אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

עיני במסיבת עיתונאים: "באוצר אמרו לי על עובדי ההוסטלים: 'ניצולי השואה הם זמניים'"

יו"ר ההסתדרות עופר עיני דיבר בישיבה של ראשי הוועדים והאיגודים, שנערכת לקראת השביתה הכללית במשק מחר. לדבריו, "איך יכול להיות שמעסיק לא יודע כמה אנשים עובדים אצלו?". קודם לכן אמר ראש הממשלה: "אין צורך בשביתה"

06.11.2011, 11:33 | מיקי פלד, תומר אביטל וטל ליטמן

פגישת יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, והממונה על אגף התקציבים באוצר, גל הרשקוביץ, הסתיימה אמש ללא תוצאות ולא נקבעה פגישה נוספת עד לשביתה המתוכננת מחר (ב') ב-06:00. ההסתדרות פרסמה את רשימת מקומות העבודה שייכללו בהשבתת המשק הצפויה - בין היתר יושבתו הרשויות המקומיות, הבנקים, הנמלים, התחבורה הציבורית, רשות שדות התעופה (תושבת מהשעה 08:00 - המראות יחלו ב-4:00 במקום 5:00 כדי לאפשר יציאה של כמה שיותר טיסות), הגנים העירוניים, מזכירויות בתי הספר העל-יסודיים, ועוד. לצפייה ברשימה המלאה לחצו כאן.

בנוסף הודיעה התאחדות הסטודנטים כי היא משביתה את כל האוניברסיטאות, למעט הטכניון, וחלק גדול מהמכללות.

יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, אמר היום במסיבת עיתונאים: "באוצר אמרו לי על עובדי ההוסטלים: 'ניצולי השואה הם זמניים'". עיני התייחס להתבטאותו של יובל שטייניץ אמש, "שמעתי את שר האוצר שמשווה אותנו לשבדים. אדוני שר האוצר אני מוכן להיות שווה לשבדיה אבל באופן מלא. בשבדיה רק אחוז וחצי מהעובדים הם עובדי קבלן ואצלנו 20% אז אם תכריז עכשיו בתקשורת שרק 1.5% מהעובדים יהיו עובדי קבלן - אין לך שביתה מחר בבוקר".

עיני הוסיף ואמר, "איך יכול להיות שמעסיק לא יודע כמה אנשים עובדים אצלו. המאבק שלנו הוא לא מאבק של ההסתדרות. אני רוצה להגיד לכם כל הוועדים והאיגודים המקצועיים - אני גאה בכם. היתה היענות לשביתה מאנשים שלא האמנתי. אמרו לי 'אנחנו מרגישים שאנחנו נמצאים במאבק היסטורי ואנחנו לא נפספס את ההזדמנות' ובגלל המצב הזה וההיענות הזו השביתה תהיהרחבה שתכלול מה שלא כללנו בעבר - גם את הבנקים, גם את הבורסה".

|אני רוצה לפנות לאזרחים", אמר עיני. "קרה משהו בקיץ 2011. יצאתם לרחובות, יצאתם כי רציתם חברה צודקת יותר. אם אנחו לא נדע לעצור את הסחף של עובדי הקבלן, בעוד 20 או 30 שנה הילדים שלכם או הנכדים שלכם, כולם יהיו עובדי קבלן בלי זכויות. לא ישאר מעמד ביניים במדינת ישראל. שביתה זה לא דבר קל לציבור ולא דבר קל לי. אני יכול להבטיח לכם נאמנה שעשיתי הכל כדי שלא תהיה שביתה. השביתה יוצאת לדרך כי אין לנו ברירה".

נתניהו. "אין צורך לשבש את חיי האזרחים", צילום: אורי פורת נתניהו. "אין צורך לשבש את חיי האזרחים" | צילום: אורי פורת נתניהו. "אין צורך לשבש את חיי האזרחים", צילום: אורי פורת

מוקדם יותר פתח ראש הממשלה, בנימין נתניהו, את ישיבת הממשלה בהתייחסות לשביתה הצפויה במשק והפציר ראשי ההסתדרות למנוע אותה. "אני פונה אל ראשי ההסתדרות בקריאה לבטל את השביתה המתוכננת. אני מאמין שניתן למצוא פתרון צודק ואחראי לשאלת עובדי הקבלן. צודק, משום שכולנו מודעים למצוקה האמיתית של עובדי הקבלן. אחראי, משום שעלינו להביא פתרון שלא יפגע בכלכלת ישראל, שעה שבה טלטלה עולמית פוקדת את המשקים בעולם".

