אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"זו טעות להגיד שהמדינה מממנת אותנו" צילום: אוראל כהן

"זו טעות להגיד שהמדינה מממנת אותנו"

יצחק פרלמן, אברך ממודיעין עילית: "אשתי עובדת, לי יש מלגה של 800 שקל מהמדינה והכולל נותן עוד כ־900 שקל מתרומות. זה מספיק ללחם וחלב. כל הדברים הבסיסיים. אין מותרות"

14.02.2011, 08:26 | הדס שפר
מרחיבים את מעגל העבודה מי ייצא לעבוד בשביל תוספת של פחות מ־400 שקל לחודש? משפחה חרדית שבה רק האם עובדת מרוויחה 6,620 שקל בחודש. אם גם האב ייצא לעבוד היא תרוויח 6,985 שקל בחודש. כך העלימו הקצבאות וההנחות השונות את התמריץ הכלכלי מיציאה לעבודה מיקי פלד, 9 תגובותלכתבה המלאה
מי אתה:
יצחק פרלמן (23), נשוי ואב לשניים. גדל בבני ברק. כיום מתגורר במודיעין עילית.

פרנסה: "אני מאלה שהחליטו ללמוד בכולל ולא לצאת לעבוד, אף שהיו לי האפשרות והכישורים למגוון של עבודות".

עם לימודים כן הולכים למכולת: "לימודי הגמרא זה משהו שאם הוא תופס אותך, אין לו אח ורע בשום לימוד אחר בעולם. זה שונה ממתמטיקה ומחשבים. אתה חושב על מה שלמדת גם כשאתה עושה קניות. כל דבר אחר מתגמד".

איך מתקיימים ככה: "יש כאלה שההורים תומכים בהם, אחרים מסתדרים. יש אברכי כולל שלומדים גם בלילה ואז הם מקבלים עוד כמה מאות שקלים. ואם אברך נותן פה ושם שיעורים, הוא מקבל עוד כמה מאות שקלים".

הטענות נגד האברכים: "זו טעות להגיד שהמדינה מממנת אותנו. המדינה נותנת לכל אברך 800 שקל. במקרה הכי גרוע - אם גם אשתו לא עובדת - הוא יקבל עוד 1,500 שקל. אם הם יקבלו עוד כמה מאות מביטוח לאומי, המקסימום שיוכלו לקבל בסוף מהמדינה ייצא 3,000 שקל. ואין הרבה שמקבלים את זה". ואיך אתה מתקיים? >> "אשתי עובדת, אחר כך מגיעה מלגה של 800 שקל מהמדינה, נוסף לזה כל ראש כולל נותן עוד כ־900 שקל מתרומות. ככה שיוצא לנו 1,700 שקל בחודש ועוד המשכורת של אשתי".

חיים בלי לפנטז: "הכל בשיקול תמידי ויומיומי. זה מספיק ללחם וחלב, כל הדברים הבסיסיים שאדם צריך. אין מותרות. לא קונים רהיטים יקרים, לא אוכלים במסעדות, אם יוצאים לטיול זה יהיה בארץ. אני לא מנותק מהעולם. כשאני הולך ברחוב ורואה רהיט יפה, או דיל טיסה טוב, גם אותי זה יכול למשוך. אבל זה רגעי. ואז אני חושב על מה שאני עושה. החיים שלי הם בלי לפנטז או לרדוף כל הזמן אחרי משהו".

ומה עם אלה שעובדים: "אין שום הבדל ביני לבין אלה שיוצאים ועובדים. כל אחד עשה את השיקולים שלו".

הייאוש שלי: "הציבור החילוני לא מכיר את האברכים. החרדים שמכירים מהתקשורת הם לא החרדים שלומדים. ראשי הישיבות לא הולכים להתראיין בערוץ 2. אצלנו המוצלחים נשארים ללמוד".

אשתי עובדת, לי יש מלגה של 800 שקל מהמדינה והכולל נותן עוד כ־900 שקל מתרומות. זה מספיק ללחם וחלב. כל הדברים הבסיסיים. אין מותרות."

תגיות

381 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

379.
התלהמות לא צודקת
אני לא מבין את המתלהמים מע"מ הם לא משלמים? לקופ"ח לא משלמים? ועוד כל מיני תשלומים ואפילו לכבישים בתוך מחיר הדלק. אי אפשר להשוות סטודנט שהוא בדרך כלל צעיר ואין לו התחייבויות גדולות כמו לאברך בעל משפחה בת 6 נפשות ומעלה. אם לא תרצו אותם בכוללים תמצאו אותם בלשכות התעסוקה ויקבלו פי שתיים לפחות מהמדינה כמו כל החילוניים והערבים בריאים שלא רוצים לעבוד. לכן שווה למדינה לתת להם את השקלים הזעומים האלו ולחסוך בהוצאות.
יצחק , צפון  |  17.02.11
377.
תוך מספר שנים נהפוך למדינת עולם שלישי בגלל החרדים
מבחינה דמוגרפית, שיעור החרדים יעלה עם השנים, וכך גם שיעור הלא עובדים בישראל. אנו החילונים, הדתיים לאומיים והערבים, מממנים את הציבור החרדי, את המובטלים את הקשישים ואת הנכים. בעוד שאת שאר הסקטורים, אין שום ספק שצריך וחייבים לממן, אין שום הצדקה למימון הציבור החרדי. ברגע שכ- 30% מהציבור יממומנו ע"י 70% מהציבור, נהפוך למדינת עולם שלישי. הכלכלה וציבור העובדים יקרסו תחת הנטל הכבד. שלא כמו במדינות נורמליות, שם תומכים בציבור הנכים, המובטלים והקשישים, ולא נוצרת שום בעייה, כאן אנו נאלצים לקרוס תחת עומס הטפילים הללו. איפה נשמע ביקום שיש ציבור שפשוט לא יוצא לעבוד וזה מעוגן בחוק? לא נתפס ולא עושה שכל. הציבור החרדי בארה"ב עובד? גם כאן הם יכולים!
ליאב , ת"א  |  15.02.11
לכל התגובות