אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט" - נאוקלאוס הודיעה לכל עובדיה: אתם מפוטרים

בלעדי ל"כלכליסט" - נאוקלאוס הודיעה לכל עובדיה: אתם מפוטרים

החברה העוסקת בפתרונות וירטואליזציה ומעסיקה 35 עובדים, נקלעה לקשיים בגיוס כספים ומתכוונת לחסל את פעילותה. סגירתה נחשבת מפתיעה היות שהתחום שבו היא עוסקת נחשב מבטיח

04.08.2010, 07:09 | אסף גלעד ומאיר אורבך

חברת הסטארט־אפ הישראלית נאוקלאוס פיטרה את כל עובדיה ועומדת לסגור את פעילותה בתחילת ספטמבר, כך נודע ל"כלכליסט". נאוקלאוס, שמפתחת פתרונות לווירטואליזציה בארגונים (הפעלת תוכנה באופן בלתי תלוי בתשתיות המחשב באמצעות דימוי של תשתיות אמיתיות), מעסיקה כ־35 עובדים.

גורמים המקורבים לחברה אמרו ל"כלכליסט" שכל עובדי החברה קיבלו מכתבי פיטורים. עם זאת מסרו אותם גורמים כי החברה נמצאת במו"מ מתקדם למכירתה. "ככל שהמו"מ יצליח, ייתכן שחלק מהעובדים לא יפוטרו".

את נאוקלאוס ייסדו ב־2006 אריאל גורפונג, יוצא אופטיבייס, ואיתי בוגנר, ממייסדי סופוור (SofaWare), שמכר 60% ממנה לצ'ק פוינט ב־1999. החברה מציעה פתרונות אבטחת מידע למערכות וירטואליות בארגונים. נאוקלאוס גייסה עד היום 22.5 מיליון דולר בשלושה סבבים. בסבב האחרון ב־2008 גייסה החברה 11.4 מיליון דולר מהקרן האמריקאית בטרי ומהקרן הישראלית ג'מיני. השותף המנהל מטעם ג'מיני בחברה הוא עדי פונדק־מינץ.

התחום שבו עוסקת החברה הוא אחד החמים ביותר בעולם כיום, ולכן הסגירה של החברה מפתיעה מאוד. על פי ההערכות, החברה לא הצליחה להגדיל מכירות ולכן לא הצליחה לגייס עוד כסף. בישראל נמכרו בעבר שתי חברות שפעלו בתחומים דומים: קידארו נמכרה ב־2008 למיקרוסופט ב־100 מיליון דולר, ובי־הייב נרכשה גם היא ב־2008 על ידי VMware בכ־50 מיליון דולר.

הטכנולוגיה של נאוקלאוס מאפשרת ליצור בתוך כל מחשב כמה מחשבים וירטואליים, וכל אחד מהם יכול לבצע פונקציה אחרת: אבטחת מידע, הרצת מערכת הפעלה ועוד. הטכנולוגיה של נאוקלאוס מבוססת על קוד הפתוח לכל, ובניגוד למרבית החברות הפועלות בתחום היא אינה משתמשת רק בלינוקס אלא גם בסביבת הקוד פתוח "זן" (Xen), המשמש את מוצרי מתחרתה הגדולה של VMware, סיטריקס.

היישום מאפשר הרצת כמה מערכות הפעלה במקביל על אותו המחשב, כדוגמת ווינדוס ולינוקס. הקוד הפתוח מאפשר נגישות של מפתחים חיצוניים לפתח יישומים המותאמים להם. נאוקלאוס סירבה להגיב לידיעה.

תגיות

27 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

27.
הבעיה הקלסית של הסטארט-אפ הישראלי
מוח יהודי - יש רעיון נהדר / פטנט מבטיח - גם יש התלהבות - יש ויש, אדרבא - ישראלים אפילו אוהבים לרוץ ולספר לחבר'ה, לא רק בעסקים...והמבין יבין... מציאת שוק ומכירות - אופס, יוסטון, יש לנו בעיה... ואז, יאללה: טופס טיולים לכולם, הרמת כוסית, חיוכים מזוייפים ו-"תהיה בקשר בלינקד-אין..." זה כל הזמן חוזר על עצמו, מתי ניגמל מהטיפשות ?
קונדסון.קום , גבעתיים  |  16.08.10
לכל התגובות