עוד הוסיף נתניהו "אני מאמין שאין צורך לשבש את חיי האזרחים בישראל ואין צורך לגרום נזקים כבדים לכלכלה. הממשלה בראשותי וההסתדרות רואים עין בעין את טובת העובדים בישראל, אלה לא מילים מן השפה אל החוץ. ביצענו צעדים רבים למען שיפור שכרם של העובדים. מול הטלטלה האדירה בכלכלת אירופה, ממשיך המשק הישראלי לצמוח בזכות הניהול האחראי והשקול שלנו. אסור לנו לסכן את מה שהשגנו בעמל רב, ולכן עלינו לפתור את הבעיה, בדרך של אחריות, בדרך של שיתוף פעולה".

הפערים בין ההסתדרות לאוצר גדולים, מודים שני הצדדים, ורק פריצת דרך משמעותית יכולה למנוע את ההשבתה. ההסתדרות דורשת העסקה ישירה של מרבית עובדי הקבלן במגזר הציבורי והפרטי, בעוד האוצר מוכן לדון בשיפור תנאי העסקתם בלבד. עד כה, בהסתדרות ניסו לשדר כי ראש הממשלה בנימין נתניהו דווקא מוכן לקליטה של עובדי קבלן כדי לקנות לו "שקט תעשייתי" במהלך מושב החורף של הכנסת. באוצר, לעומת זאת, סבורים כי גם אם ראש הממשלה אינו מעוניין בהסלמה גם בגזרה החברתית, הוא עדיין אינו תומך בדרישותיו של עיני.

יו"ר ועדת הכלכלה כרמל שאמה (ליכוד) הודיע כי יכנס ביום שלישי דיון דחוף בנושא משמעת העסקת עובדים במשק הישראלי. לדיון יוזמנו נציגי ממשלה וארגוני עובדים. יו"ר מפלגת העבודה, שלי יחימוביץ', אמרה היום כי המאבק למען עובדי הקבלן, הוא המאבק החשוב ביותר על פניה של החברה הישראלית.

עתירה לביה"ד הארצי לעבודה בבקשה למתן צווי מניעה כנגד השביתה הצפויה מחר

לשכת המסחר תל אביב והמרכז הגישה הבוקר, בשם איגוד לשכות המסחר, בקשה דחופה לביה"ד הארצי לעבודה להוצאת צו מניעה כנגד השביתה עליה הכריזה ההסתדרות.

בעתירתה מבקשת לשכת המסחר מביה"ד לאסור על ההסתדרות להשבית את השירותים הציבוריים החיוניים, ובכלל זה נמלי הים והאוויר, המכס, חברת החשמל, חברת בזק, וחברת מקורות, ולהורות לעובדים לעבוד באופן סדיר ורגיל מבלי להוריד את התפוקות, לקיים עיצומים מכל מין וסוג שהם, כך שהעבודה תהיה תקינה וסדירה ובתפוקה מלאה

מבדיקת אגף הכלכלה באיגוד לשכות המסחר עולה כי השביתה תגרום כבר ביומה הראשון להפסד כספי ישיר של כ-800 מיליון שקל, המשקפים הפסד תוצר של כ- 400 מיליון שקל. במידה והשביתה תימשך שבוע ימים, הרי שההפסד הכספי הישיר למשק יגיע לכ 5 מיליארד שקל, שמשמעותם הפסד תוצר של כ- 0.6%.

