אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מתחם מחלבת תנובה בת"א יוצא למכרז צילום: אוראל כהן

מתחם מחלבת תנובה בת"א יוצא למכרז

ל"כלכליסט" נודע כי קבוצת עזריאלי, תדהר, חבס, שיכון ובינוי ואביב כבר מתעניינות. התוכנית למתחם מאפשרת הקמת 125 אלף מ"ר של מגורים, משרדים בשלושה מגדלים, כמה מבנים נמוכים וחניון תת־קרקעי ענק. הערכות שווי לשטח עומדות על 900-850 מיליון שקל

06.01.2011, 09:27 | שי פאוזנר

מתחם מחלבת תנובה, שבצומת תנובה בדרך מנחם בגין בתל אביב, יימכר במכרז בדומה לאופן שבו מכרו תנובה ושותפיה את מתחם השוק הסיטונאי.

ההחלטה על מכרז התקבלה אף שקונצרן המזון אינו חייב בהליך כזה. ל"כלכליסט" נודע כי בחודשים האחרונים מנהלת תנובה, שבשליטת קרן אייפקס, מגעים עם רוכשים פוטנציאליים שונים וביניהם: קבוצת עזריאלי שבשליטת דוד עזריאלי, תדהר שבשליטת גיל גבע ואריה בכר, חבס שבשליטת הרצל חבס, שיכון ובינוי נדל"ן שבשליטת שרי אריסון, וחברת אביב של דורון אביב ואחותו דפנה הרלב.

להדמיית מע"ר צפון - לחץ כאן

השמאית נחמה בוגין העריכה אתמול כי שווי הקרקע במתחם ינוע בין 850 ל־900 מיליון שקל בהנחה שמדובר במאות בודדות של דירות וכי שני שלישים מהפרויקט יכילו משרדים. נזכיר כי את החלק הראשון במתחם השוק הסיטונאי בתל אביב, שבו ייבנו כ־800 דירות, שטחי מסחר ומבני ציבור, מכרו תנובה ושותפיה בכ־1.5 מיליארד שקל כולל אחוזים מהיקף המכירות שיבוצעו במקום.

תנובה קיבלה אשתקד החלטה עקרונית למכור את המתחם, המשתרע על פני כ־40 דונם, כחלק מהאסטרטגיה שלה להיפרד ממתחמים שבהם היא לא עושה שימוש לייצור או לאחסנה. מגרש המחלבה לשעבר צפוי להימכר נוכח ההתעוררות בשוק המשרדים ועליות המחירים הנמשכות בשוק המגורים שהביאו לפניות רבות לנציגי אייפקס. המובילים את המכירה עבור תנובה, מנהל השקעות הבכיר של אייפקס בישראל שי אבא ועו"ד דייויד אמיד ממשרדו של עו"ד שרגא בירן, מנהלים מגעים גם עם חברות ביטוח.

המתחם בצומת תנובה הוא המגרש הגדול ביותר והמרכזי בחטיבת הקרקע הידועה כזרוע המע"ר (מרכז עסקים ראשי) הצפוני, אשר נמתחת לאורך נתיבי איילון ממגדלי עזריאלי מדרום ועד למגדלי המגורים בצומת עלית ברמת גן מצפון. המתחם כולו צפוי להיהפך בעתיד למתחם מגדלי מגורים ומשרדים. הפרויקט המוכר ביותר בו הנו "מגדל הצעירים" או "מגדלי ארלוזרוב", שאותו אמורה להקים קבוצת רכישה שאותה מארגנות קבוצת חג'ג' וחברת אור סיטי של ענבל אור.

מגרשה של תנובה, שבלב זרוע המע"ר, כולל על פי תוכנית שהכין עבור החברה האדריכל משה צור, מסת בנייה של שלושה מגדלים בהיקף של כ־125 אלף מ"ר מגורים, משרדים ומסחר הממוקמים מסביב לכיכר מרכזית ועוד כ־100 אלף מ"ר שטחי מרתפים. ייחודו של מגרש תנובה, הוא גודלו ומיקומו המרכזי - בניצב לשדרות שאול המלך ובמקביל לנתיבי איילון הנמצאים ממזרח לו.

