אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מומחה מעריך: "הפיצויים בעקבות מחדל התדלוק - 3,000 עד 5,000 שקל לנוסע" צילם: גלעד קוולרציק

מומחה מעריך: "הפיצויים בעקבות מחדל התדלוק - 3,000 עד 5,000 שקל לנוסע"

לדברי עו"ד אסף פוזנר, גם אם לא תתברר הסיבה לתקלה בנתב"ג, יוכלו נוסעים שנפגעו כתוצאה מהעיכוב בטיסות לתבוע את חברות התעופה

08.05.2011, 08:01 | מארק שון ויסמין גיל

גם אם לא תתברר הסיבה לתקלה בנתב"ג, יוכלו נוסעים שנפגעו כתוצאה מהעיכוב בטיסות לתבוע את חברות התעופה, אומר עו"ד אסף פוזנר, מומחה לתביעות נזיקין ממשרד כהן, וילצ'יק, קמחי ושות'. לדבריו, סכומי הפיצוי שיוכלו לקבל נוסעים שנפגעו נעים בין 3,000 ל־5,000 שקל, כאשר במקרים חריגים הפיצוי יגיע ל־10,000 שקל.

פרשנות הכתם נשאר יתום מציאת האשמים בשיתוק נתב"ג תהיה תלויה יותר ביצירתיות משפטית ופחות בעובדות שיתגלו יסמין גיללכתבה המלאה

"השאלה המעניינת היא מה חברות התעופה יכלו לעשות, ומה התשובה לכך במקרה שלא יודעים את הסיבה לתקלה. שהרי אם מדובר בכוח עליון ודאי שאין להן אחריות", אומר עו"ד פוזנר. הוא מסביר כי אם הסיבה לתקלה לא תהיה ברורה, הרי שבתי המשפט קבעו במקרים כאלה שחברות התעופה לא עשו כל מה שהן יכולות כדי למנוע את המצב, ולכן יהיה אפשר לתבוע אותן ולזכות.

לדבריו, "אם לא יידעו בעתיד מה הסיבה לתקלה, או יידעו שזו היתה יכולה להימנע מפעולה נכונה יותר של חברות התעופה - כמו השגחה על הדלק מפני החדרת חומרים - ותובעים יצליחו להוכיח שחברת התעופה לא עשתה הכל, חברות התעופה יפסידו". מאבק משפטי נוסף בנושא זה יכול להיות בין חברות התעופה לבין בתי הזיקוק. "מדובר כאן באחריות מורכבת יותר של מי שאחראי לתקלה, או הרשלנות של בתי הזיקוק או הגוף שמוביל את הדלק. אז, חברות התעופה יתבעו את אותם גופים בגלל הנזקים, לדוגמה פגיעה במוניטין ופגיעה במטוסים", הוא אומר.

עו"ד נרי ירקוני, מומחה לתעופה, אמר כי "הנדבך הבעייתי יהיה אם יתגלה שמישהו ידע מזה ולא עשה כלום. אז כבר יהיה מדובר באספקט פלילי, וברגע שיש אספקט פלילי, התביעה האזרחית היא בעלת נפח רב יותר. התביעה תהיה נגד מי שיתרשל, אם התרשל. אולי אף אחד לא התרשל, אולי זה פורס מז'ור. יכול להיות שזה מעשה טרור בכלל, כרגע אי אפשר לדעת. אבל ברגע שיש נזק ויש התרשלות - יש תביעה".

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
זה לא מקרה שמתאים לתביעה יצוגית
מסיבה פשוטה - הנזק שנגרם לכל אחד הוא שונה בגודלו ובמהותו ובמרכיביו. אחד הפסיד פגישה חשובה שגרמה לו להפסד של מאות אלפי שקלים, השני טס לנופש, השלישי לניתוח והרביעי למשחק טניס והפסיד את עלות הכרטיס. כל אחד נזק אחר וכל אחד זה מחייב שיבוא לבית המשפט ויוכיח מה הנזק שלו - הנזק הוא לא אחיד ולכן זה לא מתאים לייצוגית וזה תשובה לכל "המבינים" למינהם. יש אולי איזה סכום שאפשר לפסוק גלובאלי לכולם עבור איזה עוגמת נפש משוערכת וזה בהחלט יהיה סתמי לגמרי. אם החברות תטענה בצדק שכל אחד צריך להוכיח את נזקו אז הפתרון הוא בהרבה תביעות נפרדות ולא ביצוגית. בהצלחה לכל הטמבלים
עורך דין , תא  |  08.05.11
3.
1 צודק: צריך להוכיח חד משמעית מי גרם לכל הסיפור הזה
אחרת זה כוח עליון. אני הייתי בנתב"ג באותו יום אומלל בנובמבר שעבר כשהיה אובך נוראי והשדה נסגר. זה כוח עליון קלאסי ולצערי לא קבלתי החזרים. במקרה הזה, אם מישהו יצליח להוכיח שמישהו ידע ולא דווח, אז אותו גורם יקבל בראש וישא בכל הנזק. זה מקרה קלאסי לתביעה ייצוגית.
יואב , דרום  |  08.05.11
לכל התגובות