תגיות

14 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

14.
ממשלה העם איתך תפטרי את העובדים השובתים
ללא עובדי קבלן לא יהיה מי שיעבוד –חברי ההסתדרות רק מחתימים שעון ולא עובדים מי יעשה את העבודה אם לא יהיו עובדי קבלן ברגע שלא ניתן לפטר עובד או להפעיל עליו מנוף כלשהו הוא יפסיק לעשות את העבודה ואנחנו נשלם את המחיר לא יהיו יותר שירותים ציבוריים רק עדר של פרזיטים ומעט האידיאולוגים שישארו ידחקו לפינה ישחקו ויברחו. מי רוצה לחיות במדינה כזו? שיפור זכויות של עובדי קבלן כן לצרף אותם להסתדרות לא בנוסף זה הזמן לפטר את כול העובדים הבטלנים ברכבת בנמלים בחברת חשמל ולגייס עובדים חדשים – לא רק שהם לא עובדים בנוסף ההסכם איתם לא שווה את הדף שעליו הוא כתוב. הם שובתים אחרי סגירת הסכם שכר ולא לפני. אלה שיחליפו אותם יעבדו באמת הסיבה לקיצוץ המגזר הציבורי נובעת ממספר כשלים: 1. חוסר תמרוץ – העובדים לא מתומרצים להיות טובים יותר אין להם תימרוץ כספי ולא ניתן לפטר אותם אם הם לא עושים את עבודתם. זו הסיבה שרוב המורים למתמטיקה נכשלים בבחינה על חומר הלימוד וממשיכים ללמד. העובדים בחלקם מעבירים את הזמן ונותנים לעובדי הקבלן לעשות את העבודה הרי העבודה שלהם מובטחת. כשבמוסד פרטי נפטר חוסה אז בעל המקום מפסיד כסף במגזר הציבורי הרבה נושמים לרווחה פחות עבודה. 2. קביעות – העובדים הלא מוצלחים מקבלים קביעות ולא ניתן להחליף אותם וכך הם יכולים להמשיך להיות נטל על המערכת שנים. 3. חוסר שילטון – בפועל מי שמנהל את המגזר הציבורי הם העובדים. השלטון לא יכול להעביר החלטות הוא מחליט לבנות קו רכבת והעובדים בסוף עושים מה שבראש שלהם.האינטרס שלהם הוא לא לעשות כלום כך יש פחות עבודה.וכולנו משלמים 4. המגזר הציבורי הוא דרך לנתב כסף למקורבים – מכירת מכרזים עיסקאות ועוד.כשיש בוס שהכסף יוצא מכיסו הוא מפסיד ולכן מפקח במגזר הציבורי אין פיקוח מספיק. 5. אין פיקוח על השירוט הציבורי .המדינה לא מסוגלת לפקח גם כי ההוצאות נופלות עליה ( כימיכלים לישראל זיהמה את הסביבה כול זמן שהיתה ממשלתית ורק כשהופרטה פיתאות התקנות חלות עליה.כי המדינה לא רצתה לתקצב את הנדרש) לחברה פרטית אין בררה והיא מפוקחת . ההפרטות כמו בזק פשוט איפשרו לציבור לקבל טלפון ולא לחכות לנצח (או עד שהם מכירים עובד בזק). מעץ בנתה כבישים שנים על גבי שנים ואנחנו נהרגנו בתאונות בנתיים עד שהבניה הופרטה ועכשיו הכבישים נבנים מהר. לכן קיצוץ המגזר הציבורי הוא הכרח כי הפיתרון האחר גרוע יותר. המדינה עדיין חייבת לתת את השירותים ולשלם עליהם רק במקום לספק אותם דרך הגזר הציבורי היא מספקת אותם דרך המגזר הפרטי טוב יותר וזול יותר אם היה ניהול טוב המצב היה לכאורה יותר טוב אבל ההיסטוריה בעולם מוכיחה ההפך.הסיבה לזה היא כי בשוק פרטי עם תחרות חברה שלא מתפקדת פושטת רגל ונסגרת וחברה אחרת ממלאת את תפקידה. במגזר הציבורי אין פשיטת רגל ולכן כשחברה מסתאבת מנסים לשפר אותה בתקציבים דבר שלא פותר את בעיות היסוד .לא קיימת הברירה הטיבעית שיוצרת שיפור בניהול ובשירות. התמריץ להשתפר נובע מכך שבעל החברה יפסיד כסף ועובדים יודעים שהם יפוטרו במקרה של כישלון.ללא המקל הזה אין תמריץ לאף אחד לעשות מאמץ.
מאיר  |  07.11.11
13.
ל-5: חוק עובדי הקבלן מצהיר במפורש שלא חל על עובדי קבלן בתחומי מחשוב
התוספת הנ"ל כמובן בלחץ הלוביסטים של חברות הגולגלות למיניהן (מטריקס, טלדור, מלמ-טים ודומיהן). גם חברות שהן טכנית לא חברות קבלן אבל שהתחלופה בהן מהירה, מרויחות מהמצב הזה (למשל אמדוקס, קומברס). כי חברות הקבלן מורידות את טווח המשכורות והתנאים בכל מגזר ההייטק.
הייטק  |  07.11.11
לכל התגובות