אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דש ברוקראז' מציב לדיסקונט מחיר יעד הגבוה ב-26% ממחיר השוק צילום: אלכס קולומויסקי

דש ברוקראז' מציב לדיסקונט מחיר יעד הגבוה ב-26% ממחיר השוק

האנליסט מאיר סלייטר מעריך כי המחיר הנוכחי משקף פוטנציאל חיובי בסיכון בינוני. להערכתו, הבנק צפוי ירשום רווח נקי בסך 850 מיליון שקל ב-2011

09.03.2011, 15:08 | רחלי בינדמן

דש ברוקראז' פירסם היום (ד') סקירה מעודכנת על בנק דיסקונט המציב לבנק מחיר יעד של 8.7 שקלים, הגבוה ב-26% ממחיר המניה הבוקר. האנליסט מאיר סלייטר הותיר בסקירתו המלצה של "תשואת יתר" למניית הבנק.

סלייטר ציין כי הבוקר נחשפה סנונית ראשונה על מימוש כוונות הבנק עליהם הכריז לגבי יעד הלימות הון הליבה שבכוונתו להגיע אליו בשיעור של 7.5%-8%. סלייטר מתייחס לפרסום הבלעדי הבוקר ב"כלכליסט" על הרוד שואו שהחל הבנק במטרה למכור את החוב של מנהרות הכרמל הנאמד במיליארד שקל.

לטענת סלייטר ההתמקדות במכירת תיקי האשראי התאגידי הגדולים היא הדרך המהירה ביותר להקטין את נכסי הסיכון של הבנק. סלייטר מזכיר עם זאת את הדיווח של בנק דיסקונט בשבוע שעבר לפיו עקב השפעת המעבר לתקינה האמריקאית ברישום חובות בעייתיים, הצפוי החל מהרבעון הראשון של השנה, צפוי להקטין את ההון ב- 850 מ' שקל. הקיטון בהון צפוי לגרוע מהלימות ההון של הבנק 0.6%.

סלייטר מתייחס לשיחות שמנהל הבנק עם ועד העובדים שלו על מנת לקדם תכנית לפרישה מרצון של עובדים. על פי פרסומים בעיתונות התוכנית תקיף 500 עובדים ועלותה תסתכם בעד 500 מיליון שקל. סלייטר סבור כי עצם הישיבה למו"מ עם העובדים זו בשורה חיובית, והעובדה שישנה התקדמות ובסיס להסכמות, אשר מגדילים את הסיכוי לביצוע המהלך, זו בשורה חיובית מאוד. אלא שסלייטר מציין כי אחד מסימני השאלה לגבי התוכנית לפרישת עובדים היא המקור ההוני לביצועה.

הכרה בהוצאה של 500 מיליון שקל לפני מס משמעותה הפחתה של כ-0.23% מהלימות הון הליבה. אומנם גם לאחר השפעה זו הבנק יעמוד ביעד בנק ישראל בסוף 2011, עם הלימות הון של כ-7.6%, אך הבנק הציב לעצמו יעד שכולל כרית בטחון גדולה יותר של 8% בסוף השנה.

מחפשים שיפור ברווחיות

מכיוון שבעלי השליטה מעדיפים שלא להשקיע בבנק סכומים נוספים, מעריך סלייטר שגיוס הון אינו עומד כרגע על הפרק. לכן, מקורות השיפור בהלימות ההון נותרים צמצום בנכסי הסיכון ו/או רווחיות משופרת.

לגבי שיפור הרווחיות סלייטר מעריך כי במידה והבנק יישם את התוכנית לפרישה מוקדמת הוא בהחלט יוכל להשיג את המטרה בשנים הקרובות: פרישה של 500 עובדים המשתכרים גבוה מהממוצע בבנק (עלות השכר הממוצעת לעובד בשנת 2009 הייתה 25.7 אלף שקל בחודש) משמעותה שיפור של יותר מ-2% ביעילות התפעולית ותרומה פוטנציאלית של כ- 1% לתשואה להון. עם זאת, מכיוון שתוכניות לפרישה מוקדמת ממומשות לרוב לאורך זמן ולא באופן מיידי, שיפור התוצאות צפוי להגיע לאורך השנים הקרובות ורק בחלקן בשנה הנוכחית.

סלייטר מסכם כי ההשפעה הגדולה יחסית של יישום התקינה החדשה בנוגע לחובות הבעייתיים תמצא את ביטויה בהתמקדות של דיסקונט בבעיית ההון על חשבון שיקולים אחרים, כגון צמיחה ורווחיות, עוד שנה לפחות. מצד שני, ההנהלה החדשה יושבת עם העובדים לגבי פרישה מרצון, מהלך נדרש שלא בוצע בבנק בהיקף משמעותי מאז שנת 2006. תוכנית רחבת היקף עשויה לשפר את פוטנציאל הרווחיות של הבנק באופן משמעותי.

להערכת סלייטר, הבנק צפוי לייצר רווח של 850 מיליון שקל בשנת 2011, לפני הפרשה לביצוע התוכנית לפרישה מוקדמת. רווח זה משקף תשואה להון של 8% על הון הבנק כולל הקיטון בגין החובות הבעייתיים.

תגיות