אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לחם ארז מבקשת הקפאת הליכים עד 30 בספטמבר צילום: דניאל לילה

לחם ארז מבקשת הקפאת הליכים עד 30 בספטמבר

חובות החברה נאמדים בכ-12 מיליון שקל, מחציתם לבנק הפועלים. הבנק ובעלי הרשת, גיורא נפתלי, הסכימו עקרונית להזרים כל אחד 350 אלף שקל לצורך ההקפאה

10.08.2010, 15:38 | מארק שון

רשת לחם ארז מבקשת מבית המשפט המחוזי בתל-אביב הקפאת הליכים עד 30 בספטמבר, כפי שנחשף ב"כלכליסט". הסיבה לבקשה היא מצוקה תזרימית אליה נכנסה הרשת אשר החריפה במהלך הימים האחרונים, באופן שיוביל לחזרת צ'קים מחשבונות הרשת כבר בימים הקרובים.

חובות החברה נאמדים בכ-12 מיליון שקל, מתוכם כ-6 מיליון לבנק הפועלים. החברה מבקשת למנות את עורך הדין אמיר פלמר ממשרדו של שלמה נס כנאמן החברה.

רשת לחם ארז הקרויה על שם השף ארז קומרובסקי הוקמה בשנת 1996. הרשת מורכבת משתי חברות: לחם ארז ולחם ארז ת"א. לרשת יש מפעל לאפיית לחמים ומשרדים הממוקמים בנתניה, ובנוסף מונה כיום הרשת 16 סניפים הפזורים ברחבי הארץ, מבאר שבע ועד הקריות.

שלושה מסניפי הרשת (הממוקמים ברחובות אבן גבירול, יהודה מכבי ושנקין בתל אביב), הינם סניפים המופעלים על ידי הרשת, בעוד שיתר 13 הסניפים מופעלים באמצעות זכיינים.

כיום מועסקים באופן ישיר על ידי הרשת כ-85 עובדים - 35 מתוכם במפעל הייצור ובמשרדי החברות שבנתניה, ו-50 עובדים בסניפי הרשת המופעלים על ידי הרשת. כ- 90 עובדים נוספים מועסקים באופן עקיף באמצעות זכייני הרשת.

הרשת מציינת, כי בשלב זה אין כוונה לפטר עובדים, והם ימשיכו להיות מועסקים בתקופת ההקפאה. בנוסף, תשלום חובות השכר לעובדים בגין חודשים יולי ואוגוסט נלקחו בחשבון במימון תוכנית ההפעלה.

עורך הדין אופיר רונן המייצג את עובדי סניף אבן גבירול נפגש עמם הבוקר (ג'), ואמר לאחר מכן כי העובדים תומכים בשלב זה בהליך ההקפאה, זאת בכפוף לתשלום המשכורות.

מהבקשה, שהוגשה באמצעות עו"ד עמית לדרמן ממשרד שלמה נס, עולה כי בשנתיים האחרונות עברה הרשת הליכי התייעלות משמעותיים, במסגרתם בעלי הרשת גיורא נפתלי הזרים בשנה וחצי האחרונות כ-6.5 מיליון שקל עבור כיסוי חובות שצברה הרשת. "בשלב זה קיים צורך בהכנסת משקיע חדש לרשת", נכתב בבקשה

עו"ד לדרמן התייחס לבקשה ואמר, כי "בשנתיים האחרונות בוצעו בלחם ארז פעולות רבות שאפשרו את ייצובה והבאתה למכירה. בחברה גלום פוטנציאל רב וכבר עתה יש התעניינות ערה מצד מספר גורמים".

 

בנק הפועלים, הנושה הגדול ביותר של הרשת, וגיורא נפתלי נתנו את הסכמתם העקרונית להעמיד מימון בגובה 700 אלף שקל (בחלקים שווים) לצורך הוצאות ההקפאה.

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
תגובה כתוספת ל -6 ו-2
החיים הפשוטים הבתוליים לא יחזרו עוד לצערי גם היחס לעובד . כאשר עסק אחר בתחום יבקש אשראי כדוגמא זו הוא לא יקבל . האשלייה שהכל בסדר ואין פיקוח מקצועי חיצוני (ולו בחלקו ) הוא גורם לשאננות יתר ואמונות ריקות מתוכן ... שם מותג לא תמיד יוצר מזומן... ראה את קמפיין דור הג'ינס שותה קווינס (תחילת ש -80 ) מה גם שכיום לחם ארז לא ברור אם הוא בר מסעדה קנדטוריה (טעות קפולסקי חוזרת על עצמה ) מה המוצר ? ואיך המוצר ביחס למשקל ולמחיר ? צרות של עשירים.....
ר  |  10.08.10
4.
ל-2 - זו המחלה של כל החנויות המוצלחות - הם מייד רצים להוציא זכיונות
הבעיה היא שלרובם אין נסיון של רשת - הם טובים בלהיות בעל-הבית במקום אחד שמכירים אותם והם יכולים להשתלט עליו. סניפים דורשים ארגון של חברה וזה סיפור אחר לגמרי. אז זה פשוט לא עובד - זו חיה אחרת. מעטים הצליחו
חי חי חי  |  10.08.10
לכל התגובות