו עומדים מול איש ייחודי שלא בדיוק מגיב להתנהלות שלך ולא מנהל מו"מ על שכר טרחה. אתה לא מדבר איתו על זה ואין לך פידבק", אמר.

שביט אמר עוד כי "זו הפעם הראשונה בקריירה של 30 שנה שאני עומד בסיטואציה קפקאית כזו ולא הייתי בה אלמלא דן מרידור. אני כאן ללא עוול בכפי כתוצאה מרדיפה על רקע פוליטי של דן מרידור. ההליך הזה לא מוסיף לי הרבה נחת , אני עומד בראש משרד גדול וזה משליך על המשרד ועל הלקוחות.  זה מונע ממני לקבל כמה תיקים גדולים וגם מנע ממני קבלת כמה תפקידים במישור הציבורי".

התיק נקבע לשמיעת סיכומים ל-30 באוגוסט. הקובלנה הוגשה באמצעות עו"ד עמוס ויצמן ובשם ועדת האתיקה של מחוז תל אביב.

תגיות