אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"אבא שלי חינך אותי להתפרנס מיגע כפיים - זו מורשת אבות" צילום: אוראל כהן

"אבא שלי חינך אותי להתפרנס מיגע כפיים - זו מורשת אבות"

חגי חסין, בעל חברת הנדסה מכפר חב"ד: "נטשתי את הישיבה בגיל 16 והתחלתי לעבוד. זה היה די מהפכני. הסדר הוא - ללמוד, להקים משפחה ורק אז לדאוג לפרנסה. אני לא הלכתי בסדר הנורמלי"

17.02.2011, 06:57 | הדס שפר
מי אתה: חגי חסין (38), נשוי לנעמה ואב לשישה, נולד ומתגורר בכפר חב"ד.

פרנסה: מייסד חברת גלאסטיל בכפר חב"ד, המתמחה בפרויקטים משולבים מתכת וזכוכית ופתרונות הנדסיים לאדריכלים.

מהישיבה לברזיל: "נטשתי את הישיבה בגיל 16 והתחלתי לעבוד בעבודות מזדמנות. נסעתי לארה"ב, הייתי משגיח כשרות, המשכתי לברזיל. זה עדיין היה במסגרת תורנית". דריסת רגל במקצוע: "בסביבות גיל 21 ביקשו ממני להצטרף לחברה של נחמן בסרגליק, שהיה הזגג והיצרן הראשון של זכוכיות לרכב בארץ. התחלתי שם כנהג וכך נולד העניין שלי בזכוכיות. למדתי כיפוף זכוכיות, התקנות, ייצור ואפילו עיבוד שבבי. התחלתי לעשות עבודות בעצמי לפי בקשות של אדריכלים וב־1999 הקמתי את העסק שלי".

מרחיבים את מגל העבודה חמישה צעדים לצירוף החרדים לשוק העבודה שיעור התעסוקה במגזר החרדי ממשיך להיות נמוך מ־50%. מה עושה הממשלה בנושא? מקימה עוד ועדה, שתגיש ביוני את המלצותיה. "כלכליסט" מציג את הפתרונות שחייבים להיות שם מיקי פלד, 21 תגובותלכתבה המלאה

דור המשך לפועלים: "לא כולם מתאימים להמשיך ללמוד או להיות רבנים. סבא שלי היה מוהל ושוחט, אבא היה איש חינוך. זה היה טבעי שגם אני אעבוד. אבא שלי חינך אותי להתפרנס מיגע כפיים - זו מורשת אבות".

מהפכן צעיר: "במקרה שלי זה היה די מהפכני שבחור צעיר שעדיין לא היה נשוי יוצא לעבוד. הייתי אמור להמשיך ללמוד עד הנישואים ואפילו שנה לאחר מכן. הסדר הוא - ללמוד, להקים משפחה ורק אז לדאוג לפרנסה. אני לא הלכתי בסדר הנורמלי".

לא מצטער, אבל: "אני לא מצטער שהלכתי בדרך הזו כי אני מאמין שתהליכים קורים כפי שהם צריכים לקרות. אם בגיל צעיר היה לי יותר סבלנות להמשיך ללמוד הייתי נמצא היום במקומות יותר גבוהים, גם בעסק, כי המוח מתפתח כשאתה יושב ולומד".

איך מתפרנסים אלו שרק לומדים: "זה לא כל כך פשוט לשבת וללמוד. יש כאלה שסמוכים על שולחן אביהם, יש כאלה שמתפרנסים קצת מכתיבת ספרות, תפילין, יש שצריכים למצוא פה ושם עבודות קטנות ויש כאלה שמסתפקים במועט. לא ראיתי מישהו שיושב ולומד שהוא עשיר, אבל מצד שני אין להם דרישות גבוהות".

אם הילד שלי לא ירצה לעבוד: "אני אציע לילדים שלי ללמוד עד שהאישיות שלהם מתקבעת, וללכת למקצועות ההנדסה אחרי המסלול התורני. אם הבן שלי ירצה להמשיך ללמוד, אומר לו שלא יתפרנס מהלימוד כי ברגע שמכניסים לזה כסף זה הופך לבעייתי".

תגיות

111 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

109.
רק טיפש מתגייס לצבא של מדינה עם שלטון מושחת
אבא שלי שירת בצה"ל עשרות שנים, אני שרתתי שנים בפעילות מבצעית ואת הילדים שלי אחנך לא לשרת בצה"ל, ושהממשלה תביא חיילים מסודן סין ואריתראה. במדינה שבה שצריך לשלם על דירה פי עשר ממה שהיא שוה, רק כדי לממן שלטון מושחת במדינה שבה נגזר על חיילים משוחררים, להיות עבדים כל ימי חייהם למען קורת גג רק טפשים ישלחו את הילדים שלהם לצבא. אני יחנך את הילד שילמד אנגלית, ויחפש את ההזדמנות לברוח מכאן.
אם אין בית לא צריך צבא  |  18.02.11
108.
האמת על שירות צבאי בחב"ד
נכון, הרבה חבדניקים משרתים בצה"ל ויש מגמת עליה, אבל זה עדיין רחוק מלהיות רוב. יש עשרות מכפר חב"ד שיש בו כאלף או יותר משפחות, הרבה מרובות ילדים. יש עוד קהילות חב"ד שם יש אפילו פחות. קרית מלאכי, לוד, ירושלים, צפת וכו'. הסיבה העיקרית להתחמקות משירות היא שאחרי הישיבה (גיל 19 בערך), חבדניקים נוסעים לארה"ב (ישיבת 770) למשך שנה או יותר, וצה"ל לא מאשר את הנסיעה. חלקם עושים פטור, בעיקר על רקע נפשי כדי לנסוע, ואז כבר נשארים בחו"ל כמה שנים. אלו שמצליחים לנסוע בלי פטור בד"כ מתחתנים בגיל 21-22 ואז עושים שירות מלא בד"כ ברבנות הצבאית. אלו שנשארים בארץ בד"כ עושים שירות מלא בנחל חרדי ודומיהם, או ברבנות. לדעתי אם צה"ל היה מאשר להם את היציאה הזו לשנה, אחוזי הגיוס בחב"ד יכולים לעלות ל-60%-70%.
חבדניק  |  18.02.11
לכל התגובות