אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ועדת קדמי: המכס על מזון מעובד יופחת ב-75% במשך שלוש שנים צילום: אוראל כהן

ועדת קדמי: המכס על מזון מעובד יופחת ב-75% במשך שלוש שנים

זאת למעט מיצים, טונה ונקניקים, לגביהם נקבע מתווה הפחתה מיוחד. המכס על מזון טרי שלא מיוצר בארץ יופחת ב-40%-80%. המכס על בשר בקר טרי יופחת ב-100% בפריסה של 4 שנים, ועל עוף קפוא - ב-50%

29.01.2012, 20:30 | טל ליטמן

המכס על רוב מוצרי המזון המעובד יופחת ב-75% במשך שלוש שנים - שבסופן יקבע שר האוצר את המשך יישום מתווה ההפחתה. כך קובעת ועדת קדמי לבחינת התחרותיות בענפי המזון והצריכה, שפרסמה הערב את המלצותיה בדבר הפחתת המכסים בתחום המזון הטרי והמעובד.

יוצאי הדופן בקטגריית המזון המעובד הם הטונה - ששיעור המכס עליה עומד על כ-30%, ולפי ההמלצה הוא יופחת ל-12% במשך ארבע שנים; נקניקים ומוצרי בשר - שהמכס עליהם יופחת מ-50% כיום ל-22% במשך ארבע שנים; ומיצי פירות (רכזים למיצי פירות) - שהמכס עליהם יופחת מכ-35%-45% ל-12% במשך ארבע שנים.

בכל הנוגע למזון טרי החליטה הוועדה כי המכסים על מוצרים שאינם מיוצרים בישראל או שהיקפי הייצור בהם זניחים (למשל פירות יבשים), יופחתו ב-40%-80%. לגבי בשר טרי, בו עומד שיעור המכס על 190%, ממליצה הוועדה על הפחתה של 100% במתווה מדורג שיתפרס על ארבע שנים.

באשר לייבוא עגלים, שהמכס עליהם עומד על 10%, סוכם כי משרד החקלאות יפעל לפתיחת קרנטינה (הסגר) רביעית, שלדעת הוועדה, תאפשר הבאת עגלים נוספים והגברת התחרותיות במשק.

לגבי בשר כבש (קפוא וטרי) נקבע כי המכס יופחת מ-50% כיום ל-30% בשתי פעימות במשך שנתיים. עוד עולה מההמלצות כי המכס על הפטם (עוף) הקפוא המיובא יופחת ב-50%, והמכס על פטם טרי יופחת ב-25%. 

חברי הצוות מסרו כי הם "בטוחים שמתווה הפחתת המכסים כפי שהוצע הוא הפתרון הטוב ביותר לכלל אזרחי המדינה, לתעשייה ולצרכנים".

תגיות

14 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
לא להוריד את המכס , לסבסד תוצרת חקלאית מקומית במקום
הגיע הזמן שהעניים יוכלו יותר פירות וירקות ופחות בשר החוק הזה זה גזר דין מוות לחקלאות בארץ , וסרטן להמונים הנבערים עדיף ומוסרי יותר לשווק פירות וירקות בזול , ולמתן את צריכת הבשר של ההמונים שום דבר רע לא יקרה אם נאכל בשר פעמיים בשבוע , במקום מפעמיים ביום , רק טוב יצא לנו מזה
שפירול  |  29.01.12
לכל התגובות