על פי התוכנית שאושרה בשנה שעברה, מתוכננים לקום בו שלושה מגדלים גבוהים וכן בניינים נמוכים בדפנות המתחם במקביל לרחובות ובמשולב עמם. עובדת היותו הגדול במגרשי הבנייה בזרוע המע"ר היא שאפשרה את תכנונו הייחודי כמרחב של בנייה לצד שטחים פתוחים רחבים. במגרש עצמו מתוכננת כניסה ייחודית לתחנת הרכבת הקלה העתידית, אשר תוקם בלובי אחד מבנייני המשרדים, בדומה לתחנות מטרו במגדלי יוקרה באירופה ובארה"ב.

תגיות

27 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

26.
תגובה ל-21 ממתי גבעתיים נחשבת תל אביב???וכן ת"א צריכה להיות ייצוגית
כמו שת"א נותנת פייט יפה להרבה ערים בעולם מבחינה תרבותית,קולינרית,הסטוריה,ארכיטקטורה, וכ תל אביב יכולה גם לבנות במגרש הנ"ל איזה 3 מגדלים שהראשון מתחיל ב 50 קומות--השני הוא 75 קומות והשלישי הוא 100 קומות מדורגים ובנויים רק מזכוכיות ונוצצים--וזה מראה שגם לנו יש במה להתגאות!!
ראם  |  09.01.11
25.
הפתרון הכולל
יש להוציא את הקריה ומשרד הביטחון מתל אביב ולהעתיקו דרומה את השלישות בתל אביב להעתיק דרומה את מפעל קוקה קולה בבני ברק להעתיק דרומה את כל המפעלים הגדולים שבערים שבמרכז יש להעתיק לנגב ולגליל ולרחבי הפריפריה את כל בסיסי צהל שבערים להעתיק לנגב ולגליל ולמיקום רחוק יש להרחיב את נתיבי איילון וכל הכבישים שבמרכז ולהוסיף נתיבים יש להקים חדרי מיון קידמיים בכל הערים שאין בהם בתי חולים להקים מכללות בכל ערי הפריפריה להקים נמל תעופה שני בנגב בנבטים להעתיק את מתחם כלא רמלה לפריפריה לפזר אותו במתקני שב"ס על השטח תוקם שכונת מגורים המפתח הוא תעסוק-רפואה-חינוך בפריפריה אז ההמונים שמגיעים למרכז לעבוד לא יצטרכו להגיע כי ברגע שיהיה בפריפריה תעסוקה-רפואה-חינוך ברמה גבוהה אז לא יהיה הגירה שלישית למרכז אלא ההיפך תהיה הגירה חיובית מהמרכז אל הפריפריה כמו כן כל המשאיות שמגיעות למפעלים אשר יועתקו לפריפריה יצאו מהכבישים שבתוך הערים וזה יפחית לחץ על הכבישים שבתוך הערים
מיכאל  |  09.01.11
24.
עוד 30 - 20 שנה -
יבינו את הטעות בלבנות היום 40 - 30 קומות במקום כפול או אפילו פי - 3 מזה . אז למה לעזאזל לא לחשוב קדימה עוד היום ??? כמעט לכל עיר גדולה שהיא "בירת העסקים" של אותה מדינה , יש גורדי שחקים מדהימים המפארים אותה . למה שאנחנו נהיה שונים ? למה שלא יהיה גם לתל אביב פרוייקט כמו מגדלי פטרונס כמו שנכתב פה באחת התגובות ? עכשיו יענו לי שהכל תלוי בפאקינג קרן מייננת .
יוסי , רמת גן  |  08.01.11
לכל התגובות