אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לוקחים את הזמן: פגישת חירום בעניין החקלאים - רק ביום רביעי צילום: סבסטיאן שיינר

לוקחים את הזמן: פגישת חירום בעניין החקלאים - רק ביום רביעי

היום החלה שביתת החקלאים, עליה הוכרז לפני כמה שבועות. במסגרת זו, הופסק שיווק תוצרת חקלאית טרייה לחנויות

22.11.2010, 10:16 | מיקי פלד

היום (ב') החלה רשמית שביתת החקלאים, עליה הוכרז לפני כמה שבועות. במסגרת זו, הופסק שיווק תוצרת חקלאית טרייה (ירקות, פירות, ביצים, בשר, עוף וחלב) לחנויות. עם זאת, שרי האוצר, הפנים והחקלאות ייפגשו רק ביום רביעי בשעות הצהריים בניסיון למצוא פיתרון לדרישות החקלאים.

כבר אתמול הפסיקו החקלאים את שיווק התוצרת החקלאית הטרייה לשווקים הסיטונאיים, מחסור משמעותי בתוצרת צפוי להתחיל להיות מורגש רק מחר.

במסגרת השביתה, לא ישווק חלב למחלבות עד ערב יום שלישי, לא תהיה אספקה של ביצים טריות, וגם המשחטות ייסגרו למשך יום אחד, לאות הזדהות.

החקלאים מציבים משמרות מחאה בצמתים שונים ברחבי הארץ; הערבה, נתיבות, אחווה, ביל"ו, פרדסיה, הרוא"ה, בית שאן ומחניים. החקלאים לא חוסמים את התנועה, אלא מחלקים פירות, ירקות ופרחים לעוברים והשבים.

עובדים זרים. מי אשם במחסור?, צילום: שאול גולן עובדים זרים. מי אשם במחסור? | צילום: שאול גולן עובדים זרים. מי אשם במחסור?, צילום: שאול גולן

לחקלאים יש שתי תביעות עיקריות: לבטל את המס על העובדים בחקלאות ולקיים את ההסכם להורדת מספר העובדים. לטענתם, על פי הסכם שנחתם עם הממשלה בעבר, אמורים להיות כיום 26 אלף עובדים זרים בענף החקלאות, כאשר בפועל יש 22 אלף עובדים בלבד.

רשות ההגירה והחקלאים מפילים את האשמה במחסור בעובדים זרים אחד על השני. בעוד שהחקלאים מאשימים את הממשלה בהפרת ההסכם בעניין מימוש מכסת העובדים לחקלאות, ברשות ההגירה מאשימים את החקלאים במצב הקיים.

ברשות טענו אתמול, כי מבדיקה שערכה התברר כי 622 חקלאים לא ניצלו את זכאותם להביא 1,055 עובדים מחו"ל, וכך נוצר מחסור של יותר מ-1,000 ידיים עובדות. עוד טוענים ברשות כי כדי לסייע לחקלאים, הם מפעילים פיילוט ייחודי שבמסגרתו הביאו 300 עובדים ייעודיים מסרי לנקה, שנחתו לאחרונה בארץ.

בתגובה לטענות אמר אבו וילן, מזכ"ל התאחדות החקלאים: "שלא יספרו סיפורים. הפיילוט מסרי לנקה רק החל עכשיו והוא 'טיפה בים'. נראה קודם כל שהוא מתרומם. נכון שחקלאים מחכים לתחילת שנה להביא עובדים זרים, אבל רשות ההגירה סגרה את השמיים בשנתיים האחרונות במשך יותר מ-50% מהזמן, וגם כשאישרו לוקח ארבעה חמישה חודשים עד שנותנים לעובדים להיכנס. זה ממש 'הגנבת וגם ירשת'".

תגיות